Bill Cosby beschuldigd van date-rape

Voor de Amerikaanse komiek Bill Cosby valt er momenteel weinig te lachen. Hij wordt door de Canadese Andrea Constand beschuldigd van date-rape, oftewel onvrijwillige seks na een afspraakje, meestal met behulp van drank en/of drugs. Na een etentje in een restaurant was ze met hem meegegaan naar huis. Toen ze zich niet zo lekker voelde kreeg ze enkele pillen van Cosby. Wat daarna gebeurde staat haar vaag bij, zo vertelde ze aan de politie. Ze raakte versuft en Cosby zou haar borsten hebben gemasseerd en kruis hebben betast. Toen ze vier uur 's nachts wakker werd, was haar beha uitgedaan.

De 31-jarige vrouw deed pas twee weken terug aangifte, hoewel het incident al een jaar geleden plaatsvond. Ze was zich echter niet bewust dat Cosby onethisch bezig was tijdens de 'massage's', totdat ze afgelopen zomer zelf een cursus massage ging volgen.

Cosby (67) heeft inmiddels toegegeven dat hij wel oppervlakkige seks met haar heeft gehad, maar dat zij het geheel vrijwillig deed. Ook zegt hij geen gemeenschap met haar te hebben gehad. Opvallend is dat Constand maanden ná het incident de CosbyShow-acteur vroeg om vrijkaartjes voor een van zijn stand-up optredens. Deze heeft zij ook gekregen. Cosby ontkent in alle toonaarden dat er sprake is van date-rape.

 Cosby
Cosby: schuldig aan date-rape of vals beschuldigd?