Gewonden na bestorming IKEA door koopjesjagers

Icoon opmerkelijk nieuws Bij een bestorming van een IKEA-vestiging in Noord-Londen zijn donderdag zeker zes mensen gewond geraakt. Er kwamen zoveel koopjesjagers op de opening van de nieuwe vestiging af, dat de directie de deuren na drie kwartier noodgedwongen weer moest sluiten. Er ontstonden hopeloze verkeersopstoppingen voor de deur, en er werd zelfs iemand met een mes gestoken.

De deuren van de nieuwe vestiging gingen om middernacht open. Het was de bedoeling dat de winkel 24 uur achter elkaar open zou blijven, bij wijze van stunt. In plaats van de verwachte 2000 bezoekers kwamen er echter meer dan 6000 op de aangekondigde koopjes af.

Het verkeer kwam helemaal vast te zitten omdat er mensen waren die hun auto's midden op de weg parkeerden, zodat ze maar zo snel mogelijk hun spullen konden inladen. Vijf mensen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd worden, en nog eens 22 anderen raakten lichtgewond maar konden ter plaatse geholpen worden.

IKEA heeft geschokt gereageerd op het gebeuren. De aanbiedingen zijn inmiddels ingetrokken, en de vestiging zal voorlopig gesloten blijven.


De opening van de nieuwe vestiging liep volledig uit de hand