Na 131 jaar eindelijk bier in Westerville, VS

Nood-kloon herschreef ons het volgende bericht en meldde het via de nieuws-submit:

Icoon OpmerkelijkWesterville, midden in de staat Ohio, stond eens bekend als de droogste stad ter wereld. Die titel zijn ze nu kwijt. Een pizzeria kreeg de primeur afgelopen donderdag en was de eerste horecagelegenheid sinds 1875 in Westerville die legaal bier mocht tappen.

"Zo, een nieuwe traditie is geboren in Westerville", zei juwelier Bill Morgan toen hij een plastic beker met Budweiser omhoog hield. De ban werd destijds ingesteld toen er 131 jaar geleden een drankoorlog uitbrak waarbij de stadssaloon opgeblazen werd. De Anti-saloon beweging verhuisde z'n hoofdkwartier naar Westerville in 1909 en zo werd de stad bekend als de 'droogste stad ter wereld'.

Zakenmensen en stadsbestuurders drongen aan op een einde van de 'bier-ban' om weerwoord te geven aan nieuwe horecagelegenheden bij de nabij gelegen stad Columbus. Er werd 8 november gestemd over het toekennen van drankvergunningen voor bier en wijn voor twee pizzeria's. De tweede pizzeria zal op 1 februari beginnen met het serveren van drank.

Tijdens de stemming zei de eigenaar van Michael's Pizza, Michael Evans, dat hij het eerste glas bier bij opbod zou verkopen waarbij de opbrengst ten goede komt van de plaatselijke kerk. Uiteindelijk ging het eerste glas over de toonbank voor 150 dollar. De man met het winnende bod zei dat zijn vader hem jaren geleden verteld had dat het nooit zou gebeuren. Daar heeft hij, naar nu blijkt, ongelijk in gekregen.