DVD: Miss Congeniality 2, Armed and Fabulous

In de originele Miss Congeniality zagen we hoe Sandra Bullock de rol vervulde van Gracie Hart. Gracie is een vrouwelijke FBI-agente, maar is in haar doen en laten mannelijker dan de meeste mannen. Boeren laten, lachen als een varkentje, haar eten bereiden in de magnetron en van een haarborstel heeft ze nog nooit gehoord. Als ze door haar baas op een geheime missie moet, beseft ze zich dat het niet makkelijk zal worden om undercover te gaan: ze moet zich mengen tussen de kandidaten van de verkiezing tot Miss America. Een waar team van schoonheidsspecialisten kalefatert haar op en voilá: ons lelijk eendje is een zwaan. De missie slaagt en Gracie is een held. In dit tweede deel zien we hoe ze na haar succes al snel vervalt in haar oude patroon en is ze weer de bonkige vrouw. Haar vriendje laat haar in de steek en er doet zich een nieuw probleem voor. Vanwege haar opmerkelijke optreden bij de missverkiezing is ze plots een bekendheid geworden en ze kan niet meer over straat zonder om een handtekening gevraagd te worden. En dat is tamelijk onhandig als je probeert undercover te werken. Gelukkig heeft de FBI een oplossing.





De FBI wil namelijk haar imago bij vrouwen zien op te vijzelen en de directeur ziet in Gracie Hart de ideale promotor. Omdat ze toch niet meer undercover kan werken en ze er van baalt dat haar vriendje haar heeft verlaten besluit ze mee te werken aan de promotie en wordt ze door übernicht Joel voor de tweede maal omgetoverd tot rolmodel. De FBI schrijft een boek op haar naam, laat haar de talkshows aflopen en presenteert haar in reclamespotjes. Het succes kan niet op, maar voelt Gracie zich wel gelukkig in haar nieuwe rol?




Als twee van haar vrienden, Miss America en de host van de verkiezing, worden ontvoerd, besluit de FBI haar naar Las Vegas, de plek van de misdaad, te vliegen en de pers te woord te laten staan over de verdwijning. Bij Gracie kruipt het bloed waar het niet gaan kan en al snel bemoeit ze zich, samen met haar nukkige bodyguard, ongewenst met het onderzoek. Opnieuw moet ze undercover.




Miss Congeniality 2, Armed en Fabulous is niet zo sterk als het eerste deel. Veel van de grappen over de horkerigheid van Gracie worden in deze sequel herhaald en er komen niet veel memorabele nieuwe grappen voor in de plaats (behalve de Dolly Parton achtervolging). Het is duidelijk Sandra Bullock die de kar moet trekken, want de andere acteurs hangen er maar een beetje omheen. Een gemiste kans om een spetterende komedie neer te zetten, maar gelukkig maakt Bullock veel goed. Het verhaal is vrij simpel en de grappen veroorzaken slechts zo nu en dan meer dan een glimlach. Aan de andere kant, de 111 minuten zijn zo om en ik heb me geen twee minuten hoeven vervelen. Op de DVD treffen we, naast de film, een paar verwijderde scènes en de bioscooptrailer, maar dan is het ook afgelopen met het bonusmateriaal.

Wil jij gratis naar Las Vegas? Doe dan mee met het speciale Miss Congeniality Roulettespel!
Label: Warner Bros. Releasedatum: 10 september 2005 Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!