Federer en Nadal winnen

Raymond (RayMania)
Roger Federer heeft het toernooi van Dubai gewonnen door weer Ivan Ljubicic te verslaan. In Acapulco zegevierde Rafael Nadal door in de finale over zijn tegenstander heen te walsen.

Dubai Duty Free Men's Open:
Op dit moment wordt het tennis gedomineerd door twee tennissers: Roger Federer en Ivan Ljubicic. Al twee keer dit jaar stonden beiden spelers tegenover elkaar (in de finales van Doha en Rotterdam) en ook dit keer namen ze het in de finale van Dubai tegen elkaar op. Daarnaast stond Ljubicic ook nog in de finale van Marseille. In de eerdere ontmoetingen was Federer steeds te sterk, maar Ljubicic gaf steeds meer tegenstand. Zo wist hij vorige week een set te winnen van de Zwitser.

In Dubai bereikte Federer de finale door André Agassi simpel te verslaan. De setstanden waren 6-3 en 6-1. Federer won voor de tweede keer dit jaar van de Amerikaan. Ljubicic won in de halve finale van de Spanjaard Tommy Robredo met 6-4 en 6-3.

De finale begon erg eenzijdig want Federer won de eerste set met 6-1. Vorige week pakte Ljubicic nog de eerste set, maar dit keer lukte dat niet. In de tweede set speelde Ljubicic wat beter en pakte zowaar de set in een tiebreak. In de derde set schakelde Federer een tandje bij en hij pakte de set met 6-3 en verdedigde zo zijn titel met succes. Federer heeft nu maar liefst 16 finales op rij gewonnen. Het is zijn derde toernooizege van 2005, tegenover 0 van Ljubicic.

Abierto Mexicano de Tenis:
In Mexico won de Spanjaard Rafael Nadal zijn tweede toernooi op rij, na het Brasil Open van vorige week. Op het gravel van Acapulco rolde hij Albert Montanes op met 6-0 en 6-1. Nadal won het toernooi overtuigend door geen set te verliezen. Hij lijkt klaar voor de masters toernooien op het gravel.

Tennis Channel Open:
In Scottsdale gaat de finale tussen Wayne Arthurs en Mario Ancic. Voor Arthurs is het zijn tweede ATP-finale in zijn carrière. De 33-jarige Australiër won in de halve finale van de Belg Christophe Rochus met 7-5 en 7-6. In de finale neemt Arthurs het op tegen Ancic, die de finale haalde door titelverdediger Vincent Spadea met 6-1 en 6-4 te verslaan.