Hardrijders gered door verzekeraar

AlgemeenDe notoire hardrijder heeft binnenkort weer een reden om zich minder zorgen te maken op de weg. Niet dat de snelheidslimiet omhoog gaat, of de snelheidscontroles zullen verdwijnen, overigens. De echte snelheidsduivel kan zich binnenkort namelijk gewoon laten verzekeren tegen een boete.

Het Zweedse bedrijf Bisso (Buy Indemnity Speed Security Online), een verzekeraar tegen verkeersboetes, wil binnenkort in ons land zaken gaan doen. Bisso verkoopt sinds medio vorig jaar verzekeringsachtige polissen in de Scandinavische landen. Zo kunnen Zweden voor ruim 90 euro een abonnement nemen op de schadevergoedingsservice van Bisso. Het bedrijf vergoedt maximaal drie keer per jaar boetes van hardrijders. Bisso-klanten die meer dan 30 kilometer per uur te hard hebben gereden, krijgen hun boete niet vergoed.

Naast hardrijboetes vergoedt Bisso ook parkeerbonnen. Verzekerden met een aanvullende parkeerboeteverzekering krijgen een deel van de boete vergoed, als blijkt dat ze iets te laat terug waren gekomen van het shoppen.

Geen verzekering zonder eigen risico, overigens, dus deze ook niet. Om te voorkomen dat verzekerden het gaspedaal al te enthousiast hanteren wanneer zij verzekerd zijn tegen de kosten van te hard rijden, hanteren de Zweden een eigen risico van 15 procent. Het eigen risico van foutparkeerders is nog hoger: dat ligt op 50 procent van het boetebedrag.

Volgens het bedrijf is de bedoeling niet hardrijders te stimuleren, Bisso beweert zich alleen te richten op de pechvogels die zonder kwade bedoelingen te hebben gehad een boete krijgen.

Met dank aan triskele, sentinel_at_home en Michieltje voor de submit.