Geen goede vrijdag voor BAR en Red Bull

Olga (Nuongirl)
Zowel Red Bull Racing als BAR Honda kwamen de eerste dag op Indianapolis niet geheel zonder problemen door.

David Coulthard had zelfs het gevoel dat hij in een jaren 70 Formule 1-bolide reed. "We hadden een probleem met de zesde versnelling in de tweede sessie. .Er zat een stukje vibratie in, maar de engineers hebben het gevonden en ze gaan eraan werken. Mijn spin kwam door een elektronisch probleem. In de software zat een programmeerfout waardoor ik bij het verlaten van de bocht geen elektronische assistentie had. In feite reed ik daar in een Formule 1-bolide met de technologie van de jaren '70. Tegenwoordig hebben we allerlei soorten assistentie, maar als je dat uitschakelt is dit het resultaat."

Coulthard blijft toch optimistisch over zijn kansen dit weekend. Zijn teamgenoot Christian Klien is niet echt tevreden en zegt "niet gelukkig te zijn met het algemene gevoel over de wagen. Er is een hoop overstuur en we zullen een oplossing moeten vinden voor de kwalificatie van morgen."

Waar Red Bull langzaam een stapje terug te hebben gedaan na hun prima seizoensstart, lijkt BAR maar niet op gang gekomen te zijn. Volgens Jenson Button was het ook vandaag weinig soeps. "Het goede is dat we alle tests die we voor een vrijdag hebben staan, hebben kunnen doen, maar het ontbreekt ons gewoon aan snelheid. Daarnaast hebben we last van een tekort aan grip. We hebben een zware nacht voor de boeg. We weten waar sommige problemen hun oorzaak hebben en hopelijk staan we er morgen beter voor."

Buttons teamgenoot Takuma Sato had weinig reden tot klagen. Net als Button eindigde hij buiten de top 10, maar de Japanner had veel plezier in het rijden op Indianapolis. In tegenstelling tot zijn teamgenoot had hij weinig last van technische problemen, maar Sato beseft ook dat de auto veel sneller moet.