Ketchupvlek doet advocaat schadeclaim eisen

ELTORO had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen ketchupvlek op een broek was voor een Londense advocaat reden een schadeclaim bij de veroorzaakster in te dienen. In een formele e-mail vroeg Richard Phillips, goed voor een jaarsalaris van om en nabij de 130.000 euro, aan secretaresse Jenny Amner een vergoeding van zeven euro voor de stomerijkosten van de broek.

Toen de vrouw niet reageerde liet Phillips een uitgebreide rekening achter op haar bureau. "Ik moet me voor mijn late antwoord verontschuldigen. Maar door de ziekte, dood en begrafenis van mijn moeder had ik andere dingen aan mijn hoofd dan uw zeven euro. Ik begrijp natuurlijk dat uw financiële behoeftes als voornaam advocaat groter zijn dan die van een eenvoudige secretaresse", schreef Amner terug. Ze liet Phillips weten dat hij het geld persoonlijk bij haar kon afhalen.

Behalve naar Phillips stuurde Amner de mail echter ook naar alle collega's van het bedrijf waar het tweetal werkt. Inmiddels is de advocaat het mikpunt van spot van heel Engeland, doordat de mail verder geforward werd en het bericht uiteindelijk de nationale media haalde.