Spike Lee: 'Hollywood is fantasieloos'

Spike LeeEr is geen greintje originaliteit in Hollywood te vinden. Tot die eveneens weinig originele conclusie komt regisseur Spike Lee, bekend van onder meer 'Do the Right Thing', 'Malcolm X' en '25th Hour'. Volgens Lee is die fantasieloosheid in de filmhoofdstad echter erger dan ooit. "Er worden alleen maar sequels gemaakt en remakes van tv-series", zo stelt de controversiële filmmaker.

Lee deed zijn uitspraken tijdens het Film Festival van Venetië, waar hij aanwezig was voor de presentatie van All the Invisible Children, een filmproject waaraan zeven regisseurs mee hebben gewerkt. Lee is daarbij verantwoordelijk voor het deel 'Jesus Children of America', dat handelt over een tiener in New York die verslaafd is aan drugs en zich realiseert dat ze HIV-positief is.

Overigens is Lee niet pessimistisch over de toekomst van Hollywood. Hij verwacht dat het allemaal wel weer in positieve zin zal gaan veranderen. De zwarte regisseur werkt momenteel zelf aan de thriller Inside Man, met onder meer Denzel Washington, Clive Owen en Jodie Foster.