FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 27 februari 2005

Seriemoordenaar na 30 jaar opgepakt

Icoon Buitenlands nieuwsEen man die waarschijnlijk verantwoordelijk is voor zeker tien moorden in de jaren zeventig en tachtig is vrijdag in de Amerikaanse staat Kansas opgepakt. De 59-jarige Dennis Rader, vader van twee kinderen en bestuurslid van de plaatselijke lutherse kerk in het stadje Wichita, wordt ervan verdacht de beruchte seriemoordenaar BTK te zijn.

BTK staat voor 'Bind, Torture, Kill', oftewel 'Vastbinden, Martelen, Doden'. Brieven aan de politie en media ondertekende de publiciteitsgeile moordenaar steevast met deze initialen. De man liet vanaf 1979 niets meer van zich horen, totdat de politie en media vorig jaar opeens weer brieven van hem ontvingen. Hij maakte hierin details bekend over een niet opgeloste moord uit 1986.

De oudste dochter van Rader bracht de zaak verder aan het rollen toen zij de politie meldde dat haar vader zich verdacht gedroeg. Bloed dat de vrouw afstond voor een DNA-test bleek vervolgens voor 90 procent overeen te komen met het DNA-profiel van de dader.

Behalve BTK refereerde de moordenaar destijds naar zichzelf als de 'Poëtische Wurger' en de 'Verdelger van Wichita'. De man had het vooral gemunt op vrouwen, die hij in hun eigen huis ombracht. De moordenaar schepte er genoegen in om in de brieven die hij destijds verstuurde hints te geven over zijn eigen identiteit. Desondanks bleef hij tientallen jaren op vrije voeten.

Seriemoordenaar Dennis Rader
Dennis Rader werd vrijdag opgepakt

'Hillary zou een uitstekende president zijn'

Icoon politiek buitenland nieuwsHillary Clinton zou een uitstekende eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten zijn. Dat beweert althans haar echtgenoot, voormalig president Bill Clinton. Clinton deed zijn uitspraken in een interview met de Japanse zender TV Asahi. Hij zei niet te weten of zijn vrouw zich ooit kandidaat zal stellen.

De 57-jarige Hillary Rodham Clinton zit momenteel voor New York in de Amerikaanse senaat. Ingewijden zien in de voormalige first lady een mogelijke kandidaat om voor de Democraten het presidentschap terug te winnen. Zelf zegt ze voorlopig senator te willen blijven. Uit een opinieonderzoek blijkt echter dat 53 procent van de Amerikanen vindt dat Hillary Clinton een gooi zou moeten doen naar het presidentschap.

Milan wint in Milaanse derby

De Milaanse derby tussen Internazionale en AC Milan is gewonnen door AC Milan. Door de overwinning staat AC Milan weer eerste in de Serie A.

AC Milan moest winnen om in het spoor van Juventus te blijven, dat eerder op de dag won van Siena. Milan en Inter maakten er geen leuke derby van. Káka scoorde een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1). Op dat moment was uitblinker Juan Sebastian Veron (Inter) net gewisseld.

Door de overwinning komt Milan in de stand gelijk met Juventus. Beiden clubs gaan gelijk op want ook het doelsaldo is gelijk. Internazionale is door de nederlaag niet meer ongeslagen. Het wist tot vanavond 25 wedstrijden op rij niet te verliezen. Door de nederlaag zakte de club tevens naar de vierde plaats.

Maastrichtse vrouw doodt haar vriend

Icoon Binnenlands nieuwsIn Maastricht heeft een 39-jarige vrouw zondagavond haar vriend vermoord. Dit kwam ze op een politiebureau in de stad melden, nadat de politie polshoogte bij haar thuis had genomen bleek dit inderdaad waar te zijn.

In het huis van de vrouw aan de Emmausstraat in Maastricht vond de politie het stoffelijk overschot van de 49-jarige vriend van de vrouw. Waarom de man, afkomstig uit het Belgische Lanaken, om het leven is gebracht zal via onderzoek nog moeten blijken. De vrouw zit momenteel nog vast.

Federer en Nadal winnen

Roger Federer heeft het toernooi van Dubai gewonnen door weer Ivan Ljubicic te verslaan. In Acapulco zegevierde Rafael Nadal door in de finale over zijn tegenstander heen te walsen.

Dubai Duty Free Men's Open:
Op dit moment wordt het tennis gedomineerd door twee tennissers: Roger Federer en Ivan Ljubicic. Al twee keer dit jaar stonden beiden spelers tegenover elkaar (in de finales van Doha en Rotterdam) en ook dit keer namen ze het in de finale van Dubai tegen elkaar op. Daarnaast stond Ljubicic ook nog in de finale van Marseille. In de eerdere ontmoetingen was Federer steeds te sterk, maar Ljubicic gaf steeds meer tegenstand. Zo wist hij vorige week een set te winnen van de Zwitser.

In Dubai bereikte Federer de finale door André Agassi simpel te verslaan. De setstanden waren 6-3 en 6-1. Federer won voor de tweede keer dit jaar van de Amerikaan. Ljubicic won in de halve finale van de Spanjaard Tommy Robredo met 6-4 en 6-3.

De finale begon erg eenzijdig want Federer won de eerste set met 6-1. Vorige week pakte Ljubicic nog de eerste set, maar dit keer lukte dat niet. In de tweede set speelde Ljubicic wat beter en pakte zowaar de set in een tiebreak. In de derde set schakelde Federer een tandje bij en hij pakte de set met 6-3 en verdedigde zo zijn titel met succes. Federer heeft nu maar liefst 16 finales op rij gewonnen. Het is zijn derde toernooizege van 2005, tegenover 0 van Ljubicic.

Abierto Mexicano de Tenis:
In Mexico won de Spanjaard Rafael Nadal zijn tweede toernooi op rij, na het Brasil Open van vorige week. Op het gravel van Acapulco rolde hij Albert Montanes op met 6-0 en 6-1. Nadal won het toernooi overtuigend door geen set te verliezen. Hij lijkt klaar voor de masters toernooien op het gravel.

Tennis Channel Open:
In Scottsdale gaat de finale tussen Wayne Arthurs en Mario Ancic. Voor Arthurs is het zijn tweede ATP-finale in zijn carrière. De 33-jarige Australiër won in de halve finale van de Belg Christophe Rochus met 7-5 en 7-6. In de finale neemt Arthurs het op tegen Ancic, die de finale haalde door titelverdediger Vincent Spadea met 6-1 en 6-4 te verslaan.

Remkes: 'Corrigerende tik moet kunnen'

Icoon Binnenlands nieuws Als het aan minister Remkes van Binnenlandse Zaken ligt, dan moeten Marokkaanse ouders hun kinderen een 'opvoedkundige tik' kunnen geven. Hij zei dit tijdens een geheimgehouden werkbezoek in Utrecht, waar hij de probleemwijk Zuilen bezocht. Daar werden een moeder en haar twee kinderen weggepest door Marokkaanse jongelui.

Over die kwestie sprak Remkes met buurtvaders in de Abi Bakr Essaddik moskee. Volgens de buurtvaders bestaat de vrees problemen te krijgen met het gezag, indien kinderen een corrigerende tik krijgen. Remkes: "Kennelijk leeft die gedachte in de Marokkaanse gemeenschap. Maar laat iedereen gerust zijn: voor een stevige draai om de oren is nog niemand opgepakt."

Remkes' opmerkingen staan haaks op die van minister Donner van Justitie. Die pleitte onlangs nog voor het strafbaar stellen van een corrigerende tik.

In Utrecht uitte Remkes zware kritiek op de probleemaanpak in Zuilen."In het geval van de mevrouw die met haar twee kinderen moest vertrekken, had eerder erkend moeten worden dat de bom op barsten stond. Er had eerder moeten worden ingegrepen." Daarentegen prees de bewindsman de inzet van de Utrechtse buurtvaders.

"Deze problemen moeten lokaal worden opgelost. Dat regel je niet even vanuit Den Haag. En iedereen die de verwachting wekt dat dat wel zo is, strooit de burger zand in de ogen." De minister verwees daarmee naar Geert Wilders, die er voor pleit 'Marokkaanse straatterroristen' het land uit te zetten.

SP en PvdA willen debat over commando's Afghanistan

PvdA en SP willen zo snel mogelijk een debat met het kabinet over de uitzending van 250 militairen en vier transporthelikopters voor de jacht op terroristen in Afghanistan. Strikt genomen heeft de missie niet de toestemming van de Tweede Kamer nodig, maar minister van Defensie Henk Kamp staat open voor debat. Over specifieke gegevens van de missie wil het kabinet de Kamer vertrouwelijk inlichten.

De PvdA vindt dat de Kamer een standpunt moet kunnen innemen. PvdA-Kamerlid Koenders acht het niet voorstelbaar dat zo'n missie vertrekt zonder raadpleging van de Kamer. De SP vindt het onverantwoord als Nederlandse militairen in Afghanistan enerzijds ingezet worden voor vredestaken, zoals dat nu gebeurt en anderzijds voor oorlogsvoering. Volgens SP-Kamerlid Van Bommel levert Nederland slechts commando's en mariniers als 'goedmakertje' aan de VS voor het vertrek uit Irak.

Kamp benadrukt dat er goede afspraken zijn gemaakt over de rechtspositie van de Nederlandse commando's. De Nederlandse militairen zullen volgens hem onder Amerikaans bevel een zelfstandige rol vervullen. Ze vallen, zoals gewoonlijk bij buitenlandse missies, onder Nederlands recht.

Mojo waarschuwt voor valse concertkaarten

Icoon Muziek nieuwsMojo, de grootste concertorganisator van Nederland, heeft gewaarschuwd voor de valse concertkaarten. Bij recente concerten werden in totaal 81 valse kaartjes ontdekt, die nauwelijks van echt zijn te onderscheiden. Tientallen gedupeerden hebben inmiddels aangifte gedaan.

Hoewel de kaarten gekocht zijn bij niet-officiële ticketbureaus op internet, zoals tickets4u.nl en budgetticket.nl, vermoedt Mojo niet dat zij voor de productie van de kaarten verantwoordelijk zijn. De concertorganisator raadt iedereen aan om toegangsbewijzen alleen bij de officiële verkooppunten aan te schaffen.

Verscherpte toegangscontroles met een scanner onderscheppen de valse kaarten altijd. Gedupeerden wordt de toegang geweigerd. Vanaf morgen wordt het gratis telefoonnummer 0800-5555222 geopend waar men terecht kan met vragen over vervalste kaarten. De politie onderzoekt de zaak.

Celstraf voor seks door muur heen

Anonymous, Floris, _4ever_ en intoxicated hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird nieuws Liefde gaat door merg en been, maar ook door muren heen. Dat bleek wel in een Turkse gevangenis. Daar hadden een man en vrouw seks door een gat in de muur tussen hun cellen te boren. Hiervoor kregen de veroordeelde moordenaar en de vrouw van de rechter nog eens vier maanden extra cel en een geldboete opgelegd.

De twee hadden in de muur van massief beton een gat geboord met een doorsnede van negen centimeter. Genoeg voor de twee om eens flink van bil te gaan. De vrouw werd zwanger en baarde uiteindelijk een kind.

In eerste instantie kregen de twee een hogere straf opgelegd. Omdat de rechter in de beroepszaak van mening was dat de schade meeviel, oordeelde hij milder.

Uitslag UEFA Cup (27/02/05)

Er werd nog één duel afgewerkt in de zestiende finales van het UEFA Cup toernooi. Hierbij de uitslag en het programma van de achtste finales.

Athletic Bilbao - Austria Wien 1-2 (0-0)
20' Yeste 1-0
35' Sionko 1-1
69' Sionko 1-2

Programma achtste finales (donderdag 10 maart):
Middlesbrough - Sporting Portugal
Sevilla - AC Parma
Steaua Boekarest - Villarreal
Lille - Auxerre

Olympiakos Piraeus - Newcastle United
Sjachtar Donetsk - AZ
Partizan Belgrado - CSKA Moskou
Austria Wien - Real Zaragoza

De returns worden op 16 en 17 maart gespeeld

Voordringen

Een submit van zwaaibaai:

Affijn, in de appie staan in de iets te lange rij voor de kassa is niet leuk. Met mijn chagrijnige kop kijk ik om me heen, en iedereen is chagrijnig.

Geeft niks, over een half uurtje ben ik wel thuis bedenk ik me, terwijl ik de rij inschat en constateer dat het lege blonde omhulsel achter de kassa het tempo heeft van een pasgeboren naaktslak. Ik verman me om niet iemand neer te slaan en wacht rustig af, terwijl the fun loving criminals over mijn portable radio schalt.

En dan komt hij: de bejaarde man .

Hij komt rechts van me langs, doet een graai in het snoeprekje wat voor me staat, passeert nog een pracht vrouw-wezen en gaat dan voor haar staan, alsof hij altijd op die plek staat. Het vrouw-wezen kijkt verbouwereerd naar hem, dan naar mij, dan naar hem en besluit dan toch op zijn schouder te tikken. Doofheid schijnt tegenwoordig ook je gevoel aan te tasten, want hij reageert niet. Verbouwereerd kijkt ze weer naar mij, dus ik tik hem op zijn schouder. Niet dat dat helpt uiteraard want hij voelt niks.

Ik besluit krachtiger op zijn schouder te tikken, hetgeen natuurlijk geen resultaat geeft. Ik geef de bejaarde man een zacht duwtje en geïrriteerd kijkt hij het vrouw-wezen aan. Het vrouw-wezen wijst met haar linkerduim naar mij, zodat ik een heb-eens-respect-voor-ouderen-blik over mij heen krijg, onder begeleiding van een van-mij-mag-je-nu-oplossen-in-je-schoenen-snuif uit zijn harige neus. Hij draait zich om, zinkt in zijn demente wereld en blijft staan.

This means war.......

Ik vraag hem op vriendelijke doch dwingende toon of hij weer op zijn plek wil gaan staan, achter mij wel te verstaan. De bejaarde man reageert niet, en aan de grote tl-balken achter zijn oren zie ik dat hij waarschijnlijk geen geld besteedt aan het aanschaffen van batterijen voor gehoorapparaten. Het lege omhulsel acher de kassa kijkt me aan, glimlacht beleefd maar zonder emotie en gaat onverstoord door met haar werkzaamheden op naaktslakken-tempo.

Nu vraag ik het nog een keer, wat harder zodat de twee rijen aan weerskanten van mij dit ook mee krijgen. Geïrriteerde blikken op de bejaarde man afvurend, hopend dat hij tot de wondere wereld van appie terug keert zonder te kwijlen krijg ik zowaar bijval. Niet van het lege omhulsel, niet van het vrouw-wezen maar van een vrouw die zijn leeftijd inmiddels met een jaar of 10 overschreden heeft. De vrouw neemt geen blad voor haar mond en schreeuwt naar hem dat het een schande is en dat hij gewoon op zijn plek moet gaan staan.

Ok, ik wilde oorlog, maar IK wilde dat. Niet in samenspraak met de bejaarde vrouw ......

De man negeert de hele wereld, ook de schreeuwende hanggroepbejaarde, en blijft staan. Zuchtend geef ik er aan toe: laat hem maar staan, het hoeft al niet meer. De bejaarde vrouw schudt haar hoofd, kijkt me aan en ik haal mijn schouders op.

Oh bejaarden der Nederlanden, hoort mij aan: Dat u het niet helemaal meer volgt is prima. Dat u steevast uw winkelwagentje overdwars zet wanneer u aan de andere kant van het gangpad een aanbieding ziet terwijl ik er net langs wil is goed. Dat u pinnen een enorme klus vindt en het steeds opnieuw uitgelegd moet krijgen van het lege omhulsel terwijl ik achter u sta kan ik ook mee leven.

Maar dring noooooooit voor, de volgende keer schop ik uw rollator onder u weg...

Koeien hebben ook gevoelens

Ze zien er misschien wat suf uit. De hele dag staan ze voor zich uit te staren in een weiland, kauwend op een paar grashalmen en af en toe dom opkijkend als iemand passeert. Je zou niet snel denken dat koeien ook een gevoelsleven hebben. Britse onderzoekers hebben nu echter het tegendeel bewezen, zo schreef de Sunday Times vandaag.

Uit een onderzoek, uitgevoerd aan de universiteit van Bristol, blijkt dat koeien een hevig gevoelsleven hebben en daarin emoties als vriendschap, woede en frustratie ervaren. Volgens John Webster, professor Dierenwelzijn, werd er tot nu toe altijd vanuit gegaan dat het vermogen om te voelen, gekoppeld is aan de intelligentie. Omdat dieren kleinere hersenen hebben, zouden zij dus ook minder voelen. Onderzoekers hebben nu echter ontdekt hoe er in een kudde koeien vriendschappen ontstaan. Door elkaar te likken geven de dieren uiting aan deze vriendschap.

Ook op seksueel vlak worden koeien onderschat. Zo zouden koeien een sterk verhoogde geslachtsdrift hebben. Professor Donald Broom meldt dat de dieren ook opgewonden kunnen raken door het oplossen van intellectuele uitdagingen. Zo moesten koeien in een stal met meerdere deuren, de deur kiezen waarachter voedsel verstopt lag. Deze deur moesten ze vervolgens ook nog zien te openen. Via elektroden werd gemeten hoe de hersenen reageerden bij het vinden van de juiste deur. Het bleek dat de hartslag omhoog ging en sommige dieren zelfs een 'luchtsprongetje' maakten.

Volgens professor Christine Nicol zijn er dus veel meer emotionele gelijkenissen tussen mens en dier dan in eerste instantie gedacht werd. Volgens haar wordt het dan ook tijd, dat we onze houding tegenover dieren grondig herzien en ons realiseren dat elk dier een complex levend wezen is. Dit geldt niet alleen voor koeien, maar ook voor andere dieren zoals varkens, geiten en zelfs kippen.

Santiago Perez twee jaar geschorst

Santiago Perez is door de Spaanse wielerbond voor twee jaar geschorst. De Spanjaard liep vorig seizoen tegen de lamp toen hij werd betrapt op het gebruik van doping met bloedtransfusies. De wielrenner heeft al aangegeven in beroep te gaan tegen deze schorsing.

Perez was vorig jaar de revelatie van de Vuelta met een een tweede plaats in het eindklassement en drie ritzeges. Terwijl de Spanjaard daarvoor nooit echt wist te imponeren.

De Spanjaard maakte vorig seizoen deel uit van de veel geplaagde Phonak-ploeg. Bij de Zwitserse formatie werden vorig jaar namelijk ook Oscar Camenzind en Tyler Hamilton betrapt op het gebruik van doping. Dit kostte de ploeg zelfs bijna een licentie voor de Pro Tour.

Sluiter wint in Lübeck

Raemon Sluiter heeft het Challenger toernooi in het Duitse Lübeck gewonnen.

De als eerste geplaatste Sluiter won in de finale van de thuisspelende Alexander Waske met 7-6 (5) 7-6 (9). Waske was titelverdediger, maar wist zijn titel niet te prolongeren. Voor Sluiter is het zijn tweede titel in Lübeck, na zijn overwinning in 2002.

Door deze toernooizege zal Sluiter terugkeren in de top 100 van de wereldranglijst. Komende week speelt Sluiter met het Nederlands team de uitwedstrijd voor de Daviscup tegen Zwitserland.

Overzicht HCE (week 8)

De drie-en-twintigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 8)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00NECRKC Waalwijk 1 - 0
.
za19.30NAC BredaFC Groningen 1 - 4
za20.00FC TwenteDe Graafschap0 - 0
.
zo12.30Roda JCAjax1 - 2
zo12.30ADO Den Haag FC Utrecht 1 - 0
zo14.30FeyenoordRBC Roosendaal 3 - 0
zo14.30Willem IIAZ1 - 3
zo14.30FC Den BoschVitesse 1 - 2
zo16.30sc HeerenveenPSV 0 - 3


NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1PSV231841586113
2AZ231661545316
3AFC Ajax231553505021
4Feyenoord231355446227
5Vitesse231148373932
6FC Utrecht231058352624
7SC Heerenveen231058353840
8FC Twente23959322827
9Roda JC23869304037
10RKC Waalwijk23869302831
11FC Groningen238510293238
12NAC Breda237610273047
13ADO Den Haag237511262935
14Willem II237412252645
15NEC235810232533
16De Graafschap234613182552
17RBC Roosendaal234217142355
18FC Den Bosch23231891254

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 8)

Icon Sport - Holland Casino EredivisieDe drie-en-twintigste speelronde van de Holland Casino Eredivisie is gespeeld. Hieronder vind je alle uitslagen van het afgelopen weekeinde en de nieuwe tussenstand.


Vrijdag 25 februari
NEC - RKC Waalwijk (1-0)

Zaterdag 26 februari
NAC Breda - FC Groningen (1-4)
FC Twente - De Graafschap (0-0)

Zondag 27 februari
Roda JC - Ajax (1-2)
ADO Den Haag - FC Utrecht (1-0)
Willem II - AZ (1-3)
Feyenoord - RBC Roosendaal (3-0)
FC Den Bosch - Vitesse (1-2)
sc Heerenveen - PSV (0-3)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2004/2005)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 2318415861-13
2. AZ 2316615453-16
3. Ajax2315535050-21
4. Feyenoord2313554462-27
5. Vitesse 2311483739-32
6. FC Utrecht 2310583526-24
7. sc Heerenveen2310583538-40
8. FC Twente 239593228-27
9. Roda JC238693040-37
10. RKC Waalwijk 238693028-31
11. FC Groningen 2385102932-38
12. NAC Breda2376102630-47
13.ADO Den Haag2375112629-35
14. Willem II2374122526-45
15. NEC2358102325-33
16. De Graafschap2346131825-52
17. RBC Roosendaal 2342171423-55
18. FC Den Bosch 232318912-54

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Pechstein met griep in bed

Met nog minder dan een week te gaan, is het onzeker of Claudia Pechstein haar titel op de 3000 meter kan verdedigen tijdens het Wereldkampioenschap afstanden in Inzell.

De zesvoudig wereldkampioene op de 3 kilometer ligt met griep in bed. Pechstein, die zondag naar Zuid-Duitsland zou afreizen, houdt sinds zaterdag het bed en ondergaat een antibioticakuur. Op zijn vroegst zou ze dinsdag de training kunnen hervatten.

Een meevaller voor de Duitse ploeg is dat de wereldkampioene allround Anni Friesinger goed herstelt van haar teenblessure. Afgelopen weekend kon de Duitse alweer volledig meetrainen en zal tevens kunnen starten in Inzell. Friesinger is er alleen nog niet uit of ze op de slotdag of op de 1000 meter of op de 1500 meter zal starten.

[Gerucht] Mario Soccer komt eraan?

Notoire geruchtenverspreider Spong.com is weer op dreef. Het stelt geruchten te hebben gehoord over een aanstaande Mario Soccer-game. Helemaal onwaarschijnlijk is zo'n game niet, aangezien Nintendo Mario Party, Kart, Tennis, Golf en Baseball uitgebracht, dan wel in ontwikkeling heeft. Het gerucht zegt verder niets over systemen waarop de game uitgebracht gaat worden.

Nintendo was niet beschikbaar voor commentaar.

Uitslag Kuurne-Brussel-Kuurne

Na gisteren Omloop het Volk, werd vandaag de tweede semi-klassieker van het weekeinde in België verreden. Kuurne-Brussel-Kuurne viel ten prooi aan George Hincapie.

Opnieuw in de kou konden de renners zich vandaag opnieuw opmaken voor een mooie wedstrijd tussen de besneeuwde weilanden. Van Kuurne naar Brussel en weer terug over 190 kilometer.

De eerste succesvolle ontsnapping van vandaag wordt geforceerd door een tiental renners. Rosseler, Van Hecke, Hoste, Sentjens, Posthuma, Lövkvist, Vasseur, Lemoine en Eeckhout pakken een voorsprong die al redelijk snel is opgelopen tot vier minuten. Op de verschillende hellingen die ze tegenkomen wordt de kopgroep langzaam kleiner en het peloton weet weer terrein goed te maken.

Het peloton komt terug tot op 30 seconden van dan nog zeven koplopers. Vanuit het peloton wagen Boonen, Steegmans en Devolder de oversteek, terwijl het in de kopgroep onrustig is. Uiteindelijk komt er een groep van zeven man vooruit te zitten met naast Boonen, Steegmans en Devolder ook nog Posthuma, Sentjens, Eeckhout en Coenen.

De samenwerking is er vooraan echter niet en het peloton komt dichterbij. Posthuma springt weg bij de kopgroep, die even later wordt teruggepakt. Met nog 15 kilometer te gaan heeft Joost Posthuma een aardig gaatje, maar het beste is er bij hem vanaf na de lange vlucht.

Een klein peloton sluit zich bij hem aan en vandaaruit worden verschillende pogingen gedaan om te ontsnappen. In de laatste tien kilometer weten Van Impe en Hincapie te ontsnappen en het pelotonnetje valt stil. Alleen Roesems probeert de sprong nog te wagen.

George Hincapie weet de sprint te winnen van Kevin van Impe en zo Kuurne-Brussel-Kuurne te winnen. Bert Roesems wordt op ruim tien seconde derde.

Uitslag:
1. George Hincapie (VS) 190 km in 4u48'38"
2. Kevin van Impe (Bel) +1"
3. Bert Roesems (Bel) +14"
4. Nico Eeckhout (Bel) z.t.
5. Aart Vierhouten (Ned) z.t.
6. Roy Sentjens (Bel) z.t.
7. Hayden Roulston (NwZ) z.t.
8. Serge Baguet (Bel) z.t.
9. Dmitir Moeravev (Kaz) z.t.
10. Andreas Klier (Dui) + 0.45

Uitslagen HCE (27/02/05)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

Roda JC - Ajax (1-2)
33' Charisteas 0-1
42' Escudé 0-2
64' Cristiano 1-2

Geel: Senden (Rod), Heitinga (Aja)

ADO Den Haag - FC Utrecht (1-0)
86' Edson 1-0

Willem II - AZ (1-3)
27' Ceesay 1-0
45'+4 Van Galen 1-1
55' Lindenbergh 1-2
69' Van Galen 1-3

Rood: Van Mosselveld (Wil, neerhalen tegenstander/77')
Geel: Caluwé (Wil), Perez (AZ)
Bijzonderheid: duel werd in de 81e minuut enige tijd onderbroken na spreekkoren

Feyenoord - RBC Roosendaal (3-0)
26' Kuijt 1-0
81' Kalou 2-0
83' Ono 3-0

Geel: Lazovic (Fey)

FC Den Bosch - Vitesse (1-2)
41' Jansen 0-1
46' Schulp 1-1
83' Knopper 1-2

Geel: Schaars (Vit)

sc Heerenveen - PSV (0-3)
39' Park 0-1
82' Farfán 0-2
90'+3 Farfán 0-3

Geel: Bakkati (Hee), Hestad (Hee), Bøgelund, Ooijer, Cocu (allen PSV)
Bijzonderheid: Gomes stopt strafschop Huntelaar (64')

Bekijk de huidige stand

Van den Ende kreeg adressen werklozen

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

Joop van de Ende kreeg van verschillende Friese gemeenten de adresgegevens van werklozen, zodat hij hen kon uitnodigen voor een gratis bezoekje aan zijn musical Crazy For You in de Leeuwarder Harmonie. Hij kreeg de beschikking over het adressenbestand uit de Wet Werk en Bijstand van de gemeenten Leeuwarden, Sneek, Smallingerland en Heerenveen.

De Heerenveense belangengroep voor uitkeringsgerechtigden, Stichting Houvast, beklaagt zich over de gang van zaken in Heerenveen. Volgens woordvoerster Carla Bosma zijn alle privacyregels met voeten getreden.

Wethouder Meine Scheweer wist de raad donderdag te vertellen dat Heerenveen in januari benaderd is met het voorstel. Omdat andere gemeenten al akkoord waren, heeft Heerenveen ook de adresgegevens gegeven. De gemeente heeft volgens haar naar beste weten gehandeld en zijn er ook positieve reacties gekomen op de vrijkaartjes. Verder mocht Joop van den Ende de adressen niet verder doorspelen. Vanwege de commotie overweegt de gemeente Heerenveen nu om voortaan geen adressenbestanden meer door te spelen aan derden.

Afschrijvingsproblemen bij WoW

Op de Europese World of WarCraftfora van Blizzard lopen op het moment meerdere forumdraden waarin door meerdere mensen melding gemaakt wordt van het feit dat de maandelijkse abonnementskosten te vaak afgeschreven worden. Zo zijn er mensen die soms wel tien keer het maandelijkse bedrag afgeschreven krijgen, en die hierdoor hun huur niet kunnen betalen. In een reactie stelt Blizzard echter dat de bedragen niet afgeschreven zijn, maar gereserveerd. Het nettoresultaat voor klanten wiens creditkaartlimiet hierdoor bereikt wordt, is echter hetzelfde. Blizzard heeft als volgt gereageerd:

While very serious, this seems to be limited to a small amount of players. As far as I understood from my chat with Support the money has not actually been charged but reserved for charging. We're doing everything we can to track down every single charge and run charge-backs to make sure nobody's actually billed. If somebody does get billed they'll of course be reimbursed.

We're also investigating how this happened to make sure it can't happen again.

Een voorlopige diagnose is dat het probleem veroorzaakt lijkt te zijn door de registratieproblemen bij de lancering. De getroffen mensen hebben zich schijnbaar meerdere keren proberen te registreren, waardoor ze nu ook meerdere keren abonnementskosten moesten betalen.

Dat dit evenwel een wat vreemde situatie is bljikt uit het feit dat de game in Europa op 11 februari gelanceerd is. Omdat de eerste maand gratis is, zou de eerste afschrijving dus pas rond 11 maart plaats moeten vinden.

Politie tipt topcrimineel over afrekening

De politie Gooi- en Vechtstreek heeft ingegrepen om een voorgenomen liquidatie te doen stoppen. Volgens de recherche waren de beruchte drugsbaron Greg R. en diens kompaan Fred R., beiden gedetineerd, van plan binnen afzienbare tijd een moordaanslag uit te laten voeren op de Hilversumse topcrimineel George van D.

De politie heeft Van D., een als zeer gewelddadig persoon bekendstaand lid van de beruchte familie Van D. uit Hilversum, op het bureau ontboden en verteld over de moordplannen. Ook gingen rechercheurs langs in de gevangenis bij Fred en Greg R., om hen te zeggen dat men op de hoogte was van de plannen.

Greg R., uit Amsterdam, zit vast wegens drugshandel en werd vorig jaar enige tijd in verband gebracht met het beramen van een moordaanslag op officier van justitie mr. Koos Plooy. Fred R. werd in 2003 verdacht van het in bezit hebben van een partij wapens, die in de gehuurde woning van actrice Katja Schuurman te Vinkeveen werd aangetroffen. Hij zit nu vast wegens oplichting.

"Herstel Robben gaat sneller"

De Nederlander Arjen Robben kan op 8 maart misschien al meespelen in de UEFA Champions League-topper van Chelsea tegen FC Barcelona.

Een kleine maand geleden liep Robben twee breuken op in zijn voet en zou ongeveer zes weken uitgeschakeld zijn. Maar volgens de Belgische arts Jean Pierre Meersseman is er een grote kans dat het herstel van de blessure sneller gaat.

"Ik heb Arjens voet twee weken terug behandeld", aldus de arts. "Ik weet dat hij daar heel tevreden over was en dat hij nu de looptraining heeft hervat. Over enkele dagen ga ik hem weer behandelen."

Ook Samsung gaat handheld maken

Samsung is van plan om ook een games-handheld te gaan produceren en hiermee te gaan concurren met de Nokia N-gage. Samsung werkt samen met een grote game ontwikkelaar die spellen zal ontwikkelen voor het apparaat.De handheld zal later dit jaar nog uitkomen en zal geen standalone produkt worden zoals de N-gage.
"[...]
There will be a games product and service this year, though not necessarily in a games-specific form factor. Functionality such as 3D does not now require a dedicated handset and can now be found in regular form factors.
[...]"


Wat we hier precies van moeten verwachten is dus nog niet helemaal duidelijk. Of deze handheld ook de concurrentie met de PSP en DS aan kan gaan valt te betwijfelen.


Second Sight

Developer Free Radical was al succesvol met de populaire console-shooter TimeSplitters (2). Second Sight is inmiddels al uit op PS2, Xbox en GameCube en nu proberen ze het ook op de PC. In Second Sight zit alles verpakt: je krijgt een shooter, een stealth-action game, bovennatuurlijke krachten, 3rd person en 1st person in één. Of deze combinatie ook daadwerkelijk goed werkt lees je in onze review.

VVD: non-discriminatie boven godsdienstvrijheid

mineo39-76 had ons via de nieuws-submit te melden:

In het nieuwe Liberaal Manifest 'Om de vrijheid' van de VVD wordt het antidisciminatie-artikel van de Grondwet boven alle andere artikelen, zoals vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting, geplaatst. De liberalen willen zo voorkomen dat er nog langer botsingen ontstaan tussen drie wetsartikelen uit de grondwet – vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en het verbod om te discrimineren.

Nu is het zo dat iemand die bijvoorbeeld discriminerende uitspraken doet over homo's, daar voor de rechter mee wegkomt als hij dat deed vanuit zijn geloofsovertuiging. De afgelopen jaren werden bijvoorbeeld imam El Moumni (die homo's lager achtte dan honden en varkens, en homoseksualiteit bestempelde als een besmettelijke ziekte) en voormalig ChristenUnie Kamerlid Leen van Dijke (die homoseksualiteit op één lijn stelde met dieven/stelen), vrijgesproken omdat er in Nederland vrijheid van godsdienst is.

De VVD stelt echter in haar nieuwe manifest dat mensen die discrimineren vanuit hun geloof, hun straf bij de rechter niet meer zo gemakkelijk mogen ontlopen. ''Godsdienst is een keuze, geslacht of seksuele geaardheid zijn bij de geboorte meegekregen en dienen daarom beschermd te worden'', menen de liberalen.

In het manifest, waarover de VVD-leden zich eind mei kunnen uitspreken, staat ook dat de vrijheid van onderwijs gehandhaafd dient te worden. De lessen dienen echter wel vrij te zijn van discriminatie en scholen moeten de Nederlandse rechtsorde aanvaarden. ''Kinderen leren dat homoseksualiteit een zonde is en bestreden moet worden, mag niet'', zo stelt het manifest.

Sampdoria klimt naar derde plaats

In de Italiaanse Serie A is Sampdoria naar de derde plaats geklommen. De club uit Genua won de uitwedstrijd tegen de de nummer één-na-laatst Brescia met 0-1.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 76e minuut gemaakt door Max Tonetto. Udinese zakte van de derde naar de vijfde plaats, de ploeg van coach Luciano Spalletti speelde gelijk tegen Fiorentina, het werd 2-2.

Zondag staat de stadsderby in de Italiaanse Serie A op het programma, tussen Internazionale en AC Milan.

NAC-fans keren zich tegen eigen club

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Na de voetbalwedstrijd gisteravond tussen NAC en FC Groningen in Breda zijn negen agenten lichtgewond geraakt door rondvliegende stenen en fietsbellen. Bovendien werden twee veiligheidsmensen van NAC geraakt. Rond het stadion voerde de politie enkele charges uit en loste twee waarschuwingsschoten. Vijf hooligans werden aangehouden.

Volgens de politie werden de rellen veroorzaakt door z'n 50 NAC-aanhangers die ernstig teleurgesteld waren over het resultaat van hun club (NAC verloor met 1-4). De fans wilden na de wedstrijd verhaal halen bij de spelers. Ze gingen richting het spelershome. Daar hebben ze staan roepen waarbij ook een ruit sneuvelde. Verder werden tevens de ruiten van een bushokje ingegooid. Een tv-wagen van een omroep werd bekogeld. Rond 22.00 uur keerde de rust weer terug in Breda.

De avond ervoor was het ook al onrustig in Breda. Toen wilden zo'n 70 fans van Groningen en NAC elkaar te lijf gaan met knuppels en andere slagwapens. De politie kon ternauwernood een veldslag voorkomen.
_
Zie voor sportnieuws sport.fok.nl!

Ontsnapte gevangene na ongeval weer vast

bumberklevers had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsEen ontsnapte gevangene zit sinds zaterdag weer vast nadat hij betrokken was bij een verkeersongeval. De 23-jarige man uit Oss trok de attentie van de plaatselijke politie, toen hij met grote snelheid door zijn woonplaats reed. Toen de politie hem probeerde te stoppen sloeg hij op de vlucht.

Opgejaagd door de politie verloor hij echter de macht over het stuur. De Ossenaar belandde met zijn auto in een tuin. De man, die te veel gedronken had, verklaarde dat hij trachtte te voorkomen dat hij zou worden gecontroleerd. Uit controle bleek vervolgens dat hij was ontsnapt uit een gevangenis in Zeeland. De man is inmiddels weer opgeborgen achter de tralies. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingetrokken.

Webber wekt Sydney

Mark Webber heeft zondag morgen de inwoners van Sydney wakker gemaakt met een demonstratie op de "Sydney Harbour Bridge" De brug die speciaal hiervoor was afgezet stond afgeladen met fans en media.

De wagen werd hierbij flink op de proef gesteld doordat er grote hobbels en verbindingen op de brug zijn, Webber werd door de cockpit gesmeten en had moeite om de grip te bewaren op de brug.

Webber noemde het de meest spectaculaire belevenis van zijn leven maar verloor zijn glimlach toen er gevraagd werd naar de Grand Prix op Albert Park van komend weekend. De rijder die teleurgesteld is van de prestaties van de FW27 tijdens de wintertest verklaarde dat de doelstelling is om in de punten te eindigen en dat Ferrari, McLaren en Renault waarschijnlijk sneller zullen zijn

Van Meggelen wint Canadese Elfstedentocht

De Canadese variant op de Alternatieve Elfdstedentocht is gewonnen door Rob van Meggelen. De Nederlander klopte in de sprint zijn medevluchter Casper Helling na 5 uur en 33 minuten schaatsen op het ijs van Sylvan Lake. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Danielle Bekkering, die de 200 kilometer aflegde in een tijd van 6 uur en 29 minuten.

Van Meggelen en Helling ontsnapte 20 kilometer voor het einde van de wedstrijd uit een kopgroep van zeven schaatsers en konden niet meer worden achtergehaald. De wedstrijd, die door tweevoudig Elfstedentochtwinnaar Evert van Benthem georganiseerd werd, kende schitterende weersomstandigheden ; De temperatuur was net onder het vriespunt en de zon scheen. Desondanks reden maar 17 schaatsers de wedstrijd uit.

Veiligheidsnetten terug in Kuip

De veiligheidsnetten achter beide doelen zullen voor onbepaalde tijd terugkeren in de Kuip. Feyenoord reageert met deze maatregel op de ernstige ongeregeldhedem afgelopen donderdag tijdens de UEFA-beker wedstrijd tegen Sporting Lissabon (1-2) Voor en tijdens die wedstrijden werden er vanaf de tribune verschillende voorwerpen en vuurwerk het veld opgegooid.

Met ingang van de thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal zondag, zullen er langs de zijlijnen van het veld ook extra stewards worden ingezet. En tevens dient het publiek bij elke thuiswedstrijd van de Rotterdamse ploeg rekening te houden met een zeer uitgebreide fouillering.

Op hun eigen site laat Feyenoord weten dat de maatregelen van kracht blijven totdat alle mensen die donderdag vuurwerk en/of voorwerpen op het veld wierpen, zijn aangehouden.

"Zoals zo vaak lijden de goede supporters onder die paar slechte, maar we zijn het nu spuug- en spuugzat", aldus directielid Jan Willem van Dop. "Het is een trieste zaak, maar we zijn gedwongen om maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen. We kunnen niet langer toestaan dat Feyenoord de dupe wordt. Totdat we de daders te pakken hebben, blijven de maatregelen daarom van kracht."

Halfbroer Saddam Hussein opgepakt

In Irak is Sab'awi Ibrahim al-Hasan al-Tikriti, de halfbroer van Saddam Hussein en voormalig adviseur van de Iraakse regering, opgepakt. Hij staat op nummer 36 van de Amerikaanse lijst van meest gezochte Irakezen. Eerder werden de twee andere halfbroers van Saddam Hussein, Watban en Barzan, opgepakt.

Sabawi was één van de twee laatste topmannen van de verdreven Baath-partij van Saddam. Die twee leidden de opstand tegen de Amerikanen vanuit Syrië.

Van de 55 meest gezochte Irakezen zijn er nu nog elf voortvluchtig. De hoogste op die lijst (die nog voortvluchtig is) is de nummer zes, Izzat Ibrahim al-Douri, Saddams topadviseur.

Red Bull haalt toptechnici

Red Bull Racing heeft met Mark Smith en Anton Stipinovich twee top engineers binnen gehaald.

De Brit Mark Smith werkte jaren voor Jordan Grand Prix en kwam daar na een korte periode bij Renault F1 weer terug. Bijna meteen nam hij daar weer ontslag waarna hij als Deputy Technical Engineer bij Red Bull aan de slag gaat. Volgens teambaas Christian Horner zal hij deel uit gaan maken van het fundament van Red Bull. Technisch directeur Günther STeiner zegt dat de Brit één van de meest gewaardeerde Formule 1 technici is en dat hij geweldig werk heeft verzet bij Jordan en Renault.

Anton Stipinovich is een Zuid-Afrikaan die met zijn 42 jaar één van de beste software engineers. Met voormalige werkgevers als McLaren Mercedes en Scuderia Ferrari zal hij hopelijk veel kunnen betekenen voor Red Bull.

Dropping eindigt op politiebureau

Gammareactor had ons via de nieuws-submit te melden:

Een stel jongeren uit Oostblokker kreeg bij een dropping op de Gelderse Veluwe de opdracht om voor de nacht een slaapplaats te zoeken. En die vonden ze. Op het politiebureau van Nunspeet wel te verstaan.

De jongeren probeerden bij een boerderij te overnachten, maar de boer dacht dat ze bij hem probeerden in te breken. Toen de tieners op de vlucht sloegen, kreeg de boer een paar van hen te pakken en belde hij de politie. Zij nam de jongens zaterdagmorgen vroeg mee. Eén jongen werd door de boer echter zo hard aangepakt, dat hij in het ziekenhuis behandeld moest worden.

Barça loopt uit ondanks gelijkspel

Ondanks het 1-1 gelijkspel zaterdagavond uit tegen de nummer laatst Numancia, is Barcelona toch weer uitgelopen in de strijd om de Spaanse titel. Real Madrid pakte de kans niet om tot vier punten van de Catalaanse club te komen, en verloor met 2-0 bij Deportivo La Coruña.

Tegen de nummer laatst van de Spaanse Primera Division had de ploeg van Frank Rijkaard weinig grip. De thuisploeg verdedigde prima, en net voor de rust kwamen ze zelfs op 1-0 door een treffer van Juanlu. Direct na de rust scoorde Rafael Márquez nog wel de gelijkmaker, maar verder kwam de Catalaanse club niet.

Real Madrid kwam tegen Deportivo al in de achtste minuut van de wedstrijd op achterstand door een doelpunt van Alberto Luque. Vijf minuten later deed de club zichzelf de das om toen Francisco Pavon in eigen doel scoorde. Trainer Vanderlei Luxemburgo raakte bovendien in de 27e minuut van de wedstrijd Zinedine Zidane kwijt, de Fransman moest door een blessure het veld verlaten.

Deportivo is thuis inmiddels dertien competitiewedstrijden ongeslagen tegen Real Madrid. De laatste uitzege van de Koninklijke op de Galiciërs dateert alweer van 1991.

Dierenwinkel brandt af in Geertruidenberg

Bij een brand in een dierenwinkel in Geertruidenberg zijn ongeveer 150 dieren om het leven gekomen. De brand brak gisteren aan het begin van de avond uit en was rond 20:00 uur onder controle. De kanaries, parkieten, konijnen en andere kleine dieren in de winkel overleden door de sterke rookontwikkeling. Het is volgens de Brabantse politie nog onduidelijk of de vissen de brand hebben overleefd. De brandweer heeft uit de dierenwinkel wel nog enkele konijnen weten te redden.

De brand woedde in een pand aan de markt in het Brabantse dorp. Op de bovenverdieping bevond zich een woning en op de begane grond was een grote dierenwinkel gevestigd, verklaart de politie. Veertig brandweerlieden waren betrokken bij het blussen. Vermoedelijk is de brand op zolder begonnen.

De dierenwinkel heeft water- en rookschade opgelopen. De schade aan het pand is volgens de politie 'aanzienlijk'. In een naastliggend pand is eveneens sprake van schade. De bewoners zijn ongedeerd gebleven.

Bush en Halle Berry slechtste acteurs

De Amerikaanse president Bush is zaterdag in Los Angeles onderscheiden als slechtste acteur van het jaar. Hij kreeg de Golden Raspberry (Gouden Framboos), ook wel de 'Razzie', voor zijn optreden in de documentaire Fahrenheit 9/11 van Michael Moore. Daarin leest Bush schoolkinderen een dierenverhaal voor terwijl de aanslagen van 11 september plaatsvinden. Ook actrice Halle Berry viel in de prijzen bij de negatieve tegenhangers van de Oscars.

Berry kreeg drie jaar geleden nog een Oscar voor haar acteerwerk in Monster's Ball, maar in Catwoman haalde ze dat niveau niet. Volgens de jury kon Berry daar eigenlijk niets aan doen, omdat de hele film een draak is. Catwoman is uitgeroepen als slechtste film.

Ook popsterretje Britney Spears kreeg een prijs voor haar optreden in Fahrenheit 9/11, de Gouden Framboos voor de slechtste vrouwelijke bijrol, voor de scène waarin zij - kauwgom kauwend - verklaart blind vertrouwen te hebben in het beleid van Bush.

Razzy voor Bush?
Bush en Moore 'gebroederlijk' samen

50 Britten verdacht van misdaden in Irak

Bijna 50 Britse militairen worden verdacht van moord, mishandeling of andere misdaden in Irak. Dat meldt de Britse krant Sunday Telegraph op basis van geheime militaire documenten. De verdachten zouden verantwoordelijk zijn voor de verdrinkingsdood van twee Irakezen, een tiener en een herder.

Ook wordt een lid van de speciale eenheid SAS verdacht van het doodschieten van een burger in Basra. Volgens de geheime documenten is het aantal verdachten bijna drie keer zo hoog als Defensie tot nu toe heeft toegegeven. De onthulling volgt kort op de veroordeling van drie militairen wegens mishandeling.

Man betaalt parkeerboete 50 jaar te laat

djduke had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaan Jake Cramer heeft een ruim vijftig jaar oude boete alsnog betaald. De man rommelde door zijn oude papieren en spullen toen hij de nooit-betaalde parkeerboete uit 1954 van 1 dollar vond.

"Ik moest lachen toen ik de boete zag. Toen dacht ik 'wat als ze deze nog steeds willen innen?'" zo zegt Cramer. Hij belde de politie van Flint (Michigan) om te vragen wat hij moest doen. "De vrouw aan de telefoon vond het nogal grappig en vertelde me toen al lachende dat ze me naar de rechtbank zou doorsturen. Toen besloot ze dat toch maar niet te doen, want 'de rechters hebben geen gevoel voor humor'".

Syrië ontkent betrokkenheid bij aanslag in Israël

Syrië ontkent elke betrokkenheid bij de zelfmoordaanslag van vrijdagavond in Israël. Volgens het ministerie van Buitenlandse zaken in Damascus heeft Syrie "niets met de aanslag in Tel Aviv te maken". Bij de aanslag in een discotheek kwamen vier mensen om en raakten tenminste 65 mensen gewond.

De Israelische minister van defensie Mofas houdt Syrië wel verantwoordelijk. De aanslag is in een videoboodschap opgeëist door de radicale Islamitische Jihad. Die heeft z'n hoofdkantoor in Damascus.

Israël pakte kort na de aanslag acht Palestijnen op, onder wie twee broers van de dader. Israël heeft besloten zijn troepen voorlopig in twee Palestijnse steden op de Westoever te houden en de steden nog niet over te dragen.

Schumacher: "Op mijn 40e rijd ik misschien nog F1

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher denkt tot na zijn veertigste verjaardag te blijven racen in de Formule 1. Ondanks het breken van vrijwel alle records denkt de 36-jarige Duitser er niet aan om te stoppen.

Schumacher verklaarde bij de teampresentatie van Scuderia Ferrari afgelopen vrijdag: “Ik denk niet aan het feit dat ik met jongere opponenten zit omdat ik ook met de meeste van hun voetbal en ik me dan niet ouder voel. Het gaat allemaal zo natuurlijk en het is nog steeds erg leuk om te doen. En dat is het belangrijkste punt: het is niet het bereiken van de top in iets, het is het doen wat je leuk vind en waarin je competitief bent.”

Op de vraag of hij op zijn 40e verjaardag nog steeds in de Formule 1 rijdt gaf Schumacher aan dat dit zeer goed mogelijk was. Hij kreeg hierbij bijval van teambaas Jean Todt die liet weten dat hoewel het nog compleet onbekend is wanneer hij stopt het in ieder geval niet binnenkort zal zijn.

Mannen bedreigen automobilist met neppistool

De politie heeft twee mannen aangehouden die een automobilist hadden bedreigd met een vuurwapen. De twee deden dat op de A28 bij knooppunt Hattemerbroek. Het wapen bleek een neppistool te zijn, een zogenoemd balletjespistool. De bestuurders van 18 en 19 jaar komen uit Weststellingwerf en zitten nu vast op het politiebureau in Apeldoorn.

De automobilist die werd bedreigd noteerde het merk en het kenteken van de auto van de daders en belde rond 18:50 uur de politie. Die kwam massaal in actie en kon de verdachten op de snelweg bij Den Dolder kon aanhouden.

Personeel sleept Aldi voor de rechter

AldiDe directie van het distributiecentrum van supermarktketen Aldi in Best moet opnieuw voor de rechter komen. Personeelsleden eisen dat hun werkgever de afspraken nakomt over het afhandelen van klachten. Ook zijn ze ontevreden over de houding van de leiding tegenover het personeel. Sommige werknemers worden beschuldigd van diefstal en gedwongen om ontslag te nemen.

De Belangengroep, waarin zeven werknemers zitten namens de 150 werknemers van het distributiecentrum in Best, spant de procedure aan." We zijn nu nog bezig om de zaak helemaal rond te maken. Eind volgende week stappen we met steun van de vakbond naar de rechter," aldus W. van den Broek van de Belangengroep.

Het is de tweede keer dat het personeel van Aldi een proces aanspant tegen de eigen werkgever. Vorig jaar bepaalde de rechter dat een ontslagen chauffeur weer in dienst moest worden genomen. Als kaderlid van de vakbond had hij ontslagbescherming. De Aldi-directie wil ook deze keer niet op de beschuldigingen reageren.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.