Gasquet de beste in Nottingham

Michel (Baraja)
Richard Gasquet heeft het grastoernooi van Nottingham op zijn naam geschreven. De jonge Fransman won in de finale van de Wit-Rus Max Mirnyi: 6-2 en 6-3.

De reden voor deze duidelijke uitslag was de slechte service van Mirnyi. Normaal gesproken teert de Wit-Rus op zijn zeer goede opslag. Vandaag liep die totaal niet. Al in zijn eerste servicegame werd Mirnyi gebroken. Die achterstand kon hij niet meer repareren later in de set. Ook in het tweede bedrijf profiteerde Gasquet, die vandaag negentien werd, van het zwakke servicewerk van Mirnyi. Nu werd het 6-3. Ook de goede groundstrokes van de Fransman droegen bij aan de winst.

Door zijn zege in dit ATP-toernooi wordt Gasquet de beste Fransman op de wereldranglijst. Op gravel viel hij al op, nu heeft hij ook bewezen op gras uit te voeten te kunnen. Op Wimbledon opent hij trouwens tegen Kohlschreiber. Wellicht wacht in ronde drie Rafael Nadal.

Samen met de Ordina Open was het grastoernooi van Nottingham de laatste kans voor de tennisheren om zich te testen voor Wimbledon, dat maandag aanvangt.