NAC-fans keren zich tegen eigen club

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Na de voetbalwedstrijd gisteravond tussen NAC en FC Groningen in Breda zijn negen agenten lichtgewond geraakt door rondvliegende stenen en fietsbellen. Bovendien werden twee veiligheidsmensen van NAC geraakt. Rond het stadion voerde de politie enkele charges uit en loste twee waarschuwingsschoten. Vijf hooligans werden aangehouden.

Volgens de politie werden de rellen veroorzaakt door z'n 50 NAC-aanhangers die ernstig teleurgesteld waren over het resultaat van hun club (NAC verloor met 1-4). De fans wilden na de wedstrijd verhaal halen bij de spelers. Ze gingen richting het spelershome. Daar hebben ze staan roepen waarbij ook een ruit sneuvelde. Verder werden tevens de ruiten van een bushokje ingegooid. Een tv-wagen van een omroep werd bekogeld. Rond 22.00 uur keerde de rust weer terug in Breda.

De avond ervoor was het ook al onrustig in Breda. Toen wilden zo'n 70 fans van Groningen en NAC elkaar te lijf gaan met knuppels en andere slagwapens. De politie kon ternauwernood een veldslag voorkomen.
_
Zie voor sportnieuws sport.fok.nl!