Nepagenten troggelen vrouw giropas af

Icoon misdaad nieuwsTwee zogenaamde agenten hebben in Zoetermeer een giropas en bijbehorende code van een vrouw weten af te troggelen. De 44-jarige vrouw werd thuis bezocht door een 'agent', die zei in verband met een diefstal de pas van de vrouw te willen contoleren. Toen de vrouw vroeg om legitimatie, belde de man zogenaamd naar een politiebureau.

De vrouw kreeg van een andere man aan de telefoon te horen dat het wel degelijk om een politieman zou gaan. Doordat ze op de achtergrond mobilofoongesprekken hoorde ging ze ervan uit dat ze met een politiebureau in verbinding stond. Toen ze ophing pakte de nepagent haar bij de schouders, en eiste hij de giropas en pincode op. Hieraan gaf de Zoetermeerse gehoor.

Nadat de zogenaamde politieman vertrokken was werd er opnieuw aangebeld. Een tweede 'agent' stond voor de deur, die de vrouw ongeveer een kwartier aan de praat hield over pinpassen. De tweede man zou vervolgens legitimatie halen, maar keerde niet meer terug. Hierop belde de vrouw de Postbank, om de pas te laten blokkeren. Ze was echter al te laat, in drie gedeeltes was er inmiddels een groot bedrag van de rekening afgehaald.