Langkawi: Brown pakt zijn derde ritzege


Op Graeme Brown lijkt in de ronde van Langkawi geen maat te staan. Gisteren kwam hij voor de derde keer juichend over de streep. In de massaspurt was hij Moreno Di Biase (Colombia - Selle Italia) en Steffen Radochla (Team Wiesenhof) te slim af. De Japanner Koji Fukushima blijft leider.

De Belg Nico Sijmens (Landbouwkrediet) bleef, samen met nog twee andere vluchters, lange tijd vooruit in de etappe van Maran naar Raub. Zij pakten een maximale voorsprong van vijf minuten. Circa zeven kilometer voor de meet vond de Panaria-ploeg het echter welletjes. Het peloton slokte het drietal op en de sprinters konden zich klaarmaken voor de strijd om de dagzege.

In de Massasprint was Brown vervolgens niet de snelste, maar wel de slimste van het stel. De Italiaanse spurter Di Biase leek op weg te zijn naar zijn eerste zege van het seizoen, totdat hij dezelfde fout maakte als Zabel in Milaan-Sanremo van vorig jaar: hij waande zich enkele meters voor de finish al winnaar. De Australiër profiteerde hier optimaal van en greep alsnog de winst.

Uitslag zevende etappe:
1 Graeme Brown (Aus/Ceramica Panaria) 3.45.44
2 Daniele Di Biase (Ita/Colombia Selle Italia) z.t
3 Steffen Radochla (Dui/Wiesenhof) z.t
4 Oleg Grishkine (Rus/Navigators) z.t
5 Robert Hayles (GBr/Great Britain) z.t

Algemeen klassement na zeven etappes:
1 Koji Fukushima (Jpn/Bridgestone) 22.11.31
2 Nathan O'Neill (Aus/Navigators) 1.20
3 Ryan Cox (ZAf/Barloworld) 1.22
4 Jose Rujano (Ven/Colombia Selle Italia) 1.36
5 Tiaan Kannemeyer (ZAf/Barloworld )1.41