'Koppensnellers' levert kijkers in

Jack SpijkermanHet aantal kijkers van het Talpa-programma 'Koppensnellers' is gisteren met bijna eenderde afgenomen. Keken er vorige week nog 1,2 miljoen mensen naar het nieuwe programma van presentator Jack Spijkerman, gisteren waren dat er nog maar 877.000. De concurrentie op RTL 4 deed het ook iets slechter. 'Idols' scoorde ruim 1,6 miljoen kijkers. Vorige week waren dat er 1,8 miljoen. Te zien was gisteren dat deelnemer Christon het programma moest verlaten.

De publieke omroep deed het gisteren iets beter. Het tweede deel van een cabaretvoorstelling van Herman Finkers op Nederland 3 trok ongeveer evenveel kijkers als vorige week. Nederland 2 was de absolute topper. De publieke zender zat de hele middag boven de miljoen kijkers vanwege de WK sprint schaatsen. Rond kwart over vijf werd de piek gehaald met ruim 1,8 miljoen kijkers. In de avond deed het BNN-programma 'De Lama's' het goed met bijna 1,1 miljoen kijkers.

Op Nederland 1 was TV Toppers met Jos Brink goed voor precies een miljoen kijkers en deed het Achtuur Journaal het traditiegetrouw goed met bijna 1,7 miljoen kijkers.