Man schuldig aan moord op 9 eigen kinderen

EdwinB-RDam en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen jury in het Californische Fresno heeft een 58-jarige Amerikaan schuldig bevonden aan de moord op negen van zijn kinderen. Marcus Wesson schoot in maart 2004 zijn 25-jarige dochter Sebhrenah en acht andere kinderen tussen ťťn en zeventien jaar oud met een schot door de ogen dood. Het jongste kind was een gevolg van incest tussen Wesson en Sebhrenah.

Wesson leefde samen met verschillende vrouwen en een grote kinderschare. Hij had een sterke invloed op de vrouwen en kinderen, en predikte zijn gezinsleden dagelijks een eigen interpretatie van de bijbel en ideeŽn van Zevendedags Adventisten, waarin hij polygamie en incest vergoelijkte. Op 12 maart 2004 kreeg de politie van Fresno een melding van twee vrouwen die wilden breken met Wesson. De patriarch had zich met zijn kinderen in het huis opgesloten. Na anderhalf uur kwam hij bebloed naar buiten. In een slaapkamer werden vervolgens de negen gestapelde lijken gevonden.

In het proces betoogde de verdediging dat de 25-jarige Sebhrenah degene was die haar broers en zussen ombracht en vervolgens de hand aan zichzelf sloeg. De aanklager verwierp die zienswijze niet, maar stelde dat ook indien die lezing correct zou zijn Wesson toch schuldig kon worden bevonden. Verschillende getuigen hadden verklaard dat de man zijn kinderen voorbereidde om elkaar te doden indien autoriteiten de familie zouden bedreigen. De jury ging mee in die theorie; ondanks dat niet bewezen kon worden dat Wesson de schutter was werd hij toch schuldig verklaard.

Een van zijn volwassen dochters verdedigde haar vader. Kiani Wesson noemde enig seksueel contact tussen vader en dochter ondenkbaar. "Ik hou heel veel van jou, papa en ik zal je nooit verlaten", zo las ze voor uit haar dagboek. De aanklager gebruikte dit als bewijs voor de sterke invloed die Wesson op zijn familie uitoefende. Behalve aan moord werd hij schuldig bevonden aan verkrachting en mishandeling van zijn gezinsleden. Hij kan veroordeeld worden tot de doodstraf.

Marcus Wesson
Marcus Wesson