Ontruiming van Superdome gestaakt

Fonetic had ons via de nieuws-submit te melden:

De ontruiming van de Superdome in Louisiana, vanwege de orkaan Katrina, is vandaag gestaakt. Niet dat het stadion leeg is maar omdat er geen bussen meer komen. Er zouden nog ongeveer tweeduizend mensen in het stadion zitten. Ze zouden ongeveer tot zondag moeten blijven nu terwijl eerst de planning was dat vandaag bij zonsopgang het stadion leeg zou zijn.

"Als de bussen waren gekomen, was deze plek nu vrijwel leeg geweest", zei een woordvoerder tegen de Amerikaanse zender CBS.

Over het algemeen verliep de ontruiming gisteren vlekkeloos. Er waren een paar kleine incidenten waaronder een paar bussen die voorrang kregen op de mensen in het stadion. Zevenhonderd gasten en werknemers van het Hyatt-hotel in de stad kregen voorrang bij de evacuatie. Verbijsterende reacties van de mensen die dagen lang dicht tegen elkaar op de vloer lagen en sliepen. "Zij zijn schoon, ze zijn droog, mogen ze dan eerder weg dan wij?", riep een man.

Het hotel was ook zwaar beschadigd door de orkaan maar het was binnen veel beter uit te houden dan in het volgepakte Superdome. Het hotel wordt gebruikt als uitvalsbasis en is schoongemaakt om de politie, brandweer en het gemeentebestuur onderdak te bieden.