Marine weert leden motorclub Holland

Het is militair en burgerpersoneel uit Den Helder niet langer toegestaan lid te zijn van de Curaçaose motorclub Holland. Zij mogen zelfs niet eens de marinebasis meer op voordat zij hun lidmaatschap hebben opgezegd. Anders moeten ze maar kiezen voor een andere baan. De maatregel moet voorkomen dat ook maar de schijn ontstaat dat marinepersoneel betrokken is bij een motorclub die in opspraak is geraakt en contacten zou hebben met de Hells Angels.

Motorclub Holland begon aanvankelijk als een onschuldig touringclubje op het eiland. Inmiddels duiken er echter steeds meer geruchten op dat de club betrokken zou zijn bij criminele activiteiten, zoals drugssmokkel, en banden zou onderhouden met de Hells Angels. Het gaat tot zover om onbewezen geruchten, maar de marine wil voorkomen dat het eigen personeel in een verkeerd daglicht komt te staan.

Een andere Curaçaose motorclub, de Caribbean Brothers, staat centraal in de rechtszaak die momenteel tegen de Nomads-afdeling van de Hells Angels wordt gevoerd. De Caribbean Brothers is overigens een aan de Angels gelieerde club.