Vrouw raakt zwanger dankzij dode paus

Icoon Buitenlands nieuwsIn Rome is met een mis in de basiliek San Giovanni in Laterano vanavond officieel het proces gestart om de in april overleden paus Johannes Paulus II zalig te verklaren. Met de vereiste dat er een wonder aan de zalig te verklaren persoon kan worden toegeschreven lijkt het wel goed te komen. Zo liet een Poolse vrouw weten dat zij zwanger is geraakt dankzij de dode paus.

Volgens de vrouw is het wonder na tien jaar vruchteloos proberen geschied, nadat ze langs de baar van Johannes Paulus II is gelopen om de kerkvorst een laatste eer te bewijzen. De vrouw is overigens niet de enige die de vorige paus een mirakel toedicht. Zo meldden we al over een Amerikaan die in 2002 genas van een hersentumor, nadat hij bij de paus ter communie was gegaan. Een Italiaanse kardinaal beweerde dat hij een aandoening aan zijn keel had die op voorspraak van de vorige paus verdween. Daarbij komt nog het verhaal van een jonge man die op voorspraak van de overleden paus uit zijn coma zou zijn ontwaakt.

Paus Benedictus XVI moet uiteindelijk de zaligverklaring goedkeuren. Hij heeft voor zijn voorganger al een uitzondering gemaakt op de regel dat het proces pas vijf jaar na de dood van de kandidaat-zalige mag beginnen. Verwacht wordt dat vervolgens een heiligverklaring niet lang op zich zal laten wachten. Hiervoor staat normaal een minimale wachtperiode van twaalf jaar en twee erkende wonderen.

Paus Johannes Paulus II