Verminkte in top 10 lelijkste mensen gezet

Het Amerikaanse tijdschrift Weekly World News heeft een schikking getroffen met een Amerikaanse politieagent die in de top 10 van lelijkste mensen werd geplaatst. Jason Schechterle, die zwaargewond raakte bij een ongeval, krijgt openbare excuses aangeboden. Daarnaast zal het blad een flinke donatie doen aan een brandwondenstichting.

Schechterle liep in 2001 zware brandwonden in zijn gezicht en aan zijn handen op toen zijn politiewagen frontaal werd aangereden door een taxi. De agent overleefde het ongeval, maar is voor het leven getekend. Hij zoekt echter vaak de openbaarheid. Zo spreekt Schechterle regelmatig met schoolkinderen en slachtoffers met brandwonden, droeg hij de Olympische fakkel en ontmoette hij president Bush.

Weekly World News bracht in februari van dit jaar echter een nummer uit waarin de man als zesde lelijkste persoon ter wereld werd neergezet. De andere mensen op de lijst waren onder andere een lepraslachtoffer en een soldaat uit de tweede wereldoorlog wiens gezicht verminkt was door explosieven. Op Schechterle na waren alle geportretteerden al overleden of niet woonachtig in Amerika.

Het tijdschrift heeft aangegeven dat de betreffende reportage een fout is geweest en dat de verantwoordelijke redacteuren inmiddels zijn ontslagen. Het nummer met de top 10 zorgde bij uitgave al voor veel commotie, doordat diverse winkeliers weigerden het blad te verkopen.

Een foto van Jason Schechterle kun je hier vinden. Links op de voorgrond zie je hoe de man er nu uitziet. Rechts op de achtergrond een foto die voor het ongeluk gemaakt is.