Uitslag Kuurne-Brussel-Kuurne

Maurice (mbn)
Na gisteren Omloop het Volk, werd vandaag de tweede semi-klassieker van het weekeinde in België verreden. Kuurne-Brussel-Kuurne viel ten prooi aan George Hincapie.

Opnieuw in de kou konden de renners zich vandaag opnieuw opmaken voor een mooie wedstrijd tussen de besneeuwde weilanden. Van Kuurne naar Brussel en weer terug over 190 kilometer.

De eerste succesvolle ontsnapping van vandaag wordt geforceerd door een tiental renners. Rosseler, Van Hecke, Hoste, Sentjens, Posthuma, Lövkvist, Vasseur, Lemoine en Eeckhout pakken een voorsprong die al redelijk snel is opgelopen tot vier minuten. Op de verschillende hellingen die ze tegenkomen wordt de kopgroep langzaam kleiner en het peloton weet weer terrein goed te maken.

Het peloton komt terug tot op 30 seconden van dan nog zeven koplopers. Vanuit het peloton wagen Boonen, Steegmans en Devolder de oversteek, terwijl het in de kopgroep onrustig is. Uiteindelijk komt er een groep van zeven man vooruit te zitten met naast Boonen, Steegmans en Devolder ook nog Posthuma, Sentjens, Eeckhout en Coenen.

De samenwerking is er vooraan echter niet en het peloton komt dichterbij. Posthuma springt weg bij de kopgroep, die even later wordt teruggepakt. Met nog 15 kilometer te gaan heeft Joost Posthuma een aardig gaatje, maar het beste is er bij hem vanaf na de lange vlucht.

Een klein peloton sluit zich bij hem aan en vandaaruit worden verschillende pogingen gedaan om te ontsnappen. In de laatste tien kilometer weten Van Impe en Hincapie te ontsnappen en het pelotonnetje valt stil. Alleen Roesems probeert de sprong nog te wagen.

George Hincapie weet de sprint te winnen van Kevin van Impe en zo Kuurne-Brussel-Kuurne te winnen. Bert Roesems wordt op ruim tien seconde derde.

Uitslag:
1. George Hincapie (VS) 190 km in 4u48'38"
2. Kevin van Impe (Bel) +1"
3. Bert Roesems (Bel) +14"
4. Nico Eeckhout (Bel) z.t.
5. Aart Vierhouten (Ned) z.t.
6. Roy Sentjens (Bel) z.t.
7. Hayden Roulston (NwZ) z.t.
8. Serge Baguet (Bel) z.t.
9. Dmitir Moeravev (Kaz) z.t.
10. Andreas Klier (Dui) + 0.45