Foutje van moeder natuur

champagne stuurde via de submit de volgende column in:
Er is een onderzoek gedaan naar het vrouwelijke orgasme en het is bewezen: het vrouwelijk orgasme wordt bepaald door een gen. Manlief kan zich een slag in de rondte strelen, likken, wrijven of stoten, haar hartje zal er niet sneller van gaan kloppen en haar hoogtepunt zal uitblijven wanneer ze dat felbegeerde gen niet bezit. Helaas. Gewoon een kwestie van pech hebben. Een foutje van Moeder natuur.

Na jaren en jaren waarin de man er langzaam maar zeker van doordrongen is geraakt dat hij een beetje méér zijn best moet doen om het óók voor een vrouw leuk te maken tussen de lakens, wordt dit nu in één klap weer tenietgedaan door de uitslag van zo’n ‘lullig’ onderzoek. Wanneer je verschillende pogingen hebt ondernomen om de dame in kwestie een hoogtepunt te laten bereiken, en je merkt dat ‘het’ niet komt, kun je nu, geheel plausibel, stellen dat het in ieder geval niet aan jóuw kwaliteiten als minnaar ligt, maar aan dat ontbrekende gen. Wél zo makkelijk. Geen beladen gesprekken of onuitgesproken verwijten over en weer, maar gewoon open en eerlijk constateren dat het aan háár ligt. Dat geeft rust.

Geen gepieker meer over wáár nou precies die G-spot zit of hoe je haar het meeste kunt laten genieten. Er is geen reden meer om je technieken te verfijnen, haar subtiele hints op te volgen of een graai in het nachtkastje te doen voor sfeerverhogende speeltjes. Ze heeft dat gen nou eenmaal niet en zal het ook nooit krijgen. Ze zal nooit kreunend van genot, haar nagels in je rug zetten wanneer ze haar hoogtepunt bereikt, of kronkelend van genoegen hees fluisteren dat ze komt. Niets van dat al. Je kunt het maar beter accepteren zoals het is en je gewoon helemaal op je eigen hoogtepunt concentreren. Je hoeft niet bang te zijn dat je verwijtend aangekeken wordt of, erger nog, voor egoïst wordt uitgemaakt. Jij kunt er immers toch ook niets aan doen?

En laten we wél wezen: het vrouwelijke orgasme heeft geen enkel nut, voor wat betreft de voortplanting. Het is ‘alleen maar’ lekker. De man daarentegen kan niet zonder zijn hoogtepunt; hij moet zijn zaad verspreiden, om het nageslacht in stand te houden. Zo was het al in de oertijd en zo is het nu nog steeds. Kortom: we zijn weer terug bij aah…aahhh…..aaahhffff !