Moslima favoriete voor Miss England

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Britse moslima maakt vanavond grote kans om de nieuwe Miss England te worden. De 23-jarige Sarah Mendly is bij de bookies de favoriete. Sommige moslimleiders zijn echter alles behalve trots op de vrouw van Iraakse afkomst, ze eisen dat Mendly zich terugtrekt uit de verkiezing.

De jonge vrouw, een afgestudeerd biogeneeskundige, is zich terdege bewust van de controverse die een overwinning kan uitlokken binnen haar geloof. Ze zal zich tijdens de verkiezing niet in een bikini tonen, maar in een badpak en sarong. Voor sommige geestelijken is dat echter niet genoeg. "Door deel te nemen aan deze wedstrijd zweert zij haar geloof af. Een badpak dragen in plaats van een bikini verandert daar niets aan. Ze zal haar vlees onthullen in een schoonheidswedstrijd", stelt Abdul Hamid, vice-voorzitter van de raad van moskeeën van Lancashire.

De ouders van Mendly vluchtten reeds voor haar geboorte uit Irak. Ze arriveerden in Engeland toen Sarah één jaar oud was. Behalve Mendly, die als Miss Nottingham in de finale geraakte, nemen overigens nog drie dames met een islamitische achtergrond deel aan de schoonheidswedstrijd.