Nederland start overtuigend op WK honkbal

Nederland is het WK honkbal in eigen land uitstekend begonnen door overtuigend China te verslaan. De formatie van bondscoach Robert Eenhoorn won met liefst 13-3.

Nederland startte matig aan de confrontatie met de Chinezen door in de eerste inning op achterstand te komen. Sun Lingfeng maakte het eerste punt van dit WK en het publiek (5.500 toeschouwers in Rotterdam) verviel in stilte. Dit veranderde echter toen Duursma in de tweede slagbeurt Oranje weer langszij bracht. Nadat Ivanon Coffie tijdens de vierde inning de eerste homerun van het kampioenschap liet aantekenen ging het hard. Nederland was niet meer te stuiten. Vooral in de zesde inning werd het verschil gemaakt: van 5-1 ging het naar 12-1, dankzij onder anderen Duursma, Rombley, Adriana en Coffie.

Vooraf had Eenhoorn nog gewaarschuwd voor het gevaar van de onderschatting: China staat namelijk niet bekend als een honkbalnatie. Maar met het oog op de Spelen van Peking (waar honkbal voor de laatste keer op het Olympische programma staat) zijn de Chinezen zich snel gaan ontwikkelen. Vandaag komt Oranje om 13.00 uur alweer in actie. Dan is in het Neptunus-stadion Zweden de tegenstander.