Zeven aanhoudingen wegens reeks overvallen

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe politie van het district IJmond heeft zeven mensen aangehouden in verband met een reeks van minstens veertien gewelddadige overvallen in de regio's Zuid-Kennemerland, IJmond en de Haarlemmermeer. Alle verdachten komen uit Haarlem, zijn zowel van autochtone als Marokkaanse afkomst en zijn tussen de zeventien en 22 jaar oud.

Volgens de politie is de groep verantwoordelijk voor de sterke toename van het aantal overvallen in de regio Haarlem in de eerste vijf maanden van dit jaar. Het onderzoek loopt nog en de verwachting is dat er meer aanhoudingen zullen volgen. Ook hoopt de politie meer overvallen op te kunnen lossen.

De bende pleegde professioneel voorbereide en uitgevoerde overvallen op banken in Velserbroek, Bloemendaal en Heemskerk, juweliers in Velsen-Noord en Haarlem, speelhallen in Beverwijk, Velsen-Noord en Zandvoort, een gokhal in Hoofddorp, de McDonalds in Santpoort-Noord en een bookmakerskantoor in Haarlem. De overvallers waren daarbij gewapend met messen en vuurwapens. De buit, waarvan tot nog toe nog niks is teruggevonden, bestond uit geld en sieraden. Een filiaalhouder van een bank in Velsen-Noord liep bij een overval een steekwond in zijn been op. Andere slachtoffers kregen last van zware psychische klachten, als gevolg van het geweld dat door de overvallers werd toegepast.

In totaal houden twaalf politiemensen van de regio IJmond zich bezig met het onderzoek naar de reeks overvallen. De zeven verdachten zijn in de afgelopen twee weken aangehouden. Vijf van hen, die de harde kern van de bende vormen, zitten op het moment nog vast.