Lastras wint in Zwitserland

Bram (Chiel-Montagne)
Pablo Lastras (Illes Balears) heeft de achtste etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Spanjaard finishte voor zijn landgenoot Carlos Barredo en de Duitser Fabian Wegmann, die hij op de slotklim het nakijken had gegeven.

Dertien renners kleurden de 162 kilometer lange etappe van Lenk naar Verbier. Onder hen Lastras, Wegmann, Barredo, Aebersold en onze landgenoot Veneberg. Doordat geen van de dertien een directe bedreiging voor klassementsleider Rogers was, liet de QuickStep-formatie de groep begaan. En al snel hadden ze zeven minuten te pakken.

Op de slotklim, een col van de 2e categorie, mochten de koplopers dan ook strijden om de dagzege. Doordat niet iedereen meer even fris was, bleef het dertigtal niet lang samen. Vijf kilometer voor de top reed Barredo met Wegmann en Lastras weg.

Barredo versnelde even later en werd snel gecounterd door Lastras, die over zijn landgenoot ging. Hij verzwakte niet en mocht op de top als eerste zijn wiel over de streep drukken. Zestien seconden later volgde Barredo en Wegmann.

Morgen wordt de laatste etappe van de Ronde van Zwitserland verreden. Een zware bergetappe over 100 kilometer met start en aankomst in Ulrichen. De renners krijgen dan drie bergen van 'buiten categorie' voor de kiezen.

Uitslag achtste etappe:
1. Pablo Lastras (Spa) km in 4u09'09"
2. carlos Barredo (Spa) op 16"
3. Fabian Wegmann (Dui) 16"
4. Aitor Gonzalez (Spa) 19"
5. Walter Benneteau (Fra) 56"

Klassement na acht etappes:
1. Michael Rogers (Aus) in 30u04'33"
2. Jan Ullrich (Dui) op 20"
3. Bradley McGee (Aus) 22"
4. Aitor Gonzalez (Spa) 36"
5. Frank Schleck (Lux) 1'27"