Vrouw scalpeert meisje vanwege hanenkam

FrankR had ons via de nieuws-submit te melden:

BuitenlandIn Idaho (VS) is een vrouw gearresteerd en aangeklaagd wegens mishandeling van een tiener. De twee waren lid van dezelfde groep punkers. De vrouw, de 26-jarige Marianne Dahle, zou een 10 centimeter lang mes hebben gebruikt om het meisje, dat om veiligheidsredenen Sheila wordt genoemd, te scalperen. Sheila overleefde de aanval, maar een gedeelte van haar hoofdhuid ter grootte van 15 bij 20 centimeter werd weggesneden.

Dahle verklaarde dat de aanval een soort straf was vanwege het gebrek aan respect voor vrouwen. In de groep waar de twee deel van uitmaakten was het verboden een hanenkam te dragen als je je vrouwonvriendelijk uitliet. Sheila was echter wel getooid met zo'n hanenkam.

De tiener onderging verschillende operaties om haar hoofdhuid te herstellen. De scalp werd nog wel gevonden op de plaats delict, maar kon door artsen niet meer teruggeplaatst worden. Na twee weken in het ziekenhuis mocht ze naar huis, waar ze nu verder herstelt.

De politiechef van Boise County, waar het voorval plaatsvond, zegt dat Dahle psychologische invloed had op het slachtoffer en andere leden van de groep punkers. Ook zou er sprake zijn van 'seksuele factoren'. Als Marianne Dahle veroordeeld wordt kan ze tot 14 jaar celstraf krijgen.