[update] Prins Charles trouwt met Camilla

Emile van Gelderren, h4nz0, Rbj, Its_Muppet en TMar hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Prins Charles, de 56-jarige Britse kroonprins, zal gaan trouwen met zijn partner Camilla Parker-Bowles. Dat is donderdag bevestigd door de residentie van de kroonprins, Clarence House. Een datum is nog niet bevestigd, maar geruchten spreken over 6 april. Charles en Camilla zijn al jaren bij elkaar, maar konden niet trouwen vanwege politieke meningen en tradities.

Het zal voor beide de tweede keer zijn dat ze in het huwelijksbootje stappen. Charles was eerder getrouwd met prinses Diana, maar dit huwelijk liep in 1996 stuk. Diana kwam later in 1997 om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs.

Voor Charles en Camilla betekent het huwelijk het einde van een hoop problemen. Zo mocht Camilla bij officiële aangelegenheden meestal niet naast Charles zitten, omdat ze geen titel had en dus officieel als particulier aanwezig was.Update 18:49
Intussen is door Clarence House bevestigd dat de bruiloft zal plaatsvinden op 8 april. Het burgerlijk huwelijk vindt plaats op Windsor Castle. Camilla krijgt na haar huwelijk de titel Duchess of Cornwall. Na een eventuele troonsbestijging door Charles wordt zij geen koningin, maar Princess Consort.

De zonen van Charles, William en Harry, hebben laten weten "erg blij" te zijn met het voorgenomen huwelijk. Ook koningin Elizabeth II en verschillende Britse politici hebben het paar hun gelukwensen overgebracht.