Uitslag WK-20: Nederland - Benin

Nederland heeft ook zijn derde wedstrijd op het WK gewonnen. Benin werd zonder veel franje met 1-0 verslagen.

Het resultaat was het enige waar bondscoach Foppe de Haan tevreden mee kon zijn. Het spel van Nederland was goed, maar vaak erg mat en ongeÔnspireerd. Tevens zag de Fries middenvelder Ibrahim Affelay uitvallen met een zware blessure (gevreesd wordt voor een enkelblessure).

Het publiek in Tilburg werd vandaag niet verwend door Oranje. Zonder veel franje werd Benin verslagen. In de eerste helft kwam het gevaar van Nederland vooral uit afstandschoten uit de tweede lijn, zo misten schoten van Rajcomar (die de licht geblesseerde Babel verving) en Kruys het doel. Eveneens scheerde een vrije trap van Quincy Owusu Abeyie het aluminium boven keeper Djidonou.

Echt uitgespeelde kansen leverden het spel van het Nederlands elftal in de eerste helft niet op. Dat deed aanvoerder Maduro net voor rust besluiten tot een wandeling door het Beninse strafschopgebied. Met de bal aan de voet passeerde hij enkele Afrikaanse spelers om daarna met een vlotte voetbeweging de bal tergend langzaam achter de uitkomende Djidonou te schuiven: 1-0.

Na rust vond Nederland het wel goed. Benin ging nog wel op zoek naar een doelpunt, maar was vandaag niet bij machten om het de mannen van De Haan echt moeilijk te maken. Mede doordat Benin na de uitsluiting van Charaf Chitou in de veertigste minuut (na een tweede gele kaart) met tien man verder moest.

Oranje treft nu woensdag in de achtste finales Chili, dat zich als ťťn van de beste nummers drie bij de laatste zestien schaarde. Het duel zal om 20:30 worden gespeeld op de Vijverberg in Doetinchem.

Kijk voor meer sportnieuws ook eens op FOK!Sport!