Belg niet besmet met vogelgriep

Icoon EpidemieEen Belgische man heeft wellicht tijdens zijn verblijf in Turkije de H5N1 variant van vogelgriep opgelopen. Dit werd vandaag bekend gemaakt, nu de man volledig is onderzocht door de Belgische overheid. Volgens het interministeriële comissariaat influenza zal er later op de dag meer informatie worden vrijgegeven.

De Belg werd waarschijnlijk besmet toen hij enkele dagen in een door vogelgriep besmette regio in Turkije verbleef. "Vrijdag meldde de persoon zich met griepsymptomen. Op basis van de voorgeschiedenis werd besloten de persoon te verwijzen naar het Sint-Pieterziekenhuis", aldus het commissariaat.

Er gaan geruchten de rondte dat de man een journalist van Turkse afkomst is die de getroffen regio versloeg. Op dit moment houden ze hem nog uit voorzorg in het ziekenhuis.

Update 18:15 uur
Uit de eerste resultaten van tests is gebleken dat de man geen vogelgriep heeft. Ook is de man geen Belg, maar een Russische journalist.

De Turkse regering is momenteel bijeen om over de vogelgriep te praten. De ministers bespreken onder meer hoe ze de pluimveeindustrie moeten bijstaan. Veel buurlanden willen geen handel meer drijven met Turkije nu in alle delen van dat land pluimvee besmet is geraakt is met vogelgriep.

-
Met dank aan pcmaniac voor de laatste update gemeld via de nieuws-submit.