FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 18 juni 2005

Cadiz en Celta de Vigo promoveren

Na Alaves zijn ook Celta de Vigo en Cadiz gepromoveerd naar de Primera Division. Cadiz werd kampioen van de Segunda Division.

Vooral de promotie van Celta de Vigo zal de Spaanse voetbalbond opgelucht adem doen halen. Twee weken geleden nog vierden de Galiciërs al de promotie. De champagne kon echter weer terug in de ijskast toen bleek dat Celta een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld. Celta dreigde al met juridische stappen tegen de Spaanse voetbalbond. Door een 2-0 zege op Lleida is dat scenario dus afgewend. Jandro en Perera scoorden voor de ploeg. Na één jaar afwezigheid keert Celta terug in de hoogste Spaanse klasse.

Cadiz moest zelfs vijftien jaar wachten op een rentree in de Primera Division. Twee jaar geleden leek de club nog op een faillissement af te stevenen. Tussenkomst van een Ierse voetbalcommentator bracht echter redding. Deze man pompte veel geld in de club. Extra leuk voor de fans van Cadiz was dat ook de titel werd binnengehaald. Het feest werd gevierd op het veld van Xerez, waar Cadiz won met 2-0. Deportivo Alaves, dat al zeker was van promotie, liet de titel glippen door op eigen veld te verliezen van Sporting Gijon.

Atkinson Europees kampioen

Vanessa Atkinson is in Praag Europees kampioen squash geworden.

De Haagse squashster won in de finale van haar Engelse rivale Linda Elriani met 9-7, 9-7 en 9-3. In het gehele toernooi hoefde Atkinson geen enkele game in te leveren. Ze verloor slechts 31 punten. Vorig jaar werd Atkinson ook al wereldkampioen.

Bij de mannen veroverde Gregory Gaultier het goud. Hij maakte korte metten met de Tsjech Jan Koukal: 9-5, 9-0 en 9-1.

Uitslag WK-20: Nederland - Benin

Nederland heeft ook zijn derde wedstrijd op het WK gewonnen. Benin werd zonder veel franje met 1-0 verslagen.

Het resultaat was het enige waar bondscoach Foppe de Haan tevreden mee kon zijn. Het spel van Nederland was goed, maar vaak erg mat en ongeïnspireerd. Tevens zag de Fries middenvelder Ibrahim Affelay uitvallen met een zware blessure (gevreesd wordt voor een enkelblessure).

Het publiek in Tilburg werd vandaag niet verwend door Oranje. Zonder veel franje werd Benin verslagen. In de eerste helft kwam het gevaar van Nederland vooral uit afstandschoten uit de tweede lijn, zo misten schoten van Rajcomar (die de licht geblesseerde Babel verving) en Kruys het doel. Eveneens scheerde een vrije trap van Quincy Owusu Abeyie het aluminium boven keeper Djidonou.

Echt uitgespeelde kansen leverden het spel van het Nederlands elftal in de eerste helft niet op. Dat deed aanvoerder Maduro net voor rust besluiten tot een wandeling door het Beninse strafschopgebied. Met de bal aan de voet passeerde hij enkele Afrikaanse spelers om daarna met een vlotte voetbeweging de bal tergend langzaam achter de uitkomende Djidonou te schuiven: 1-0.

Na rust vond Nederland het wel goed. Benin ging nog wel op zoek naar een doelpunt, maar was vandaag niet bij machten om het de mannen van De Haan echt moeilijk te maken. Mede doordat Benin na de uitsluiting van Charaf Chitou in de veertigste minuut (na een tweede gele kaart) met tien man verder moest.

Oranje treft nu woensdag in de achtste finales Chili, dat zich als één van de beste nummers drie bij de laatste zestien schaarde. Het duel zal om 20:30 worden gespeeld op de Vijverberg in Doetinchem.

Kijk voor meer sportnieuws ook eens op FOK!Sport!

Uitslag kwalificatie GP VS

Voor de derde keer in zijn carrière heeft Jarno Trulli een pole position gepakt. Op het circuit van Indianapolis bleef hij Kimi Räikkönen en Jenson Button voor.

Doordat Trulli in Canada was uitgevallen, moest hij zich als tiende kwalificeren. Op dat moment was Jenson Button de snelste coureur. Zijn teamgenoot Takuma Sato mocht, doordat hij zijn auto tijdens de race in Canada ijlings had laten repareren, als zesde de baan op, maar wist slechts naar een achtste startplaats te rijden.

Christijan Albers was opnieuw snel. Zijn vliegende ronde was goed voor een achttiende positie, sneller dan Narain Karthikeyan en teamgenoot Patrick Friesacher.

Ook Ricardo Zonta, die invalt voor Ralf Schumacher, deed het niet slecht. Hij moest als eerste de baan op en wist de tijdentabel voor een tijd te domineren. Uiteindelijk kwam hij op een dertiende positie terecht.

Uitslag kwalificatie GP Verenigde Staten:


Pos.CoureurTeamTijd
1 Jarno TrulliToyota F1 1:10:625
2 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:10.694
3 Jenson ButtonBAR Honda 1:11.277
4 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:11.290
5 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:11.369
6 Fernando AlonsoRenault F1 1:11.380
7 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 1:11.431
8 Takuma SatoBAR Honda 1:11.497
9 Mark WebberBMW Williams F1 1:11.527
10 Felipe MassaSauber Petronas 1:11.555
11 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes 1:11.681
12 Jacques VilleneuveSauber Petronas 1:11.691
13 Ricardo ZontaToyota F1 1:11.754
14 Christian KlienRed Bull Racing 1:12.132
15 Nick HeidfeldBMW Williams F1 1:12.430
16 David CoulthardRed Bull Racing 1:12.682
17 Tiago MonteiroJordan Grand Prix 1:13.462
18 Christijan AlbersMinardi F1 1:13.632
19 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix 1:13.776
20 Patrick FriesacherMinardi F1 1:14.494

[Upd] Michelin laat nieuwe banden invliegen

De gehele Formule 1 is in verwarring, na een besluit van Michelin om de hele serie banden die in de tests op vrijdag zijn gebruikt, terug te trekken voor toekomstig gebruik.

De Franse bandenfabrikant is tot die opmerkelijke stap gekomen nadat de oorzaak van het probleem dat de crash van Ralf Schumacher vrijdag heeft veroorzaakt niet kon worden gevonden.

Michelin is momenteel met de FIA en de teams in gesprek hoe het bedrijf alsnog nieuwe banden kan leveren voor dit weekend. In de fabriek in Frankrijk bekijkt men of men banden heeft die wel goed genoeg zijn om zondag op Indianapolis te gebruiken.

Het bedrijf gaf zelf de volgende verklaring: "Na de incidenten van gisteren heeft Michelin alle banden die in de sessies van gistermorgen en gistermiddag zijn gebruikt, gecontrolleerd. Ondanks alle onderzoeken die we hebben gedaan, zowel hier als in onze testfaciliteiten in Clermont-Ferrand, hebben we het probleem van gisteren niet kunnen ontdekken of kunnen reproduceren."

"We hebben de situatie aan onze partners en de FIA uitgelegd en we hebben hen geadviseerd over de condities voor de tests, de kwalificatie en voor de race. Deze beslissingen zijn in het belang van de veiligheid van de coureurs genomen. We werken samen met onze mensen in Clermont-Ferrand om een product te vinden dat goed genoeg is om op Indianapolis in actie te komen. We zitten in het proces van overleg met de FIA over deze mogelijkheid en streven ernaar deze banden naar Indianapolis te sturen."

Update:
Als de nieuw ingevlogen banden van Michelin niet door de FIA en door de drie Bridgestoneteams worden goedgekeurd, zullen de Michelinteams niet mogen deelnemen aan de race. In dat geval zijn er slechts zes wagens die aan de start van de Grand Prix kunnen verschijnen, wat te weinig is voor het van start laten gaan van een Grand Prix. De race op Indianapolis zou dan dus hoogstwaarschijnlijk afgelast worden.

(met dank aan ElmarO en Ali Salami voor de update)

Radomski naar Austria Wien

Arek Radomski verruilt SC Heerenveen voor het Oostenrijkse Austria Wien. De middenvelder tekende een contract voor drie jaar.

Radomski behoorde zo langzamerhand tot de inboedel van de Friese club. De 27-jarige Pool kwam al in 1997 naar SC Heerenveen. Daarvoor speelde hij drie jaar bij BV Veendam. In 216 wedstrijden voor de Friezen wist hij vijf keer te scoren. Hij maakte onder meer de Champions League kwalificatie van SC Heerenveen mee. Vooral voor de balans op het middenveld was hij schier onmisbaar.

Austria Wien is één van de traditionele topclubs in Oostenrijk. Vorig seizoen viel de ploeg ietwat tegen met een derde plaats. De keeper van de ploeg is Didulica, die in Nederland voor Ajax het doel verdedigde.

Geblesseerde Safin toch op Wimbledon

Marat Safin moet worden geopereerd aan zijn knie. Hij zal ongeveer een maand aan de kant staan. Desondanks gaat hij toch van start op Wimbledon.

De Rus heeft al langere tijd problemen met zijn knie. Hij blijkt nu een ingescheurde knieband te hebben. Na de operatie verwacht hij een maand aan de kant te staan. Daarna wil hij weer volledig fit aan de start staan van het Amerikaanse hardcourtseizoen.

Het is een opvallende actie van Safin. Vorig jaar verklaarde hij na zijn uitschakeling op Wimbledon dat hij nooit meer zou terugkeren op het heilige gras, maar door zijn goede prestaties in Halle is hij van inzicht veranderd. In Halle kon alleen Federer de Rus verslaan. Safin heeft natuurlijk ook veel punten te winnen, want in 2004 verloor hij al in de eerste ronde. Hij had wel pech met de loting. In de eerste ronde komt hij uit tegen Srichaphan. In de tweede ronde wacht waarschijnlijk de opgeleefde Mark Philippoussis.

Ebay.

Ebay is echt een site waar je de meest onzinnige voorwerpen kunt kopen. Nu heb ik weer wat gevonden "Koop nu je Imaginairy Boyfriend".

En dit krijg je er allemaal bij:
1. 2 maanden lang elke week 4 smsjes! Tijdstippen door jou te bepalen!
2. 2 maanden lang iedere week een handgeschreven liefdes/normale brief!
3. 2 maanden lang iedere week 2 e-mails! Onderwerpen door jou te bepalen!
4. Foto's van je nieuwe geliefde!
5. Elke dag msn-en ook in je vakantie! Onderwerpen door jou te bepalen!
6. 2 Postkaarten! Onderwerpen door jou te bepalen!
.

Dus bieden op die hap.

LIodra weer in finale Rosmalen

Voor de tweede maal op rij staat de Fransman Michael LIodra in de finale van het Ordina Open in Rosmalen.

LIodra, die vorig jaar in Rosmalen zijn enige ATP-titel tot nu toe in de wacht sleepte, versloeg in de halve finales de Australier Mark Philippoussis, tweevoudig finalist op Wimbledon. De wedstrijd duurde ruim 2 uur en de Fransman won uiteindelijk in drie sets, setstanden waren 7-6 6-7 en 6-3.

In de finale zal de titelverdediger het moeten gaan opnemen tegen de Kroaat Mario Ancic. Ancic verloeg met tweemaal 6-4 de Tsjech Jan Hernych.

Lastras wint in Zwitserland

Pablo Lastras (Illes Balears) heeft de achtste etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Spanjaard finishte voor zijn landgenoot Carlos Barredo en de Duitser Fabian Wegmann, die hij op de slotklim het nakijken had gegeven.

Dertien renners kleurden de 162 kilometer lange etappe van Lenk naar Verbier. Onder hen Lastras, Wegmann, Barredo, Aebersold en onze landgenoot Veneberg. Doordat geen van de dertien een directe bedreiging voor klassementsleider Rogers was, liet de QuickStep-formatie de groep begaan. En al snel hadden ze zeven minuten te pakken.

Op de slotklim, een col van de 2e categorie, mochten de koplopers dan ook strijden om de dagzege. Doordat niet iedereen meer even fris was, bleef het dertigtal niet lang samen. Vijf kilometer voor de top reed Barredo met Wegmann en Lastras weg.

Barredo versnelde even later en werd snel gecounterd door Lastras, die over zijn landgenoot ging. Hij verzwakte niet en mocht op de top als eerste zijn wiel over de streep drukken. Zestien seconden later volgde Barredo en Wegmann.

Morgen wordt de laatste etappe van de Ronde van Zwitserland verreden. Een zware bergetappe over 100 kilometer met start en aankomst in Ulrichen. De renners krijgen dan drie bergen van 'buiten categorie' voor de kiezen.

Uitslag achtste etappe:
1. Pablo Lastras (Spa) km in 4u09'09"
2. carlos Barredo (Spa) op 16"
3. Fabian Wegmann (Dui) 16"
4. Aitor Gonzalez (Spa) 19"
5. Walter Benneteau (Fra) 56"

Klassement na acht etappes:
1. Michael Rogers (Aus) in 30u04'33"
2. Jan Ullrich (Dui) op 20"
3. Bradley McGee (Aus) 22"
4. Aitor Gonzalez (Spa) 36"
5. Frank Schleck (Lux) 1'27"

WK-20 Uitslagen Dag 8

Vandaag werd de laatste groepswedstrijden gespeeld op het wereldkampioenschap voetbal onder de 20 dat in ons land wordt gespeeld.

In groep D gaven de Argentijnse talenten hun Duitse leeftijdsgenoten zaterdagmiddag voetballes. Met het stijgende kwik, liet Argentinië in Emmen ook eindelijk haar befaamde zomerse spel zien. Prachtig frivool en ook nog eens effectief. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 43e minuut van de wedstrijd gescoord door Cardozo.

Ondanks dat de Duitsers als derde eindigde in de poule gaan ze wel door naar de achtste finales als een van de beste nummers drie. Groepswinnaar werd de Verenigde Staten die met 1-0 wisten te winnen door een doelpunt van Jacob Petersen.

In Groep E plaatste Colombia zich als groepswinnaar voor de volgende ronde. De Zuid-Amerikanen wonnen met 2-0 van Syrie dankzij goals van Hugo Rodallega en Radamel Garcia. Ondanks het verlies plaatste Syrie zich tevens voor de achtste finales. Italië behaalde de eerste punten op dit toernooi door Canada met 4-1 te verslaan.

Groep A

Japan - Australie 1-1
75' Townsens 0-1
87' Maeda 1-1

Nederland - Benin 1-0
45'+2Maduro 1-0

Rood : Chitou (Benin) 2x geel

Eindstand Poule A:

1Nederland*330096-1
2Japan*302123-4
3Benin302122-3
4Australië302122-5


Groep D

Verenigde Staten - Egypte 1-0
56' Peterson 1-0

Rood : Gamil (Egypte) 2x geel

Argentinie - Duitsland 1-0
43' Cardozo 1-0

Rood : Torres (Argentinie) 2x geel

Eindstand Poule D:

1Verenigde Staten*321072-0
2Argentinie*320163-1
3Duitsland*311142-1
4Egypte300300-5

Groep E

Colombia - Syrie 2-0
62' Rodallega 1-0
90'+2Garcia 2-0

Italie - Canada 4-1
23' Pelle 1-0
47' Galloppa 2-0
49' De Jong 2-1
68' Pelle 3-1
90' De Martino 4-1

Eindstand Poule E:

1Colombia*330096-0
2Syrië*311143-4
3Italie*310235-5
4Canada301212-7


Groep F

Brazilie - Zuid-Korea 2-0
9' Renato 1-0
57' Rafael Sobis 2-0

Nigeria - Zwitserland 3-0
49' Ogbuke 1-0
59' Mikel 2-0 penalty
85' Promise 3-0

Eindstand Poule F:

1Brazilië*321073-0
2Nigeria*311144-2
3Zuid Korea310233-5
4Zwitserland301232-5

* Door naar 1/8e finale.

Uitslag WK-20: Nederland - Benin

Nederland heeft ook zijn derde wedstrijd op het WK gewonnen. Benin werd zonder veel franje met 1-0 verslagen.

Het resultaat was het enige waar bondscoach Foppe de Haan tevreden mee kon zijn. Het spel van Nederland was goed, maar vaak erg mat en ongeïnspireerd. Tevens zag de Fries middenvelder Ibrahim Afellay uitvallen met een zware blessure (gevreesd wordt voor een enkelblessure).

Het publiek in Tilburg werd vandaag niet verwend door Oranje. Zonder veel franje werd Benin verslagen. In de eerste helft kwam het gevaar van Nederland vooral uit afstandschoten uit de tweede lijn, zo misten schoten van Rajcomar (die de licht geblesseerde Babel verving) en Kruys het doel. Eveneens scheerde een vrije trap van Quincy Owusu Abeyie het aluminium boven keeper Djidonou.

Echt uitgespeelde kansen leverden het spel van het Nederlands elftal in de eerste helft niet op. Dat deed aanvoerder Maduro net voor rust besluiten tot een wandeling door het Beninse strafschopgebied. Met de bal aan de voet passeerde hij enkele Afrikaanse spelers om daarna met een vlotte voetbeweging de bal tergend langzaam achter de uitkomende Djidonou te schuiven: 1-0.

Na rust vond Nederland het wel goed. Benin ging nog wel op zoek naar een doelpunt, maar was vandaag niet bij machten om het de mannen van De Haan echt moeilijk te maken. Mede doordat Benin na de uitsluiting van Charaf Chitou in de veertigste minuut (na een tweede gele kaart) met tien man verder moest.

Oranje treft nu woensdag in de achtste finales Chili, dat zich als één van de beste nummers drie bij de laatste zestien schaarde. Het duel zal om 20:30 worden gespeeld op de Vijverberg in Doetinchem.

Nederland - Benin 1-0
45+2' Hedwiges Maduro 1-0

Rood : Chitou (Benin) 2x geel

Eindstand Poule A:

1Nederland*330096-1
2Japan*302123-4
3Benin302122-3
4Australië302122-5

Uitslag 4e vrije training GP VS

McLaren domineerde ook de laatste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Räikkönen was twee tienden van een seconde sneller dan Jenson Button. Christijan Albers continueerde zijn goede vorm door sneller te zijn dan beide Jordans.

Uitslag vierde vrije training GP Verenigde Staten:

Pos. CoureurTeam Tijd Rondes
1 Kimi Räikkönen McLaren Mercedes 1:10.643 12
2 Jenson Button BAR Honda 1:10.844 15
3 Fernando Alonso Renault F1 1:10.920 10
4 Michael Schumacher Scuderia Ferrari 1:11.203 12
5 Takuma Sato BAR Honda 1:11.324 16
6 Giancarlo Fisichella Renault F1 1:11.375 10
7 Jarno Trulli Toyota F1 1:11.457 7
8 Juan Pablo Montoya McLaren Mercedes 1:11.574 7
9 Ricardo Zonta Toyota F1 1:11.760 10
10 Rubens Barrichello Scuderia Ferrari 1:11.794 13
11 Christian Klien Red Bull Racing 1:11:806 13
12 Jacques Villeneuve Sauber Petronas 1:11.875 10
13 Felipe Massa Sauber Petronas 1:11.915 10
14 Mark Webber BMW Williams F1 1:12.080 9
15 Nick Heidfeld BMW Williams F1 1:12.186 10
16 David Coulthard Red Bull Racing 1:12.914 7
17 Christijan Albers Minardi F1 1:13.024 16
18 Tiago Monteiro Jordan Grand Prix 1:13.051 14
19 Narain Karthikeyan Jordan Grand Prix 1:13.161 11
20 Patrick Friesacher Minardi F1 1:13.501 16

Kanaan krijgt test bij BAR

Regerend Champ Car-kampioen Tony Kanaan zal een BAR-wagen gaan testen. Hij is uitgenodigd door Gil de Ferran, tegenwoordig teambaas bij BAR.

Gil de Ferran, net als Kanaan ook voormalig Champ Car-kampioen, maakte het nieuws bekend aan de vooravond van de Formule 1-race op Indianapolis. Wanneer de test zal plaatsvinden, is niet bekend gemaakt, maar aangenomen wordt dat de Braziliaan nog tijdens dit seizoen in de BAR zal plaatsnemen.

Of Kanaan na de test ook in de Formule 1 zal gaan racen, hangt af van zijn huidige IRL-teambaas, Michael Andretti. Andretti reed in 1993 zelf in de koningklasse van de autosport, maar heeft waarschijnlijk geen zin om zijn topcoureur te verliezen.

Massa gaat voor Ferrari testen

Felipe Massa zal dit jaar nog een testrit gaan uitvoeren voor Scuderia Ferrari. De Braziliaan, die in 2003 al een jaar testcoureur was bij het Italiaanse team, is een van de belangrijkste kandidaten om in 2006 het stoeltje van Rubens Barrichello bij Ferrari over te nemen.

De Braziliaan, die de zoon van Jean Todt als manager heeft, wordt al een tijdje in verband gebracht met de Italiaanse renstal. Barrichello zou het niet meer zo naar zin hebben bij Ferrari en wil graag overstappen naar een ander team.

Massa komt momenteel nog voor het team van Sauber Petronas uit, waar hij een stuk beter is dan teamgenoot Jacques Villeneuve. "Mensen zeggen vaak dat Jacques zo langzaam is. Ik hoop echter dat mensen ook zien dat ik gewoon goed bezig ben," aldus Massa daarover.

Uitslag 3e vrije training GP VS

Juan Pablo Montoya was opnieuw de snelste, in de derde vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. De sessie zag weinig actie. Door bandenproblemen bij Michelin zetten slechts acht coureurs zetten een tijd neer.

Uitslag derde vrije training GP Verenigde Staten:

Pos. CoureurTeam Tijd Rondes
1 Juan Pablo Montoya McLaren Mercedes 1:10.726 4
2 Michael Schumacher Scuderia Ferrari 1:11.769 11
3 Rubens Barrichello Scuderia Ferrari 1:11.838 9
4 David Coulthard Red Bull Racing 1:12.409 7
5 Tiago Monteiro Jordan Grand Prix 1:13.399 12
6 Narain Karthikeyan Jordan Grand Prix 1:13.764 12
7 Patrick Friesacher Minardi F1 1:14.572 16
8 Christijan Albers Minardi F1 1:15.164 6
9 Jacques Villeneuve Sauber Petronas geen tijd 7
10 Kimi Räikkönen McLaren Mercedes geen tijd 6
11 Jenson Button BAR Honda geen tijd 7
12 Takuma Sato BAR Honda geen tijd 6
13 Nick Heidfeld BMW Williams F1 geen tijd 5
14 Giancarlo Fisichella Renault F1 geen tijd 6
15 Mark Webber BMW Williams F1 geen tijd 4
16 Felipe Massa Sauber Petronas geen tijd 7
17 Fernando Alonso Renault F1 geen tijd 4
18 Christian Klien Red Bull Racing geen tijd 4
19 Ricardo Zonta Toyota F1 geen tijd 1
20 Jarno Trulli Toyota F1 geen tijd 0

Man schuldig aan moord op 9 eigen kinderen

EdwinB-RDam en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen jury in het Californische Fresno heeft een 58-jarige Amerikaan schuldig bevonden aan de moord op negen van zijn kinderen. Marcus Wesson schoot in maart 2004 zijn 25-jarige dochter Sebhrenah en acht andere kinderen tussen één en zeventien jaar oud met een schot door de ogen dood. Het jongste kind was een gevolg van incest tussen Wesson en Sebhrenah.

Wesson leefde samen met verschillende vrouwen en een grote kinderschare. Hij had een sterke invloed op de vrouwen en kinderen, en predikte zijn gezinsleden dagelijks een eigen interpretatie van de bijbel en ideeën van Zevendedags Adventisten, waarin hij polygamie en incest vergoelijkte. Op 12 maart 2004 kreeg de politie van Fresno een melding van twee vrouwen die wilden breken met Wesson. De patriarch had zich met zijn kinderen in het huis opgesloten. Na anderhalf uur kwam hij bebloed naar buiten. In een slaapkamer werden vervolgens de negen gestapelde lijken gevonden.

In het proces betoogde de verdediging dat de 25-jarige Sebhrenah degene was die haar broers en zussen ombracht en vervolgens de hand aan zichzelf sloeg. De aanklager verwierp die zienswijze niet, maar stelde dat ook indien die lezing correct zou zijn Wesson toch schuldig kon worden bevonden. Verschillende getuigen hadden verklaard dat de man zijn kinderen voorbereidde om elkaar te doden indien autoriteiten de familie zouden bedreigen. De jury ging mee in die theorie; ondanks dat niet bewezen kon worden dat Wesson de schutter was werd hij toch schuldig verklaard.

Een van zijn volwassen dochters verdedigde haar vader. Kiani Wesson noemde enig seksueel contact tussen vader en dochter ondenkbaar. "Ik hou heel veel van jou, papa en ik zal je nooit verlaten", zo las ze voor uit haar dagboek. De aanklager gebruikte dit als bewijs voor de sterke invloed die Wesson op zijn familie uitoefende. Behalve aan moord werd hij schuldig bevonden aan verkrachting en mishandeling van zijn gezinsleden. Hij kan veroordeeld worden tot de doodstraf.

Marcus Wesson
Marcus Wesson

Gasquet de beste in Nottingham

Richard Gasquet heeft het grastoernooi van Nottingham op zijn naam geschreven. De jonge Fransman won in de finale van de Wit-Rus Max Mirnyi: 6-2 en 6-3.

De reden voor deze duidelijke uitslag was de slechte service van Mirnyi. Normaal gesproken teert de Wit-Rus op zijn zeer goede opslag. Vandaag liep die totaal niet. Al in zijn eerste servicegame werd Mirnyi gebroken. Die achterstand kon hij niet meer repareren later in de set. Ook in het tweede bedrijf profiteerde Gasquet, die vandaag negentien werd, van het zwakke servicewerk van Mirnyi. Nu werd het 6-3. Ook de goede groundstrokes van de Fransman droegen bij aan de winst.

Door zijn zege in dit ATP-toernooi wordt Gasquet de beste Fransman op de wereldranglijst. Op gravel viel hij al op, nu heeft hij ook bewezen op gras uit te voeten te kunnen. Op Wimbledon opent hij trouwens tegen Kohlschreiber. Wellicht wacht in ronde drie Rafael Nadal.

Samen met de Ordina Open was het grastoernooi van Nottingham de laatste kans voor de tennisheren om zich te testen voor Wimbledon, dat maandag aanvangt.

Nawijn gaat samenwerken met Filip Dewinter

Icoon politiek binnenland nieuwsHilbrand Nawijn, momenteel nog in de Kamer voor de LPF maar bezig met de oprichting van een eigen partij, gaat samen met de Belgische leider van het Vlaams Belang Filip Dewinter een denktank oprichten. De 'Willem van Oranje Stichting' zal maandag in het huis van Pim Fortuyn in Rotterdam worden gepresenteerd.

De nauwe samenwerking is bedoeld om de problematiek in het vreemdelingenbeleid en de integratie in Nederland en België te onderzoeken. Volgens Bart Bakker, woordvoerder van de voormalige minister, associeert de politicus zich hiermee niet met extreem-rechts. "Als ik je het programma van het Vlaams Belang laat zien en ik laat de naam weg, dan zul je zien dat de partij niet extreem-rechts is", zegt Bakker.

LPF-fractievoorzitter Gerard van As benadrukt dat de samenwerking van Nawijn en Dewinter op persoonlijke titel is. Hij heeft echter geen moeite met het Nederlands-Belgische verbond. "Het Vlaams Belang heeft het programma genuanceerd. Ik kan er dus nauwelijks wat van vinden", reageert Van As op het voornemen van zijn fractiegenoot.

Ralf Schumacher neemt niet deel aan GP

Ralf Schumacher heeft van de arts van de FIA, Gary Harstein, geen toestemming gekregen om dit weekend nog in actie te komen. De Braziliaan Ricardo Zonta zal zijn vervanger zijn.

Tijdens de vrije training vrijdag kwam de Duitser hard in aanraking met de muur en bleef hierbij ongedeerd. Ondanks dat Ralf zich goed voelt, heeft Gary Hartstein toch besloten de Duitser dit weekend niet meer te laten rijden. Het risico zou te groot zijn als hij nogmaals gedurende dit weekend een zwaar ongeval zou meemaken.

Geen goede vrijdag voor BAR en Red Bull

Zowel Red Bull Racing als BAR Honda kwamen de eerste dag op Indianapolis niet geheel zonder problemen door.

David Coulthard had zelfs het gevoel dat hij in een jaren 70 Formule 1-bolide reed. "We hadden een probleem met de zesde versnelling in de tweede sessie. .Er zat een stukje vibratie in, maar de engineers hebben het gevonden en ze gaan eraan werken. Mijn spin kwam door een elektronisch probleem. In de software zat een programmeerfout waardoor ik bij het verlaten van de bocht geen elektronische assistentie had. In feite reed ik daar in een Formule 1-bolide met de technologie van de jaren '70. Tegenwoordig hebben we allerlei soorten assistentie, maar als je dat uitschakelt is dit het resultaat."

Coulthard blijft toch optimistisch over zijn kansen dit weekend. Zijn teamgenoot Christian Klien is niet echt tevreden en zegt "niet gelukkig te zijn met het algemene gevoel over de wagen. Er is een hoop overstuur en we zullen een oplossing moeten vinden voor de kwalificatie van morgen."

Waar Red Bull langzaam een stapje terug te hebben gedaan na hun prima seizoensstart, lijkt BAR maar niet op gang gekomen te zijn. Volgens Jenson Button was het ook vandaag weinig soeps. "Het goede is dat we alle tests die we voor een vrijdag hebben staan, hebben kunnen doen, maar het ontbreekt ons gewoon aan snelheid. Daarnaast hebben we last van een tekort aan grip. We hebben een zware nacht voor de boeg. We weten waar sommige problemen hun oorzaak hebben en hopelijk staan we er morgen beter voor."

Buttons teamgenoot Takuma Sato had weinig reden tot klagen. Net als Button eindigde hij buiten de top 10, maar de Japanner had veel plezier in het rijden op Indianapolis. In tegenstelling tot zijn teamgenoot had hij weinig last van technische problemen, maar Sato beseft ook dat de auto veel sneller moet.

Amoroso terug naar Brazilie

Marcio Amoroso keert terug naar zijn vaderland. De Braziliaanse spits, voormalig topscorer van de Duitse Bundesliga, tekende zaterdag een contract bij Sao Paulo.

Amoroso speelde drie jaar bij Borussia Dortmund en leidde de ploeg in 2002 naar de landstitel. Afgelopen seizoen speelde hij zonder al teveel succes voor het Spaanse Malaga. In 24 wedstrijden werd hij slechts driemaal te scoren.

Holy Chips!!

Jezus Christus!! Wat een vrouw uit Amerika nu weer tegenkwam in haar zak chips....Inderdaad, Jezus Christus.
In een zak Lay's (sour cream and onion potato chips) vond ze een chipje dat verdacht veel leek op Jezus, zoals hij vaak wordt afgebeeld. Wat de vrouw met het stukje aardappel gaat doen, weet ze nog niet. Ze twijfelt tussen verkopen of zelf houden.
Als ze het zou verkopen, zou ze er flink geld voor kunnen vangen. Zo is er in het verleden al een kippenborst verkocht die op de Paus Johannes Paulus II leek, een pretzel die op Maria, met Jezus in haar armen, leek en een sandwich die leek op de Heilige Maria.

Met dank aan spambam voor de submit

Clijsters wint in Eastbourne

Kim Clijsters is klaar voor Wimbledon. De Belgische versloeg in het toernooi van Eastbourne in de finale Vera Doesjevina: 7-5 en 6-0.

In de eerste set liep de service van de Vlaamse niet echt denderend. De 18-jarige Russin wist Clijsters twee keer te breaken. De Belgische voormalige nummer één van de wereld brak echter telkens meteen weer terug. Met een mooie forehand besliste ze de eerste set door Doesjevina te breaken.

In de tweede set kreeg ze geen verweer meer van de jonge Russin. Binnen een mum van tijd was het gedaan met de tegenstand van Doesjevina, die het verlies van de eerste set niet meer te boven kwam. De enige echt moeilijke wedstrijd voor Clijsters deze week was haar halve finale. Pas na drie sets won ze toen tegen Koeznetsova. Op Wimbledon opent Clijsters tegen de Engelse Katie O’Brien.

Atkinson vrij eenvoudig naar finale

De Nederlandse Vanessa Atkinson heeft op vrij eenvoudige wijze de finale gehaald van de Europese kampioenschappen squash in het Tsjechische Praag.

De wereldkampioene versloeg in drie games de Engelse Rebecca Botwright, gamestanden 9-1 9-2 en 9-1. In de finale moet Atkinson het wederom tegen een Engelse opnemen, Linda Elriani.

De Nederlandse is tot nu oppermachtig op dit EK, in drie wedstrijden wist ze nog geen enkel game te verliezen en stond slechts 14 punten af aan de tegenstander.

Koukalova wint Ordina Open

De Tsjechische Klara Koukalova heeft het Odina Open in Rosmalen gewonnen. In de finale was ze in drie sets te sterk voor haar landgenote Lucie Safarova, setstanden waren 3-6, 6-2 en 6-3.

Koukalova stond tot nu toe vijf maal in haar carrière in de finale van een WTA-toernooi en geen van die wist ze te winnen. De druk om nu wel te winnen speelde haar deze wedstrijd parten, want in de eerste set van de partij speelde ze erg slecht.

In de tweede set kwam Koukalova terug en nam de regie over de wedstrijd over. Ze pakte een vroege break en liet die ook niet meer gaan. Pas toen ze in de derde set een matchpoint kreeg kwamen de zenuwen weer terug bij de Tsjechische, ze had er maar liefst negen nodig om alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Zorgsector ziet niets in maximumsalaris top

Ziekenhuizen, verpleeghuizen en psychiatrische instellingen gaan de maximumsalarissen voor bestuurders niet vastleggen. Ze negeren daarmee het beleid van het kabinet om de salarissen van bestuurders in de publieke sector te beperken. Ze komen wel volgende week met een gedragscode.

Volgens de gedragscode moet de beloning 'maatschappelijk verantwoord' zijn. Een salaris van 220.000 euro per jaar voldoet volgens die code daaraan. Dit is meer dan het salaris van de minister-president, 120.000 euro per jaar.

De SP vindt de nieuwe gedragscode onacceptabel en zal de zaak dinsdag in de Kamer tijdens het vragenuurtje aan de orde stellen.

Pellegrino mag weg van Liverpool

Mauricio Pellegrino mag alweer vertrekken bij Liverpool. De winnaar van de Champions League wil het contract van de Argentijn niet verlengen.

Pellegrino kwam in januari naar Anfield Road, maar kon nooit de harten van de Liverpool supporters voor zich winnen. De 33-jarige verdediger kwam in de competitie toch nog twaalf keer uit voor ‘The Reds’. Hij kwam terecht in Liverpool op aandringen van Rafael Benitez, de trainer van Liverpool. Ook Benitez is nu dus uitgekeken op Pellegrino.

Pellegrino speelde eerder onder meer voor FC Barcelona en Valencia. Bij die laatste club was hij jarenlang het rustpunt in de verdediging. Hij deed mee in twee Champions League finales. De verwachting is dat hij terugkeert naar de Primera Division.

Zeven aanhoudingen wegens reeks overvallen

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe politie van het district IJmond heeft zeven mensen aangehouden in verband met een reeks van minstens veertien gewelddadige overvallen in de regio's Zuid-Kennemerland, IJmond en de Haarlemmermeer. Alle verdachten komen uit Haarlem, zijn zowel van autochtone als Marokkaanse afkomst en zijn tussen de zeventien en 22 jaar oud.

Volgens de politie is de groep verantwoordelijk voor de sterke toename van het aantal overvallen in de regio Haarlem in de eerste vijf maanden van dit jaar. Het onderzoek loopt nog en de verwachting is dat er meer aanhoudingen zullen volgen. Ook hoopt de politie meer overvallen op te kunnen lossen.

De bende pleegde professioneel voorbereide en uitgevoerde overvallen op banken in Velserbroek, Bloemendaal en Heemskerk, juweliers in Velsen-Noord en Haarlem, speelhallen in Beverwijk, Velsen-Noord en Zandvoort, een gokhal in Hoofddorp, de McDonalds in Santpoort-Noord en een bookmakerskantoor in Haarlem. De overvallers waren daarbij gewapend met messen en vuurwapens. De buit, waarvan tot nog toe nog niks is teruggevonden, bestond uit geld en sieraden. Een filiaalhouder van een bank in Velsen-Noord liep bij een overval een steekwond in zijn been op. Andere slachtoffers kregen last van zware psychische klachten, als gevolg van het geweld dat door de overvallers werd toegepast.

In totaal houden twaalf politiemensen van de regio IJmond zich bezig met het onderzoek naar de reeks overvallen. De zeven verdachten zijn in de afgelopen twee weken aangehouden. Vijf van hen, die de harde kern van de bende vormen, zitten op het moment nog vast.

Kerk stort zich op exorcisme

Icoon opmerkelijk nieuwsHonderden gelovigen zoeken jaarlijks hun toevlucht tot de kerk om de duivel uit het lichaam te drijven. Een Brusselse abdij, die jaarlijks 900 exorcismeverzoeken te verwerken krijgt, heeft speciaal daarvoor drie exorcisten aangesteld. Binnen de Nederlandse rooms-katholieke kerk zijn zeker zeven duiveluitdrijvers actief, één in elk bisdom.

"Mensen gaan naar hun huisarts en de specialist, maar als de specialist met lege handen staat, doen ze een beroep op de geneesheiligen, bedevaartsplaatsen en in de laatste instantie ook op exorcisten", stelt een woordvoerder van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Echte bezetenheid kenmerkt zich door verklaarbare én onverklaarbare symptomen, zoals een buitengewone krachtontwikkeling, pupilverwijding en het uitkramen van een taal die men niet verondersteld wordt te kennen.

"Het gebeurt wel dat tijdens een exorcisme stoelen of tafels in beweging komen en van plaats verschuiven", zegt een 80-jarige oud-priester van het aartsbisdom Haarlem. De geestelijke stelt dat exorcisten onderscheid moeten kunnen maken tussen psychologische neuroses of psychosen en bezetenheid. "Een indicatie is het radicaal-psychotisch afzweren van Christus en de kerk."

Groep linkse rebellen in Turkije gedood

In de oostelijke provincie Tunceli van Turkije heeft het Turkse leger gisteren een aantal linkse rebellen gedood. Volgens de autoriteiten betreft het minstens 17 leden van de verboden Maoïstische Communistische Partij (MKP), die in vuurgevechten met soldaten omkwamen.

De gevechten in het bergachtige gebied waren de zwaarste sinds jaren. Het leger maakte tijdens de actie veel wapens en explosieven buit.

Vandaag zijn bovendien in de provincie Van twee leden van de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK) gedood. De spanningen in deze regio zijn toegenomen, nadat de PKK vorig jaar een einde had gemaakt aan een eenzijdig staakt-het-vuren.

Zeppelin stort neer in Florida

Icoon Buitenlands nieuwsIn Coral Springs in de Amerikaanse staat Florida is donderdagnacht een zeppelin neergestort. Het zestig meter lange gevaarte ramde een hoogspanningsmast en kwam terecht op een industrieterrein, kort nadat het was opgestegen. Ongeveer 1400 woningen kwamen zonder stroom te zitten. De beide piloten kwamen met de schrik vrij.

De Federal Aviation Administration doet een onderzoek naar de crash. Er worden met name vragen gesteld bij het slechte weer waarin de zeppelin opsteeg. Vermoed wordt dat onweer en harde windstoten de oorzaak zijn van het ongeluk.

Zeppelin crasht in Florida

24 uur van Le Mans dit weekend

Dit weekend staat een van de grootste autospektakels op het programma : de 24 uur van Le Mans.

Dit weekend is alweer de 73e editie van race, en er staan twee Nederlandse teams op de startgrid: Racing for Holland en het Spyker Squadron. Het Racing for Holland Team, met Jan Lammers, John Bosch en de Amerikaan Elton Julian vertrekken vanaf de 11e plaats in een Dome Judd.

De kwalificatie van het Spyker Squadron liep eerder deze week minder voorspoedig. Tom Coronel crashte zwaar in de Porsche bocht en samen met zijn teamgenoten Donny Crevels en Peter van Merksteijn vertrekken ze van de 49e plaats.

De Nederlander Peter Kox deed het in zijn Aston Martin prima. Hij kwalificeerde zich als eerste in zijn klasse en 17de in totaal. Hij heeft in Le Mans steun van de Portugees Pedro Lamy en de Tsjech Tomas Enge.

De Fransman Emmanuel Collard was met zijn collega's Jean-Christophe Boullion en Erik Comas in de Pescarolo Judd het snelst en zal zaterdagmiddag van pole position vertrekken.

Jordan heeft het ook zwaar in Amerika

Het is geen geheim dat Jordan Grand Prix het dit seizoen zwaar heeft, en ook in Amerika lijkt daar geen verandering in te komen. Tijdens de eerste vrije trainingen was Robert Doornbos met een 18e plaats de beste Jordan-coureur. Narain Karthikeyan en Tiago Monteiro moesten flink toegeven op de Nederlander.

"Het is een makkelijk circuit om te leren. Het is van groot belang dat de auto goed in de snelle bochten ligt. We hopen dat het morgen wat beter gaat, maar over het algemeen ben ik best tevreden," aldus Karthikeyan na afloop.

Doornbos was blij dat hij weer kon meedoen met de vrijdagtraining."En de oval is fantastisch om op te rijden. Het belangrijkste vandaag was het kiezen van de banden. Ik denk dat we het nu wel weten. Ik heb me in ieder geval goed vermaakt vandaag."

Onzekerheid over Ralf Schumacher

Het is nog onzeker of Ralf Schumacher deel kan nemen aan de kwalificatie voor de Grand-Prix van Amerika. De Duitser die gisteren hard in aanraking kwam met de muur klaagt over verslechterd zicht.

Artsen hebben inmiddels een hersenscan gemaakt waarvan de resultaten nog niet bekend zijn. Voor de kwalificatie zal de Duitser nog een medische test moeten afwerken die hij goed moet afsluiten. Mocht Ralf Schumacher niet mogen rijden dan zal Ricardo Zonta hem vervangen.

Ralf Schumacher crashte vrijdag nadat zijn linkerachterband plotseling explodeerde, niet lang voor de crash van Schumacher gebeurde hetzelfde met Zonta. Michelin en Toyota F1 onderzoeken de zaak momenteel, tot nu toe is de oorzaak nog niet bekend.

Uitslag 2e vrije training GP VS

McLaren was het snelste in de tweede vrije training voor de Grand van de Verenigde Staten, gistermiddag. Opvallend waren de prestaties van de Ferraricoureurs, die zich na een matige eerste training nu naar de derde en vierde plaatsen reden. Ralf Schumacher kon geen tijd neerzetten, door een zware crash in de laatste bocht.

Door overmacht is deze uitslag helaas een dag later geplaatst dan de bedoeling was. Onze excuses hiervoor.

Uitslag tweede vrije training GP Verenigde Staten:

Pos. CoureurTeam Tijd Rondes
1 Juan Pablo Montoya McLaren Mercedes 1:11.118 21
2 Kimi Räikkönen McLaren Mercedes 1:11.228 24
3 Rubens Barrichello Scuderia Ferrari 1:11.746 22
4 Michael Schumacher Scuderia Ferrari 1:11.758 22
5 Nick Heidfeld BMW Williams F1 1:11.825 24
6 David Coulthard Red Bull Racing 1:12.076 9
7 Pedro de la Rosa McLaren Mercedes 1:12.119 37
8 Scott Speed Red Bull Racing 1:12.143 34
9 Fernando Alonso Renault F1 1:12.265 28
10 Jarno Trulli Toyota F1 1:12.344 10
11 Giancarlo Fisichella Renault F1 1:12.384 29
12 Felipe Massa Sauber Petronas 1:12.464 25
13 Mark Webber BMW Williams F1 1:12.578 24
14 Christian Klien Red Bull Racing 1:12.664 20
15 Jenson Button BAR Honda 1:12.803 24
16 Takuma Sato BAR Honda 1:13.037 26
17 Jacques Villeneuve Sauber Petronas 1:13.079 23
18 Robert Doornbos Jordan Grand Prix 1:13.361 36
19 Ricardo Zonta Toyota F1 1:13.567 6
20 Patrick Friesacher Minardi F1 1:13.783 16
21 Christijan Albers Minardi F1 1:13.963 24
22 Narain Karthikeyan Jordan Grand Prix 1:14.008 31
23 Tiago Monteiro Jordan Grand Prix 1:14.336 35
24 Ralf Schumacher Toyota F1 geen tijd 2

Uitslag 1e vrije training GP VS

Juan Pablo Montoya heeft de snelste tijd neergezet in de eerste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, gisteravond. De McLarencoureur werd op korte afstand gevolgd door de teams van BAR en Renault, terwijl ook Williams goed mee kon komen.

Door overmacht is deze uitslag helaas een dag later geplaatst dan de bedoeling was. Onze excuses hiervoor.

Uitslag eerste vrije training GP Verenigde Staten:

Pos. CoureurTeam Tijd Rondes
1 Juan Pablo Montoya McLaren Mercedes 1:12.027 6
2 Ricardo Zonta Toyota F1 1:12.085 18
3 Fernando Alonso Renault F1 1:12.666 10
4 Nick Heidfeld BMW Williams F1 1:12.804 9
5 Jenson Button BAR Honda 1:12.865 11
6 Pedro de la Rosa McLaren Mercedes 1:12.913 4
7 Takuma Sato BAR Honda 1:13.013 9
8 Giancarlo Fisichella Renault F1 1:13.024 10
9 Mark Webber BMW Williams F1 1:13.082 10
10 Michael Schumacher Scuderia Ferrari 1:13.242 12
11 Rubens Barrichello Scuderia Ferrari 1:13.245 12
12 Ralf Schumacher Toyota F1 1:13.461 7
13 Jarno Trulli Toyota F1 1:13.683 7
14 David Coulthard Red Bull Racing 1:13.740 8
15 Scott Speed Red Bull Racing 1:13.846 21
16 Christian Klien Red Bull Racing 1:14.444 8
17 Felipe Massa Sauber Petronas 1:14.637 7
18 Jacques Villeneuve Sauber Petronas 1:14.696 6
19 Narain Karthikeyan Jordan Grand Prix 1:14.803 18
20 Tiago Monteiro Jordan Grand Prix 1:14.978 20
21 Robert Doornbos Jordan Grand Prix 1:15.791 27
22 Patrick Friesacher Minardi F1 1:16.343 16
23 Christijan Albers Minardi F1 1:16.357 12
24 Kimi Räikkönen McLaren Mercedes geen tijd 3

HoT PorN - Part II

- Porno:
Allemaal lekkere, neukbare en zwarte poesjes.
Meer zwarte dames die graag hard genomen willen worden.
Lekkere dames die zich op alle manieren laten nemen.
Mooie en wonderschone dames die weten wat ze willen.

- Open Dirs:
Gallerij in open dir formaat.
Kunstzinnige naakt foto's.

- Galerijen:
Mooie Rachel.
Heel veel lesbo's.

De porno links zijn allen te bespelen. Het getal kun je overal aanpassen.
De 2e open dir is ook te bespelen. Het getal kun je aanpassen van 01 t/m 08.
De 2e gallerij is eveneens te bespelen. Dit door de datum aan te passen.
Vorige deel: Part I.

Pedretti vervolgt loopbaan in Lyon

Benoit Pedretti gaat de komende vier jaar voetballen voor Olympique Lyon. Hij verlaat al na één seizoen Olympique Marseille.

De viervoudig landskampioen Lyon betaalt Marseille zeven miljoen euro. De 24-jarige Pedretti verklaarde dat hij vooral voor Lyon kiest vanwege het feit dat die ploeg volgend seizoen uitkomt in de Champions League. Olympique Marseille kende een zeer wisselvallig seizoen en werd slechts vijfde.

De middenvelder hield het slechts één seizoen uit in Marseille. Voor zijn periode in de havenstad kwam hij vier jaar uit voor FC Sochaux. De speler is ook international voor Frankrijk. Hij moet één van de vormgevers worden van de Franse ploeg op weg naar het WK. Voorlopig zal Pedretti in Lyon het echter zwaar genoeg krijgen. De concurrentie daar is immers niet te benijden met spelers als Juninho, Essien, Diarra en Dhorasoo.

'Slachtoffer' van V. Persie boos op advocaat

Mannee had ons via de nieuws-submit te melden:

SandraDe vrouw die door Robin van Persie verkracht zou zijn, Sandra K., blijkt de 21-jarige Sandra Krijgsman te zijn, die in 2002 de Miss Nigeria Holland verkiezing won. In de Telegraaf laat Sandra, dochter van een Nigeriaanse moeder en een Nederlandse vader, via haar advocate weten woedend te zijn op advocaat Bram Moszkowicz, die eerder deze week zei dat de aanklacht tegen zijn cliënt afkomstig was van ''een nachtclubdanseres van bedenkelijk allooi.''

Volgens Sandra heeft Van Persie haar verkracht in een kamer in het Rotterdamse Tulip Inn-hotel. De rechter-commissaris verlengde donderdag de voorlopige hechtenis van de Arsenal-speler met 14 dagen.

De Telegraaf publiceert overigens morgen een interview met Kiki en Bouchra van Persie, respectievelijk de zus en de Marokkaanse echtgenote van de voetballer. Daarin laten ze weten ''volledig achter Robin'' te staan.

Missy Elliot stoned tijdens persconferentie

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Missy Elliot heeft toegegeven dat zij drugs heeft gebruikt tijdens een reis naar Jamaica. Volgens Journalisten kon ze het ook niet ontkennen want ze was ontzettend high tijdens een persconferentie.

Alle aanwezigen konden hun oren niet geloven tijdens het interview want de rapster is normaal gesproken erg fel tegen drugs. Ze zei: "Hey allemaal, sorry als ik wat vreemd overkom, maar ik heb net zo'n Jamaicaanse 'brownie' op. Als jullie begrijpen wat ik bedoel...."

"Al van kinds af aan heb ik geroepen dat ik nooit drugs zal gebruiken. Maar het blijkt maar weer dat je nooit nooit moet zeggen", ging zij haar verhaal lachend verder. "Wiet is best lekker!"


Missy Elliot


Voor meer showbiz-nieuws kun je natuurlijk ook terecht in het Showbiz-subforum op het FOK!forum

Matrix Online verkocht en DC Comics MMO aangekondigd

Gisteren hadden we het gerucht dat The Matrix Online verkocht zou zijn aan Sony Online Entertainment en dat is nu door middel van een post op het MxO forum en in een persbericht bevestigd.

De overname van Matrix Online vloeit voort uit een samenwerkingsverband tussen Warner Bros Interactive Entertainment (WBIE) en Sony Online Entertainment (SOE). Alle diensten met betrekking tot de MMORPG Matrix Online zullen door Sony worden overgenomen en met het overzetten van de servers zal er een kleine downtime nodig zijn.

Naast de samenwerking met WBIE heeft SOE ook een contract getekend met DC Comics voor een MMORPG voor pc's en de volgende generaties consoles. DC Comics is vooral bekend geworden om de superhelden strips met Superman of Batman in de hoofdrol. Het spel staat gepland voor een release in het laatste kwartaal van 2007 dus we moeten nog even geduld hebben voordat het zo ver is.

Danilo Hondo niet in beroep

Wielrenner Danilo Hondo gaat bij het Internationaal Sporttribunaal TAS niet in beroep tegen zijn schorsing van één jaar. De advocaat van de Duitser maakte bekend dat Hondo van verdere gerechtelijke stappen afziet.

De 31-jarige Hondo werd in maart tijdens de Ronde van Murcia tweemaal betrapt op het gebruik van het stimulerende middel carphedon. Danilo Hondo beweert zelf nog altijd onschuldig te zijn.

Twijfels Barrichello over voornemens FIA

Rubens Barrichello heeft laten weten zo zijn twijfels te hebben over de regelwijzigingen die de FIA per 2008 wil gaan doorvoeren. Eerder deze week maakte de FIA de opzet van de nieuwe regels bekend, nadat er naar de pers gelekt was.

De voornemens die door de FIA zijn gepresenteerd bevatten veel technologische beperkingen en daar heeft de Braziliaan zo zijn twijfels over. "Alles ontwikkelt zich voorwaarts in het leven, dus ik weet niet of achteruit gaan wel zo'n goed idee is. Het belangrijkste is dat we de show moeten verbeteren."

Vijftig jaar moskeeën in Nederland

Icoon Binnenlands nieuws Dit weekeinde wordt gevierd dat in Nederland vijftig jaar geleden de eerste moskee werd gebouwd. Dat was de Mobarak-moskee in Den Haag. Vandaag de dag telt Nederland 439 moskeeën. Met name het afgelopen decennium zijn er veel nieuwe islamitische gebedshuizen gebouwd.

De Mobarak-moskee kende haar hoogtijdagen vooral in het begin van haar bestaan. Uit het hele land kwamen bussen vol moslims naar Den Haag toe om daar te kunnen bidden. Volgens Abdelhamid Van der Velden, een jonge katholiek die tot moslim bekeerde en nu vice-voorzitter van de Ahmadiyya Moslim Missie is, ging het om enkele honderden mensen, vooral uit Suriname en het oude Indië afkomstig.

Dat de eerste moskee in Den Haag kwam, was puur toeval. Het werd een knalgeel gebouw met twee mini-minaretjes erop. Van der Velden: "De eis was dat het pand een villa-achtig voorkomen kreeg en in de buurt paste." Binnenkort zal een grotere minaret worden aangebouwd. "Om zo het licht van de islam te verspreiden", aldus Van der Velden.

De eerste jaren bleef het bij twee moskeeën. Daarna was het een tijd stil op moskee-gebied, schetst docent islamitische talen en culturen Nico Landman van de Universiteit van Utrecht. Pas toen de migrantenstroom op gang kwam, breidde het aantal sterk uit. In de jaren zeventig waren er tachtig gebedshuizen. Ze zaten veelal in oude krakkemikkige panden.

Dat is vandaag de dag anders. Momenteel zijn er 439 moskeeën en dat aantal gaat richting de 450. Zestig gebedshuizen zijn nieuw gebouwd, veelal met geld van lokale gemeenschappen en geld vanuit het vaderland. De Turken hebben de meeste moskeeën, te weten 225. De Marokkaanse gemeenschap heeft er 141. In Zuid-Holland, Noord-Holland en Brabant staan de meeste moskeeën, respectievelijk 128, 94 en zestig. In de drie noordelijke provincies en in Zeeland staan minder dan tien islamitische gebedshuizen. Van der Velden constateert blij dat zijn moskee van de eerste tot één van velen werd. "Ik ben blij dat ik dit nog mocht meemaken. De islam heeft een plaats gevonden in Nederland."

Clubs in rij voor Emanuelson

Urby Emanuelson staat in de belangstelling van diverse clubs uit de Eredivisie. Deze teams hopen dat Ajax de jeugdinternational een jaartje wil verhuren.

Deze week brak Ajax het contract van de middenvelder open en verlengde het tot 2008. Het is nog niet bekend wat trainer Blind precies met de speler aanwil volgend seizoen. Emanuelson krijgt dat in juli te horen: ”Ik heb de intentie uitgesproken bij Ajax te blijven, maar begin volgende maand heb ik daar een gesprek over met de trainer. Van Ajax weet ik dat in totaal vijf clubs zich voor me hebben gemeld, waaronder AZ.”

Naast AZ zouden onder meer ook Willem II en RKC Waalwijk wel wat zien in een huur. Vorig seizoen speelde Emanuelson al mee in drie competitieduels van de Amsterdammers. Ook op het WK voor spelers onder de 20 jaar geeft hij acte de présence.

Jansen niet terug naar FC Den Bosch

Stefan Jansen keert niet terug bij FC Den Bosch. De aanvaller, die transfervrij is, leek terug te keren bij zijn oude club, maar kon een lucratieve aanbieding uit Griekenland niet weigeren. Volgend seizoen speelt de aanvaller bij de nummer vier van Griekenland, Xanthi.

De aanvaller kreeg onlangs de transfervrije status nadat zijn Oostenrijkse club SW Bregenz in financiële problemen was geraakt. afgelopen seizoen scoorde Jansen voor degradant Bregenz 11 treffers in 22 competitiewedstrijden. Volgend seizoen zal de Nederlander dus in plaats van in de Eerste Divisie UEFA cup voetbal spelen bij zijn nieuwe werkgever.

Ancic en Philippoussis in halve finale

Mario Ancic en Mark Philippoussis hebben de halve finale bereikt op het Ordina Open, het grastoernooi in Rosmalen.

Mario Ancic moest in de kwartfinale alle zeilen bijzetten tegen de Zweed Jonas Björkman. Na gemakkelijk de eerste set gewonnen te hebben (6-1), kreeg Ancic het in de tweede set moeilijker. Björkman retourneerde beter de opslagen van Ancic en dit resulteerde in een 6-3 setwinst.

In de derde set trok Ancic alsnog aan het langste eind en won de set met 6-3. Ancic speelt in de halve finale tegen de de Tsjech Jan Hernych, die met 7-6 en 6-2 te sterk was voor de Duitser Philipp Kohlschreiber.

In de andere halve finale nemen Mark Philippoussis en titelverdediger Michael Llorda het tegen elkaar op. Philippoussis bereikte de halve finale door de bedwinger van Sjeng Schalken, de Italiaan David Sanguinetti, in twee tiebreaks te verslaan: 7-6 7-6. De Fransman Michael Llorda versloeg in de kwartfinale de Duitser Lars Burgsmüller in drie sets: 6-2 6-7 en 6-3.

Spalletti nieuwe trainer AS Roma

Luciano Spalletti is de nieuwe trainer van AS Roma. De club uit Rome deelde vrijdag mee dat Spalletti een tweejarig contract heeft getekend.

Afgelopen seizoen was de Italiaanse trainer succesvol met Udinese dat onder zijn leiding als vierde eindigde in de Serie A. Bij AS Roma is hij de opvolger van Bruni Conti, die naar alle verwachting zal terugkeren naar zijn oude functie bij de club, namelijk hoofd van de jeugdopleiding.

Man wil schadevergoeding voor beledigende horoscoop

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Franse man uit de stad Montbeliard daagt een weekblad voor de rechter wegens het publiceren van een 'beledigende' horoscoop. De man, die als sterrenbeeld Ram heeft, vond de horoscoop van mei aanstootgevend.

"Sommigen zullen de emoties van de adolescentie herbeleven, vooral in romantische sfeer, waarbij de wil om plezier te maken groter zal zijn dan de nood om iets betrouwbaars op te bouwen," zo luidde de horoscoop. De man is hierdoor ernstig beledigd.

Hij omschrijft zichzelf als 'een fatsoenlijke man en een ernstig familiehoofd.' Naar eigen zeggen voelde hij zich aangevallen door dat zijn 'nood om iets betrouwbaars op te bouwen' in twijfel werd getrokken. Hij eist nu van het weekblad een schadevergoeding van 51 euro.

Champions Trophy vrouwen in Amstelveen

De Nederlandse hockeysters zullen hun titel in de Champions Trophy volgend jaar op eigen bodem verdedigen.

De FIH, de internationale hockeyfederatie, wees vrijdag Amstelveen aan als locatie voor het toernooi dat zal van 8 tot en met 16 juli 2006 zal worden gespeeld. De Champions Trophy bij de mannen wordt volgend jaar gespeeld in het Spaanse Terrassa.

De Nederlandse dames wonnen de Champions Trophy in 2004 in Argentinië. Spanje veroverde de Trofee bij de mannen vorig jaar in Pakistan.

Zwerver fietst tientallen kilometers voor gestolen beurs

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een opvallende actie in Amsterdam. Een zwerver fietste afgelopen week namelijk tientallen kilometers om een gevonden portemonnee terug te bezorgen. Hij vond de beurs in Amsterdam en zag op het paspoort dat de eigenaar in Zaandam woonde.

Die eigenaar was hoog verbaasd. "Toen ik 's avonds thuiskwam, meldde mijn buurman dat een zwerver op de fiets langs was gekomen met mijn portemonnee", zegt Zaandammer Peter Vos. "De zwerver wilde er niets voor hebben maar de buurman heeft hem toch twintig euro gegeven."

Vos had zijn portemonnee met pinpas en creditcard op een bankje op het Rembrandtplein laten liggen. "Het lijkt altijd of de mensheid zo slecht is, maar nu zie je weer: het goede is de wereld nog niet uit!", zo zei hij blij.

Vrouw verbrandt per ongeluk spaargeld

ELTORO had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen bejaarde vrouw uit het Kroatische dorp Brsadin heeft al haar spaargeld per ongeluk verbrand. De vrouw bewaarde 4.000 euro in de oven. Toen ze op een dag een maaltijd wilde bereiden, vergat ze haar spaarcenten en stak de oven aan.

De 74-jarige vrouw realiseerde zich pas na een tijdje dat al haar spaargeld in de oven zat. Ze belde de politie en zei dat er was ingebroken. De dief zou al haar spaargeld hebben meegenomen. Ze viel echter door de mand toen de politie bij het doorzoeken van het huis restanten van verbrand geld in de oven aantrof.

EU-top mislukt: crisis verergert

Icoon EU nieuws Het was al enigzins te verwachten: de financiële EU-top die het imago van de Unie op had moeten poetsen na het verwerpen van de grondwet door Frankrijk en Nederland, is mislukt. Het niet bereiken van een begrotingsakkoord voor de periode 2007-2013 voegt financiële onzekerheid toe aan de politieke crisis die al over de grondwet was ontstaan. Voor Nederland was de voorgestelde korting op de EU-betalingen te klein. De top werd vooral gekenmerkt door onenigheid tussen Groot-Brittannië en Frankrijk.

Groot-Brittannië wordt door veel leiders als 'hoofdschuldige' gezien. Ruim twintig jaar geleden bedong dat land een grote korting op de EU-betalingen omdat het weinig van landbouwsubsidies profiteerde. Nu weigeren de Britten die korting te herbespreken tenzij het drie jaar oude akkoord over de landbouwsubsidies wordt opengebroken. Dat is weer onbespreekbaar voor Frankrijk, wat het meeste van die subsidies profiteert. "Europa is in een diepe crisis beland", zei de Franse president Chirac op een persconferentie. Hij gaf het "egoïsme van twee of drie rijke landen" de schuld.

De Luxemburgse premier Juncker, die hard aan een compromis heeft gewerkt, zei dat het mislukken tot een zwakker Europa met scherpere tegenstellingen zal leiden. Juncker en Chirac zeiden zich te schamen dat een aantal armere nieuwe EU-leden had aangeboden bepaalde EU-ontvangsten op te geven in een poging het akkoord te redden. De nieuwe lidstaten zijn bang dat zij structurele hulp mislopen bij het uitblijven van een akkoord. Premier Verhofstadt van België verweet wat dat betreft de tegenstanders het eigenbelang boven dat van de Unie te stellen. Premier Balkenende werd daarin ook niet ontzien; de Duitse Bondskanselier Schröder beschuldigde hem van "nationaal egoïsme". Schröder, bondgenoot van Chirac, gaf "Britse en Nederlandse verstoktheid" de schuld van het mislukken van de top en sprak van "één van de ergste crises die Europa heeft gekend".

De Britse premier Blair was onverbiddelijk in zijn standpunt dat een heroverweging van de Britse korting alleen mogelijk is als de manier waarop de EU geld uitgeeft fundamenteel wordt herzien, en dan met name de subsidiëring van de landbouw. De Britten, die vanaf 1 juli voor 6 maanden EU-voorzitter zijn, hebben in tegenstelling tot Frankrijk en Duitsland geen haast. Ze weten dat er een grote kans is dat Schröder's regering in september door de liberalere oppositie wordt vervangen, die veel sympathieker tegenover de Britse vrije-markt principes staat en die Blair zou steunen in het streven naar landbouwhervormingen. Daarmee zou Chirac vervolgens geïsoleerd kunnen raken.

Naast Groot-Brittannië gaven ook Zweden, Finland en Nederland te kennen geen haast te hebben met het financiële akkoord. Minister Bot was daar eerder al duidelijk over; hij liet enkele dagen geleden al weten dat het mislukken van de top een versterking van zijn onderhandelingspositie zou zijn. Nederland is vastbesloten niet langer de grootste netto-betaler aan de EU te zijn.

Vóór de budgetaire onderhandelingen was de grondwet al ter tafel gekomen. Die werd in de koelkast gestopt; de deadline voor ratificatie is een jaar opgeschoven naar midden-2007. Dit om een reeks nederlagen op een rij te voorkomen. Denemarken, Portugal en Ierland hebben hun referenda voor dit jaar onmiddelijk uitgesteld.


Bot, Balkenende en Chirac boven een bedrukte Schröder

Gasquet en Mirnyi in finale Nottingham

De finale van het toernooi in het Engelse Nottingham gaat tussen Richard Gasquet en Max Mirnyi. De Fransman, die zaterdag zijn negentiende verjaardag viert, versloeg met 6-4, 6-1 van de Amerikaan Taylor Dent. De Rus Mirnyi was te sterk voor de Belg Olivier Rochus, setstanden waren 6-4, 7-5.

Als baselinespeler voelt de Fransman zich normaal gesproken meer thuis op gravel. Eerder dit jaar wist hij in Monte Carlo de nummer een van de wereld Roger Federer te verrassen. "Ik word steeds beter. Ik speelde vandaag goed en met Dent heb ik toch een gerenommeerde grasspeler verslagen. Het halen van de finale was een mooi verjaardagscadeau, maar de titel zou nog mooier zijn."

Battlefield 2 retail server beschikbaar

Electronic Arts heeft alvast voordat Battlefield 2 in de winkel ligt de serversoftware beschikbaar gesteld om te downloaden. De software is er voor Linux en Windows en zal alle twaalf maps bevatten.

De specificaties:


LINUX

- Minimum Specification, based on playing a 16 player game: CPU: 1 Ghz Processor RAM: 256 Mb
- Recommended Specification, based on playing a 64 player game: CPU: 3 Ghz Pentium 4 or Athlon XP, or a 1.8 Ghz 64-bit Opteron. RAM: 1 Gb

WINDOWS

- Minimum Specification, based on playing a 16 player game: CPU: 1 Ghz Processor RAM: 384 Mb
- Recommended Specification, based on playing a 64 player game: CPU: 3 Ghz Pentium 4 or Athlon XP RAM: 1 Gb

BANDWIDTH

- Minimum 2.5 Mbit
- Recommended 5Mbit

De software is vanaf de volgende lokaties te downloaden:
Worthplaying
3DGamers

Rogers verlaat Quickstep

Michael Rogers fietst volgend seizoen niet meer voor Quickstep. Manager Patrick Lefèvre vindt de Australiër veel te duur.

De manager van Rogers, De Geyter, vroeg volgens Lefèvre een heel hoge prijs voor contractverlenging: ”Rogers gaat weg. Toen ik via zijn manager zijn prijs hoorde, heb ik gezegd: “Good Luck”. Dit kunnen we simpelweg niet betalen.” Op dit moment maakt de 25-jarige Rogers indruk in de Ronde van Zwitserland. Hij is momenteel zelfs de leider.

Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad zal op 1 september bekend worden gemaakt dat Rogers gaat tekenen bij T-Mobile. Pas vanaf die datum mogen er officieel transfers worden beklonken. T-Mobile zal met de komst van Rogers nog een klassementsrenner erbij krijgen. Momenteel heeft de ploeg al vijf coureurs die ooit in de top tien van de Tour de France fietsten in huis.

Het toernooi dat niemand wenst

Het wereldwijd overkoepelend orgaan van de voetbalbonden, de FIFA, staat niet bekend om haar vooruitstrevendheid. Sterker nog, de FIFA is zo conservatief als het maar kan. Star houdt men vast aan oude gebruiken en vernieuwingen worden stelselmatig afgewezen. Dit is op zich nog niet zo erg, ware het niet dat de bond eigen voorstellen wel doordrukt en handhaaft, zelfs als niemand er op zit te wachten.

Het beste voorbeeld is waarschijnlijk het toernooi om de Confederations Cup, dat sinds woensdag in Duitsland wordt gehouden.

Ketchupvlek doet advocaat schadeclaim eisen

ELTORO had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen ketchupvlek op een broek was voor een Londense advocaat reden een schadeclaim bij de veroorzaakster in te dienen. In een formele e-mail vroeg Richard Phillips, goed voor een jaarsalaris van om en nabij de 130.000 euro, aan secretaresse Jenny Amner een vergoeding van zeven euro voor de stomerijkosten van de broek.

Toen de vrouw niet reageerde liet Phillips een uitgebreide rekening achter op haar bureau. "Ik moet me voor mijn late antwoord verontschuldigen. Maar door de ziekte, dood en begrafenis van mijn moeder had ik andere dingen aan mijn hoofd dan uw zeven euro. Ik begrijp natuurlijk dat uw financiële behoeftes als voornaam advocaat groter zijn dan die van een eenvoudige secretaresse", schreef Amner terug. Ze liet Phillips weten dat hij het geld persoonlijk bij haar kon afhalen.

Behalve naar Phillips stuurde Amner de mail echter ook naar alle collega's van het bedrijf waar het tweetal werkt. Inmiddels is de advocaat het mikpunt van spot van heel Engeland, doordat de mail verder geforward werd en het bericht uiteindelijk de nationale media haalde.

Tbs'er Schippers eerder al bijna een jaar zoek

neegij had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsWilhelm Schippers, de tbs'er die na een vlucht werd gearresteerd op verdenking van moord, was in 1996 al eens driekwart jaar zoek na een ontsnapping uit een kliniek. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Schippers woonde destijds op een woonboot in Amsterdam, en werd later weer opgepakt wegens betrokkenheid bij een inbraak met geweld.

Ook toen werd de man als gevaarlijk en agressief gezien. In 1990 verkrachtte hij een vrouw terwijl hij haar met een alarmpistool bedreigde. Na de verkrachting ging hij er vandoor met haar portemonnee en fotocamera. In 1992 en 1994 wist hij al eens de tbs-kliniek te ontvluchten. De eerste keer sloeg hij met blote handen een gat in het dak, de tweede keer wist hij een ruit kapot te slaan waarna hij via aan elkaar gebonden lakens het gebouw ontvluchtte.

Vooralsnog staat niet vast hoe Schippers zijn vermoedelijk laatste slachtoffer, de 73-jarige Amsterdammer Appie Luchies, kende. Volgens justitie was de bejaarde man, die dinsdag dood in een boot werd aangetroffen, ernstig toegetakeld. De benen van Luchies waren gebroken, en het hoofd was ingeslagen. Schippers moet zijn laatste ontsnapping, zijn achtste in totaal, hebben gepland. De computer in de kliniek bleek leeggemaakt en hij had de foto's van de muur van zijn kamer gehaald.

Vallende kunstenaar wekt toorn New Yorkers

Icoon Buitenlands nieuwsEen Amerikaanse kunstenaar heeft de toorn van New Yorkers gewekt, door een fotoserie te maken gebaseerd op slachtoffers die bij de terroristische aanvallen op de WTC-torens hun dood tegemoet sprongen. Kerry Skarbakka (34) liet zichzelf herhaaldelijk fotograferen terwijl hij vastgeketend aan touwen van het Museum of Contemporary Art in Chicago sprong.

Skarbakka zegt dat hij geïnspireerd was door de ramp die de Verenigde Staten in september 2001 trof. "Ik was zo verbijsterd dat ik dit op de een of andere wijze moest verwerken in een artistieke reactie", verklaarde de kunstenaar. Dat leverde hem vele afkeurende reacties op. "Verachtelijk", zo bestempelde de New Yorkse gouverneur George Pataki de tentoonstelling 'Life Goes On' van Skarbakka. "Walgelijk en aanstootgevend", noemde burgemeester Michael Bloomberg de kunstwerken.

"Wat voor een ziek individu is dit? Laat hem van de Empire State Building springen zodat hij kan ervaren hoe het voelt", zei een moeder van een slachtoffer tegen de New York Daily News. Skarbakka heeft overigens inmiddels zijn excuses aangeboden aan de nabestaanden van de slachtoffers. "Het was niet mijn bedoeling oude wonden open te halen", verklaarde hij.

Kerry Skarbakka
Skarbakka laat zich kunstzinnig vallen

12-jarigen verdacht van seksueel misbruik

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsIn het Noord-Friese plaatsje Ee is de politie een onderzoek begonnen tegen twee jongens van twaalf jaar. De tieners worden ervan verdacht een aantal kinderen seksueel te hebben misbruikt. In drie gevallen is hiervan aangifte gedaan. Een woordvoerder van de politie in Friesland heeft dat vrijdag laten weten.

De slachtoffers zouden tussen de vier en negen jaar oud zijn. Door de politie is donderdag al een informatiebijeenkomst gehouden op de basisschool van Ee. De kwestie zorgt voor veel onrust in de kleine gemeenschap. Wat er precies is voorgevallen wilde de politie vrijdag nog niet bekend maken. De jongens zijn overigens door hun leeftijd niet strafrechtelijk te vervolgen.

Jeb Bush richt pijlen op Michael Schiavo

Icoon politiek buitenland nieuwsJeb Bush, de gouverneur van Florida, heeft een onderzoek gelast naar de man van de overleden comapatiënte Terry Schiavo. Er zouden vraagtekens zijn bij het gedrag van Michael Schiavo, toen hij in 1990 zijn vrouw vond die kort daarvoor was getroffen door een hartstilstand. Vanaf dat moment tot aan haar dood in maart dit jaar lag de vrouw in coma.

Volgens een autopsierapport, dat eerder deze week werd vrijgegeven, zit er een gat tussen het tijdstip waarop Michael zijn bewusteloze vrouw vond en het moment dat hij de alarmdienst 911 belde. "Er zijn 40 tot 70 minuten verstreken voordat er is gebeld en daarvoor is geen verklaring gegeven", zei Bush vrijdag.

Michael Schiavo stond lijnrecht tegenover de ouders van zijn vrouw in een juridische strijd haar te laten versterven. Jeb Bush steunde in deze kwestie de ouders, en zette zich persoonlijk in om de hersendode vrouw in leven te houden.

Zware crash Ralf Schumacher

Tijdens de tweede training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten is Ralf Schumacher zwaar gecrasht. De Duitser kon echter op eigen kracht zijn verwrongen Toyota verlaten en bleef voor de rest (waarschijnlijk) ongedeerd.

In het medisch centrum van het circuit werd de coureur onderzocht en daar werden geen verwondingen aangetroffen. Later werd Schumacher, na oogklachten, toch naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Op bijna dezelfde plek waar hij vorig jaar tijdens de race crashte, verloor Ralf Schumacher de macht over het stuur en met een snelheid van bijna 300 kilometer per uur spinde de auto en botste hij vervolgens tegen een muur.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.