Darts: Klaasen zorgt voor Nederlandse finale

Icoon DartsJelle Klaasen moest het vanavond in de tweede halve finale van het Lakeside darttoernooi opnemen tegen de Engelsman Shaun Greatbatch. Klaasen wist de finale te bereiken door met 6-3 te winnen.

Klaasen won de eerste set gemakkelijk met 3-0 in legs. Daarna kwam Greatbatch ijzersterk terug. De tweede set had de Engelsman vijf legs nodig om tot een beslissing te komen. Klaasen kreeg een mogelijkheid om 141 uit te gooien en zo Greatbatch te breken. Helaas voor de Nederlander deed hij dit niet en pakte Greatbatch zijn eigen leg om er zo 1-2 in sets van te maken.

Vanaf toen ging het bergafwaarts voor Klaasen, hij verloor zes legs op rij zodat Greatbatch een voorsprong van 1-3 kreeg. Klaasen begon de vijfde set goed en wist zijn eerste legoverwinning na zeven verloren legs te pakken. Greatbatch antwoordde direct en wist de stand in legs op 1-1 te zetten. Doordat Klaasen gebroken werd in de derde leg van de vijfde set leek het er even op dat Greatbatch met een 1-4 setstand de rust in zou gaan. Klaasen wist de Engelsman direct terug te breken en forceerde op die manier een vijfde leg. Deze leg begon hij zelf en wist hij te behouden, waardoor hij zijn achterstand terug wist te brengen tot 2-3.

Na rust wist Klaasen verder te gaan met winnen. Hij kwam terug tot 3-3 door de zesde set te winnen. De zevende set had vijf legs nodig om tot een setwinnaar te komen. Klaasen trok aan het langste eind en pakte de beslissende leg die hij zelf was begonnen. Klaasen wist ook de achtste set naar zich toe te trekken, waardoor hij met een been in de finale stond. De 21-jarige debuterende Brabander maakte aan alle spanning een eind door ook de negende set te pakken. Door vijf setoverwinningen op rij werd de eindstand 6-3 in het voordeel van Klaasen.

Klaasen komt in de finale uit tegen Raymond van Barneveld, die vanmiddag met 6-2 wist te winnen van Martin Adams. Deze Nederlandse finale zal morgen plaatsvinden.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!