Darts: Van Barneveld naar finale Lakeside

Icoon DartsRaymond van Barneveld heeft zich zojuist voor de zesde keer geplaatst voor de finale op het Lakeside darttoernooi. Dit deed de viervoudig winnaar door met 6-2 te winnen van de Engelsman Martin 'Wolfie' Adams.

De Hagenees begon de eerste set wat stroef en zag deze ook verloren gaan. De dubbels van de voormalig postbode wilden maar niet lukken. Van Barneveld trok de stand gelijk met veel pijn en moeite en kwam zo op 1-1.

Adams liet Barney in de wedstrijd komen en zodoende kon de Hagenees uitlopen naar een 5-1 voorsprong. Van Barneveld had hierover het volgende te melden: "Ik heb de eerste set weggegeven, maar daarna heeft Adams me in de wedstrijd laten komen. Bij de 5-1 wist ik dat alles goed zat, want een of twee sets verliezen kan gebeuren, maar een speler zoals ik verliest niet vijf sets op rij tijdens zo`n belangrijke wedstrijd in het toernooi.".

Adams kwam nog wel terug tot 5-2, maar dit was slechts een stuiptrekking. Van Barneveld pakte de laatste set door met 3-2 in legs te winnen en won op die manier de wedstrijd. In de finale wacht hem Shaun Greatbatch of de Nederlander Jelle Klaasen. De tweede finalist zal vanavond bekend worden.
-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!