Overvaller haalt vergeten portemonnee op bij politie

Icoon opmerkelijk nieuws In Nederland hadden we een overvaller die eerst zijn naam opgaf voordat hij een winkel overviel, maar een overvaller in de Verenigde Staten kon er ook wat van. De man liet zijn portemonnee liggen op de toonbank van de winkel die hij overviel, en kwam hem vervolgens doodleuk ophalen op het lokale politiebureau.

De 22-jarige Joseph Fahnbulleh overviel op 29 januari een winkel in Euless in Texas. Hij gaf de medewerker een briefje van 5 dollar om een pakje sigaretten af te rekenen. Toen de medewerker de kassa open deed spoot Fahnbulleh peperspray in zijn gezicht, waarop hij er vandoor ging met ongeveer 200 dollar.

Helaas voor de overvaller vergat hij zijn portemonnee mee te nemen. "Toen we de portemonnee vonden, belden we de man op om te zeggen dat zijn portemonnee bij de afdeling 'gevonden voorwerpen' was afgegeven. Die afdeling hebben we hier niet eens", aldus rechercheur Marco Valladares.

Fahnbulleh rook kennelijk geen onraad, en liep een paar dagen later doodleuk het politiebureau binnen om zijn portemonnee op te halen. Uiteraard werd hij meteen gearresteerd.