Tbs'er Schippers eerder al bijna een jaar zoek

neegij had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsWilhelm Schippers, de tbs'er die na een vlucht werd gearresteerd op verdenking van moord, was in 1996 al eens driekwart jaar zoek na een ontsnapping uit een kliniek. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Schippers woonde destijds op een woonboot in Amsterdam, en werd later weer opgepakt wegens betrokkenheid bij een inbraak met geweld.

Ook toen werd de man als gevaarlijk en agressief gezien. In 1990 verkrachtte hij een vrouw terwijl hij haar met een alarmpistool bedreigde. Na de verkrachting ging hij er vandoor met haar portemonnee en fotocamera. In 1992 en 1994 wist hij al eens de tbs-kliniek te ontvluchten. De eerste keer sloeg hij met blote handen een gat in het dak, de tweede keer wist hij een ruit kapot te slaan waarna hij via aan elkaar gebonden lakens het gebouw ontvluchtte.

Vooralsnog staat niet vast hoe Schippers zijn vermoedelijk laatste slachtoffer, de 73-jarige Amsterdammer Appie Luchies, kende. Volgens justitie was de bejaarde man, die dinsdag dood in een boot werd aangetroffen, ernstig toegetakeld. De benen van Luchies waren gebroken, en het hoofd was ingeslagen. Schippers moet zijn laatste ontsnapping, zijn achtste in totaal, hebben gepland. De computer in de kliniek bleek leeggemaakt en hij had de foto's van de muur van zijn kamer gehaald.