FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 4 februari 2005

Wild FM in Noord-Holland van start

Wild FM"Wij zijn een echt hitstation". Met deze woorden opende directeur Koen van Tijn vanmiddag officieel het radiostation Wild FM. De zender is te horen in Noord-Holland in en rondom Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en Purmerend. "De al bestaande stations zijn van hitstation meer gewijzigd in een mainstream-station. Wij gaan gewoon echt de hits draaien. Ik denk dat we daar een hele nieuwe generatie mee aanspreken. Ik ben niet bang om de jeugd te bedienen, maar ook oudere luisteraars kunnen bij ons terecht", zo legt Van Tijn de keuze voor dit format uit.

Het radiostation is opgezet met geld van ondernemer Erik de Vlieger. Het oude Freez FM werd overgenomen. "Nee, ik ben gestopt met ondernemen zoals je hebt kunnen vernemen". Oud-ondernemer dus, wat volgens hem wil zeggen dat hij zijn radio-aspiraties niet verder uit zal breiden. Al laat hij zich nog wel even ontvallen dat Wild FM zich nog altijd als een "olievlek over Nederland kan uitspreiden". De dagelijkse leiding ligt in handen van de directeur.Afgelopen week stond De Vlieger nog in de belangstelling door een gerechtelijk onderzoek dat tegen hem gestart is.

Het programma van de nieuwe zender wordt nu gevuld door vier dj's. Toch zal muziek centraal staan. Zo geeft de zender een garantie af dat er na de ochtendshow minimaal tien platen gedraaid zullen worden per uur. Uiteindelijk moet Amsterdam dan plat gaan voor het nieuwe radiostation. "Wij hebben als doel straks 25 procent van de radiomarkt in Amsterdam in handen te hebben."

Kandidaat 'Expeditie Robinson' moet cel in

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Een voormalige deelnemer aan het tv-programma 'Expeditie Robinson' is door een rechtbank in Brussel veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden, wegens toebrengen van lichamelijk letsel met een onopzettelijke dood als gevolg.

Michaël Van Poelvoorde werd bekend als kandidaat Mick uit de reality/survival-serie uit 2004 en werkte onder andere als cafébaas in een topless bar in het plaatsje Dilbeek. In die hoedanigheid werkte hij een dronken man hardhandig uit het etablissement vanwege het veroorzaken van overlast. Daarbij gaf hij het slachtoffer, de 29-jarige Hervé Lancelin, echter een dusdanig harde duw dat hij op de openbare weg kwam te liggen. Nog voordat deze weer kon opstaan werd de man vervolgens overreden door een passerende auto.

[Upd] Wessels bereikt kwartfinale Delray Beach

Peter Wessels heeft de kwartfinale bereikt in Delray Beach (USA). De Nederlander versloeg de thuisspelende Jan-Michael Gambill in drie sets.

Na in de eerste ronde van Dennis van Scheppingen te hebben gewonnen moest Wessels nu spelen tegen tweevoudig winnaar Gambill. Hij won met 6-4 6-7 en 6-3. In de volgende ronde treft Wessels de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie die de titelverdediger Ricardo Mello naar huis sloeg.

Op het ATP toernooi van Milaan waren vandaag geen verrassingen. Söderling en Stepanek haalden daar de halve finales. In Vina del Mar (Chili) wonnen alle favorieten gemakkelijk hun wedstrijden. Onder andere Gaudio, Gonzalez, Volandri en Ferrer staan daar in de kwartfinales.

Update:
Peter Wessels heeft de kwartfinale verloren tegen Moodie. Hij moest bij een 5-0 achterstand in de eerste set opgeven.

Uitslagen HCE (04/02/05)

Vanavond werden er twee wedstrijden gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. De uitslagen vind je hieronder.

De Graafschap - Feyenoord (2-7)
3' Kuijt 0-1
9' Bot 1-1
26' Castelen 1-2
32' Kuijt 1-3
47' Lazovic 1-4
53' Lazovic 1-5
61' Hofs 1-6
67' Kuijt 1-7
85' Van Beukering 2-7

Geel: Bus (Gra), Gibbs (Fey), Basto (Fey)

Willem II - NEC (3-1)
22' Ceesay 1-0
27' Smit 2-0
48' Redan 3-0
78' Denneboom 3-1

Geel: Caluwé (Wil), Niedzielan (NEC), Denneboom (NEC)

Bekijk de huidige stand

Agent beboet collega's voor foutparkeren

StichtingAap had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Duitse politieagent van het korps in de Oost-Duitse plaats Jessen heeft in al zijn ijver enkele collega's op de bon geslingerd terwijl deze radarapparatuur aan het opstellen waren. Hij schreef de bekeuring uit vanwege het parkeren aan de verkeerde kant van de weg en het plaatsen van de auto tegen de rijrichting in.

Waar de Nederlandse dienders vrijstelling genieten van de verkeersregels indien deze de uitoefening van hun ambt verhinderen, moeten hun Duitse collega's de boete gewoon betalen. "De verkeersregels gelden voor iedereen, aldus Hans-Joachim Schneider, de commissaris van het politiekorps in een commentaar tegenover het dagblad Mitteldeutsche Zeitung.

Vastgegroeide benen van meisje worden gescheiden

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Artsen in de Peruaanse hoofdstad Lima gaan op 24 februari de benen van een negen maanden oude baby operatief scheiden. Het meisje werd geboren met het zogenaamde meerminsyndroom. Een zeldzame aandoening, waarbij de benen aan elkaar gegroeid zijn. De voeten van het meisje zijn niet aan elkaar gegroeid.

De meeste kinderen die geboren worden met het meerminsyndroom, in wetenschappelijke termen sirenomelia genoemd, sterven binnen enkele dagen, omdat de ingewanden vaak beschadigd zijn. Bij het meisje uit Peru, dat de naam Milagros Cerron draagt, zijn alle ingewanden echter in orde. Het meisje mist slechts één nier. Volgens chirurg Luis Rubio, die de operatie zal gaan leiden, ontwikkelt Milagros zich verder normaal en is ze een erg vrolijke baby.

Het meisje zal in een ziekenhuis voor arme mensen geopereerd worden. Dit hospitaal wordt gerund door een liefdadigheidsorganisatie. Verwacht wordt dat de operatie vijf uur zal duren. Er is een heel team van deskundigen opgetrommeld om de zaak in goede banen te leiden. Zo zijn er traumachirurgen, plastisch chirurgen, vaatchirurgen, neurologen, gynaecologen en kinderartsen bij betrokken. Ook in de toekomst zal het meisje nog diverse malen opereerd moeten worden om haar voeten recht te zetten en haar geslachtsdelen te reconstrueren.

Langkawi: Dubbelslag voor Ryan Cox

De Zuid-Afrikaan Ryan Cox (Barloworld) heeft vandaag de achtste etappe van de Tour de Langkawi op zijn naam geschreven. Hij was in de lastige bergetappe zijn medevluchter José Rujano (Colombia - Selle Italia) in de spurt te snel af. De Zuid-Afrikaanse kampioen is meteen ook de nieuwe leider.

De etappe van Kuala Kubu Bahru naar Genting over 97,9 kilometer werd gekenmerkt door een lange vlucht van 22 renners. Onder hen de Belg Nico Sijmens (Landbouwkrediet). De groep bereikte een maximale voorsprong van vier minuten. In de klim naar Genting werden de 22 één voor één achterhaald.

Na 85 kilometer koers werd ook de laatste renner van de voormalige kopgroep, Eric Leblacher (Crédit Agricole), opgeslokt door de achtervolgende groep. Toen de groep bij het zware laatste deel van de etappe, met stijgingen van rond de twintig procent, was aanbeland, begon het spel tussen de twee topfavorieten, Ryan Cox en José Rujano.

Rujano zette een mannetje, Marlon Perez, aan kop van de groep om eens flink aan de boom te schudden. En dat lukte, want maar zeven renners konden in zijn wiel blijven. Dit was voor de Selle Italia-renner het sein om zelf een aanval te plaatsen.

Cox pareerde deze aanval met gemak. En ook andere pogingen van Rujano haalde niks uit. Zijn grootste concurrent kon steeds makkelijk in zijn wiel komen, en blijven. De beide renners hadden door de demarrages wel een gat met de overige zes renners geslagen.

Op de meet mochten beide gaan uitvechten wie er als winnaar uit de koninginnerit zou komen. In een eenzijdige sprint wist Cox Rujano makkelijk voor te blijven. Op 1.05 van de winnaar passeerde Perez Cuapio (Ceramiche Panaria) als derde de streep.

Uitslag achtste etappe
1 Ryan Cox (ZAf/Barloworld) 2.49.37
2 Jose Rujano (Ven/Colombia Selle Italia) z.t
3 Julio Alberto Perez Cuapio (Mex/Ceramiche Panaria) 1.05
4 Tiaan Kannemeyer (ZAf/Barloworld) z.t
5 Cesar Grajales (Col/Navigators) 1.21

Algemeen klassement na acht etappes:
1 Ryan Cox (ZAf/Barloworld) 25.02.20
2 Jose Rujano (Ven/Colombia Selle Italia) 0.18
3 Tiaan Kannemeyer (ZAf/Barloworld) 1.34
4 Cesar Grajales (Col/Navigators) 2.52
5 Tom Danielson (VS/Discovery) 3.01

Student sterft tijdens ontgroening

_4ever_ en webzapper hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaanse student is afgelopen woensdag in Californië overleden tijdens zijn ontgroening. De jongeman had te veel water gedronken, wat hem fataal werd, aldus de plaatselijke politie.

De ontgroening van de 21-jarige Matthew Carrington vond plaats in de kelder van studentenvereniging Chi Tau in Chico. De student kreeg de opdracht water te drinken en oefeningen te doen. De grote hoeveelheid water liet het natriumgehalte in zijn lichaam echter dusdanig dalen, dat er vocht in zijn bloedbaan terecht kwam. Het vocht kwam uiteindelijk ook terecht in zijn hersenen, waarna hij overleed.

Het is niet voor het eerst dat een student in Chico overlijdt ten gevolge van een ontgroening. In 2000 stierf een andere student door alcoholvergiftiging. De California State University, waar Carrington studeerde, verbrak in 2002 al alle banden met de studentenvereniging wegens overmatig alcoholgebruik en luidruchtige feesten.

Michaelsen wint de ronde van Qatar


De Deense wielrenner Lars Michaelsen heeft vandaag de Ronde van Qatar op zijn naam geschreven. Zijn leidende positie kwam in de slotrit niet meer in gevaar. De CSC-renner won in het Aziatische land tevens het puntenklassement.

De dagzege in de slotrit was voor Robbie McEwen (Davitamon-Lotto). Hij versloeg in de massasprint de Wit Rus Alexandre Usov (AG2R Prévoyance) en de Belg Tom Boonen (Quick-Step). Het was voor de regerend Australisch kampioen alweer de zevende zege van het seizoen.

Uitslag van de vijfde etappe
1.R. McEwen (Aus/Lotto) 153 km in 3u08'06"
2.A. Usov (WRu/AG2R) z.t
3.T. Boonen (Bel/Quick-Step) z.t
4.S. Caethoven (Bel/Chocolade Jacques) z.t
5.A. Korff (Dui/T-Mobile) z.t

Eindklassement:
1.L.Michaelsen (Den/CSC) in 18u30'06"
2.M.Breschel (Den/CSC) op 1'14"
3.F.Guidi (Ita/CSC) 1'28"
4.T.Boonen (Bel/Quick-Step) 5'17"
5.M.Tjallingii (Ned/Marco Polo) 5'43"

Raikkonen verbreekt ronderecord Valencia

Kimi Räikkönen heeft gisteren tijdens een testsessie op het circuit van Valencia zijn eigen ronderecord verbroken in de nieuwe McLaren MP4-20.

De FIA zal hier niet blij mee zijn aangezien ze dit seizoen een aantal reglementswijzigingen doorvoeren om de snelheid van de Formule 1 wagens naar beneden te brengen.

Michael Schumacher werd achtste tijdens de test, volgens de Duitser kwam dit omdat hij problemen met zijn motor had. Räikkönen was niet de enige die snelle tijden klokte ook de andere teams met hun nieuwe auto’s waren snel. Het ziet er dus niet naar uit dat de veranderingen in de reglementen het door de FIA gewenste effect hebben.

Extra: Rode loper Off Screen in Rotterdam

Deze review is geschreven door Anneke Ruys

Anneke Ruys was woensdagavond aanwezig bij de Premiere van Off Screen in Rotterdam. De film Off Screen gaat over John Voerman, een betrouwbare, wat eenzelvige buschauffeur van achterin de vijftig. John is helemaal gefascineerd door de macht van de media en de multinationals, en van de underdogpositie van de consument.

Misschien dat het jullie allemaal wel bekend voorkomt. Het is namelijk gebaseerd op het voorval in het Phillipsgebouw. Lees verder voor een korte sfeerimpressie van de rode loper.

Radio 538 sleept ID&T voor de rechter

Radio 538 sleept ID&T voor de rechter. Het radiostation is boos op Slam! FM, de radiozender van ID&T. Die begon afgelopen week als opvolger van ID&T Radio met een nieuw format. Deze is veel meer gericht op hits en mainstream, dan vroeger. Toen was het een echte dance-zender. Vorige week stelde Radio 538 een ultimatum aan ID&T. Het format moest direct worden aangepast. Hier werd echter geen gehoor aan gegeven.

Volgens Radio 538 houdt Slam! FM zich niet aan het format op basis waarvan de radiozender haar frequentiekavel heeft gekregen. De regel voor dat kavel is dat Slam! FM maar zeven procent hits mag draaien. Volgens Radio 538 ontduikt Slam! FM deze regel door het uitzenden van remixes of edit-versies van bestaande hits. Slam! FM is zich echter van geen kwaad bewust en denkt binnen het bestaande format te blijven.

Het kort geding, dat waarschijnlijk eind volgende week dient, kan grote gevolgen hebben voor het ministerie van Economische Zaken. Als de rechter in het voordeel van ID&T beslist, blijkt dat het ministerie de frequentieverdeling juridisch niet goed dichtgetimmerd heeft.

Boksers pakken inbreker op

ACT-F had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Opmerkelijk nieuwsEen 33-jarige Hengeloër koos wel een erg gedurfde plek uit voor een inbreekactie. De man glipte woensdagavond een kleedkamer van een sporthal in, terwijl in de zaal de Hengelose boksclub The Champ zijn vaste trainingsavond had. De deur van de kleedkamers was niet op slot omdat één van de sporters wat later zou komen.

Een bokser zag de man echter rondsnuffelen, en hield de Hengeloër samen met een paar sparringpartners staande. De dief bekende een portemonnee te hebben weggenomen, en bleek tevens een mobieltje bij zich te hebben welke mogelijk eerder uit dezelfde sporthal was ontvreemd. De boksers wisten zich te beheersen, en droegen de man zonder een klap uit te delen over aan de politie. Die sloot hem voor nader verhoor op.

Filmpje met zoon darter is kinderporno

Misdaadverslaggever John van den Heuvel waarschuwt websites die het porno-filmpje met Mike van Barneveld, de 15-jarige stiefzoon van topdarter Raymond, on-line willen zetten. Op Noordzee FM zei Van den Heuvel dat zij zich dan schuldig maken aan het verspreiden van kinderporno.

Volgens Van Den Heuvel kan de affaire voor Van Barneveld junior wel eens vervelendere gevolgen hebben dan het van school sturen zoals nu gebeurd is. De wetgever ziet het maken van het filmpje namelijk als het vervaardigen van kinderporno, en het laten zien als verspreiding daarvan. Dat het 14-jarige meisje vrijwillig heeft meegewerkt doet volgens de misdaadverslaggever niet ter zake. De wetgever stelt dat kinderen niet zelf mogen beslissen of ze wel of niet in een pornofilm meedoen.

Ook het feit dat de maker minderjarig is maakt niets uit, stelt Van Den Heuvel: ''Ja, hij is natuurlijk minderjarig. Maar dat neemt niet weg dat ze hem gewoon kunnen vervolgen voor het vervaardigen van kinderporno. Er zijn een paar jaar geleden ook strengere wetten opgesteld. Dat wil zeggen dat hij in principe voor de rechter kan worden gedaagd.

Het Atlas College in Rijswijk, waar beide leerlingen op school zitten, heeft in ieder geval de jeugdpolitie geïnformeerd over deze zaak.

-
Officiële verklaring van Raymond van Barneveld. De darter schijnt overigens totaal niet te spreken zijn over Noordzee FM, dat deze affaire publiekelijk heeft gemaakt.

Bekeerd christen wacht doodstraf in Iran

De organisatie Open Doors heeft een schrijfactie opgezet voor Hamid Pourmand, een Iraanse bekeerde christen. Volgens Open Doors is de kans aanwezig dat hij momenteel gemarteld wordt, in mogelijke afwachting van de doodstraf. Pourmand werd op negen september 2004 samen met meer dan tachtig andere kerkleiders gearresteerd toen hij een conferentie bezocht.

Sindsdien is hij als enige nog niet vrijgelaten door de Iraanse autoriteiten. Voor zover bekend zijn er geen aanklachten tegen hem ingediend. Omdat hij zich van de islam heeft bekeerd tot het christendom, wordt Pourmand door Iraanse moslims gezien als afvallige. Het Iraanse recht schrijft voor dat iemand hier de doodstraf voor kan krijgen.

Kort na de arrestatie van Pourmand en andere christenen bleek dat de Iraanse overheid hen al langdurig in de gaten hield. De politie verbood de vrijgelaten christenen nog langer kerkdiensten te bezoeken. Enkel Pourmand zit nog vast.

Pourmand heeft de functie van een kolonel in het Iraanse leger. 25 jaar geleden bekeerde hij zich tot het christendom. Hoewel de Iraanse wet het verbiedt om niet-moslims officier te zijn, bleef hij dit. Momenteel zit Pourmand vast in een militaire gevangenis.

Matrix Online stresstest inschrijvingen van start

Op FilePlanet is het vanaf vandaag mogelijk om een stresstest beta account aan te maken voor de MMORPG The Matrix Online. Deze stresstest beta zal een week duren en deze beta zal op maandag 7 februari van start gaan. Wil je meer informatie over The Matrix Online klik dan hier.

Let op:
Voor het inschrijven bij Warner is een Credit Card verplicht. Zonder Credit Card kan je dus geen account aanmaken voor deze beta.

Ernst blessure Robben nog onduidelijk

Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure van Arjan Robben is. Vrijdag liet de Nederlander een scan maken van zijn rechterenkel, maar de uitslag heeft geen duidelijkheid geboden.

"We weten nog niet of er iets gebroken is", aldus manager José Mourinho. "Door het vele bloed en vocht in het gewricht was eventuele schade niet zichtbaar."

De aanvaller van Chelsea liep de blessure afgelopen woensdag op in de competitiewedstrijd tegen Blackburn Rovers (0-1 winst). Kort nadat hij de enige goal van de wedstrijd had gemaakt, moest hij het veld verlaten na een tackle van oud-Ajacied Aaron Mokoena.

De technische staf van de Engelse club dacht aanvankelijk dat Robben enkele weken uit de roulatie zou zijn, maar een langere afwezigheid wordt nu niet uitgesloten. "De enige conclusie die we kunnen trekken, is dat hij veel pijn heeft", zei Mourinho vrijdag op een persconferentie. "Arjen kan niet lopen. Hij kan zelfs zijn voet niet op de grond zetten."

Ex-vrouw Michael Jackson kreeg zwijggeld

112 en rubbereend hadden ons via de nieuws-submit te melden:

ShowbizMichael Jackson heeft zijn ex-vrouw Debbie Rowe na hun scheiding miljoenen dollars gegeven. In ruil hiervoor moest zij beloven haar mond te houden over Jacksons vermeende drugsgebruik en zijn seksleven. Ook zou Jackson hun twee kinderen na de scheiding bij Rowe hebben weggehouden. Dit is naar voren gekomen uit documenten van de rechtbank in Californië. Jackson staat daar terecht voor kindermisbruik.

De papieren zijn opgesteld door de advocaat van Rowe en gepubliceerd op een Amerikaanse website. Rowe wordt volgens de media opgeroepen als getuige door de aanklager in de rechtszaak. Het duo sloot de overeenkomst overigens in 1999.

Michael Jackson
Michael Jackson

Scriptwriter aankomende Halo film bekend

Vandaag is bekend geworden dat Alex Garland is aangenomen als scriptwriter voor de aankomende Halo-film. Garland is geen onbekende op film-gebied, zo schreef hij ook al het boek van de film 'The Beach'. Tevens heeft hij het script voor de sciencefiction-thriller 28 Days Later geschreven. Verder speelt hij in zijn vrije tijd veel games, en zal er dus alles aan doen om echt iets van dit project te gaan maken.

Het is opvallend dat Microsoft een externe scriptwriter heeft aangenomen omdat ze zoveel mogelijk in eigen beheer willen doen. Mede doordat ze van deze game-verfilming wél wat willen maken. Of het verhaal gebaseerd zal zijn op de games of de boeken is voor alsnog niet bekend.


Je zal mijn film zien, of anders...

Engelse man sms't in zijn slaap

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Opmerkelijk"Ik stuur zoveel sms'jes dat het echt een karaktertrek van me is geworden. Maar ik was erg verbaasd toen mensen me vertelden dat ze midden in de nacht vreemde berichten van mij hadden gekregen." Richard Griffiths (23) uit het Engelse Swansea slaapwandelt niet, maar stuurt midden in de nacht sms'jes.

Achttien maanden geleden verstuurde hij de eerste, om twee uur 's nachts. Enige maanden later stuurde hij de tekst 'help, ik zit in de problemen, iemand achtervolgt me' midden in de nacht naar een vriend van hem. Deze belde Richard meteen op om te vragen of alles in orde was. De slaap-sms'er wist echter nergens van.

Slaapexpert professor Chris Idzikowski heeft nog nooit over het in de slaap sms'en gehoord, maar hij denkt dat het wel mogelijk is.

[upd] '14-jarige zoon topdarter in seksfilm'

rubbereend had ons via de nieuws-submit te melden:

De zoon van veelvoudig dartkampioen Raymond van Barneveld is van school gestuurd omdat hij een seksfilm zou hebben gemaakt, zo beweert Noordzee FM. Van Barneveld jr. speelt in de pornofilm de hoofdrol met twee 14-jarige meisjes. De film was op het schoolplein hét gesprek van de dag. Iedere scholier had hem gezien en uiteindelijk zouden de beelden beland zijn bij de vader van één van de meisjes.

Raymond van Barneveld is op dit moment in een trainingskamp om zich voor te bereiden op dart-wedstrijden. Hij kon daarom niet reageren op de berichten. Van Barnevelds manager Ad Schoofs weet dat junior niet meer welkom is op school. ''Hij is niet van school gestuurd, maar geschorst. Wat er precies gaat gebeuren weet ik ook niet.''

Update 22:45
Volgens het weblog Jaggle.nl is het bewuste filmpje opgenomen met een camera van een mobiele telefoon. Er zou slechts één meisje op te zien zijn, dat op een w.c van de school door Van Barneveld junior genomen wordt en diens sperma over haar buik heen krijgt. Een vriendje van junior filmde het geheel, en verrichtte ook nog wat hand- en spandiensten. Het meisje zou 40 euro hebben ontvangen voor haar 'diensten'. Het weblog heeft het filmpje overigens niet on-line gezet. Wat zeer verstandig is, daar het materiaal als kinderporno kan worden bestempeld als het in het bezit is van volwassenen.

Update vrijdag 14:43
De directeur van de het Atlas College in Rijswijk, de school waar de (stief)zoon van Raymond van Barneveld naar school gaat, bevestigt dat Van Barneveld junior niet langer welkom is op de school. ''Hij heeft namelijk aan zijn klasgenoten een seksueel getint filmje laten zien op zijn mobiel. We hebben inmiddels contact opgenomen met zijn ouders en de jeugdpolitie. Samen met zijn ouders wordt er nu gezocht naar een alternatieve school.'' Het schoolhoofd ontkent overigens dat het filmpje op school is opgenomen.

Update vrijdag 15:41
Ad Schoofs, de manager van Raymond van Barneveld, heeft namens de darter op Noordzee FM een verklaring afgelegd. Volgens hem is het verhaal zwaar overtrokken. De beelden van seksuele handelingen zouden niet meer dan een handjevol seconden duren en zijn inderdaad gefilmd met een mobiele telefoon. De inmiddels 15-jarige stiefzoon van Van Barneveld, Mike, had daarop seks met zijn 14-jarige vriendin. Die beelden zijn op het schoolplein door veel klasgenoten gezien.

Schoofs zei zich te ergeren aan de wilde verhalen die op internet de ronde doen over seks met maar liefst twee meisjes. Volgens hem is het gewoon uit de hand gelopen pubergedrag die conform de regels van de school gestraft wordt met overplaatsing naar een andere school.

Raymonds manager zei verder te hopen dat de darter zijn gedachten weer kan richten op het belangrijke toernooi dat hij binnenkort moet spelen, en waarvoor hij in training is.

Kuipers verrast in WB skate-off

Simon Kuipers heeft bij de skate-off in Heerenveen het vijfde en laatste startbewijs bemachtigd voor de 1000 meter bij de wereldbekerwedstrijden sprint op 12 en 13 februari in Erfurt. Verrassend, want onder meer Mark Tuitert bleef daarmee met lege handen achter.

Kuipers was met een tijd van 1.10,83 bijna drietiende sneller dan Tuitert. Jacques de Koning en Stefan Groothuis kwamen ook niet aan zijn tijd. De uitslag betekent dat Kuipers met Erben Wennemars, Gerard van Velde, Beorn Nijenhuis en Jan Bos de 1000 meter van Erfurt zal mogen rijden.

Op de 500 meter won Jan Bos nipt van Nijenhuis (35,95 om 35,97). Dat maakte overigens niet uit, daar er drie tickets te verdelen waren. Gerard van Velde, weer op de schaats na zijn val in Salt Lake City, zette de derde tijd (36,02) op de klokken. Daar hij echter al gekwalificeerd was, mag ook nummer vier Yuri Solinger (36,24) zich in Erfurt voor de 500 meter melden. Voor Jan Bos betekent het zijn eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen.

Bij de dames verraste allroundster Barbara de Loor de sprintelite met winst op de 1000 meter in 1.18,45. Zij klopte onder anderen Marianne Timmer (1.19,24), die al zeker van deelname was, Frauke Oonk (1.19,81) en Annamarie Thomas (1.20,16).

Op de 500 meter was Timmer wel de sterkste met een tijd van 39,36, voor Oonk (39,64), Annette Gerritsen (39,90), Sanne van der Star (40,36) en Willeke van Benthem (40,45).

Downloaden films aangepakt

kraakie had ons via de nieuws-submit te melden:

Al eerder berichtte FOK! dat de grote filmmaatschappijen een offensief zijn gestart tegen de mensen die in grote mate films illegaal van het internet plukken. Zo hebben enkele klanten van internetprovider @Home een e-mail ontvangen waarin ze op hun gedrag werden gewezen.

Enkele filmmaatschappijen kwamen de computergebruikers op het spoor en gaven hun internetgegevens door aan stichting Brein die in Nederland de auteursrechten beschermt. Brein linkte deze gegevens aan de bewuste klanten. Zij riskeren een boete als ze niet stoppen met het downloaden van de films. De boete kan oplopen tot enkele duizenden euro's.

Provider @Home bestrijdt dat ze persoonsgegevens doorgeeft aan de filmmaatschappijen.

-
Luister hier naar Brein-directeur Tim Kuipers
Luister hier naar woordvoerder Jan Bakker van @Home over de actie

Man plast zich uit sneeuw blijkt hoax

Phaedrus had ons via de nieuws-submit te melden:

Het bericht dat een man zich uit een ingesneeuwde auto bevrijd had door bier te drinken en op de sneeuw te plassen blijkt een hoax, zo meldt The Register. De website Snopes.com, die zich bezig houdt met het ontkrachten van broodje-aap verhalen heeft dit uitgezocht. Veel FOK!kers op de Frontpage hadden al twijfels over de geloofwaardigheid van dit bericht.

Dat dit opmerkelijke verhaal toch in de Westerse media verscheen, is volgens Snopes.com te wijten aan de vage kenmerken van het bericht en dat informatie uit Slowakije sowieso moeilijk te verifiëren valt, zeker omdat weinig mensen de Slowaakse taal kennen.

Een lokale correspondent meldt bovendien dat de Slowaakse media hierover niets hebben bericht. Wel bleek in Slowakije een soortgelijk verhaal te circuleren via de e-mail, waar een Tsjechische man in de Oostenrijkse Alpen overvallen werd door een lawine. Vanzelfsprekend kon die man ook ontsnappen door de sneeuw weg te plassen.

Voetbal: Yildirim en Timmer bij Oranje selectie

rubbereend had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsBondscoach Marco van Basten heeft zijn selectie voor het oefenduel met Engeland van aanstaande woensdag bekend gemaakt. Daarbij onder meer de nieuwelingen Henk Timmer (33) en Ugur Yildirim (22).

Henk Timmer, doelman van AZ, kreeg voor het eerst een uitnodiging. Bij de laatste interland tegen Andorra was ajacied Maarten Stekelenburg nog reserve-doelman. Derde keeper Sander Westerveld is voorts geblesseerd. Enkele collega's van de doelman van AZ, die wel de voorselectie haalden, Barry van Galen en Martijn Meerdink werden niet opgeroepen. Desondanks zijn er vier spelers van de Alkmaarse ploeg uitverkoren, dat daarmee één van de hofleveranciers van Oranje is. Ajax levert eveneens vier spelers.

Ugur Yildirim van SC Heerenveen kreeg eveneens voor het eerst een uitnodiging voor het Nederlands elftal. Dat is op zich logisch nadat de aanvaller nadrukkelijk de keus had gemaakt om voor Oranje uit te komen.

In vergelijking met de selectie voor het duel met Andorra ontbreken Pierre van Hooijdonk, Ruud van Nistelrooy en Arjen Robben. De aanvallers moesten afzeggen in verband met blessures. Edgar Davids werd deze keer gepasseerd. Davids komt bij zijn huidige club Inter te weinig aan te spelen toe. Zijn aanvoerdersband zal nu door Edwin van der Sar worden gedragen. Nigel de Jong en Jan Kromkamp keren terug in de selectie.

De selectie:

Doel:
Edwin van der Sar (Fulham), Henk Timmer (AZ)

Verdediging:
Khalid Boulahrouz (HSV), Wilfred Bouma (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Nigel de Jong (Ajax), Jan Kromkamp (AZ), Joris Mathijsen (AZ), Mario Melchiot (Birmingham City)

Middenveld:
Mark van Bommel (PSV), Johnny Heitinga (Ajax), Denny Landzaat (AZ), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Ajax)

Aanval:
Romeo Castelen (Feyenoord), Dirk Kuyt (Feyenoord), Roy Makaay (Bayern München), Ugur Yildirim (SC Heerenveen)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Bokslegende Schmeling overleden

Voormalig wereldkampioen boksen Max Schmeling is woensdag overleden.

De Duitser stierf in zijn woonplaats Hollenstedt op 99-jarige leeftijd. Schmeling was de eerste Europese wereldkampioen zwaargewicht toen hij in 1930 van Amerikaan Jack Sharkey won.

De bokser zal echter altijd herinnerd worden door zijn legendarische gevechten met Joe Louis tijdens het Nazi-regime. Nadat hij in 1932 zijn wereldtitel weer verloor aan Sharkey, veroverde hij in 1936 alsnog de riem terug door Louis te verslaan. De Nazi's zagen dit als een daad van 'Arische superioriteit'.

Twee jaar later verloor Schmeling de titel echter weer in een rematch tegen Louis. Achteraf keek Schmeling daar met gemengde gevoelens op terug. "Als ik terugkijk, ben ik bijna blij dat ik dat gevecht verloor. Denk je eens in als ik terug zou komen in Duitsland met een overwinning. Ik had niets met de Nazi's te maken, maar ze zouden me een medaille hebben gegeven. Na de oorlog had ik als een misdadiger beschouwd kunnen worden."

Schmeling haalde de woede van de Nazi-top op zich door te weigeren lid te worden van de Nazi partij, zijn joodse manager te ontslaan en van zijn Tsjechische vrouw te scheiden.

Daarnaast gebruikte hij zijn invloed om de joden te helpen in de oorlog. Zo heeft hij twee joodse kinderen verborgen tijdens de boekverbrandingen in 1938 en zou hij meerdere malen mensen van de concentratiekampen hebben gered.

Na de oorlog vocht hij nog een paar keer voor geld en stopte hij met een reeks van 56W-10L-4D waarvan 39 gewonnen door knock-out.

Yildirim en Timmer bij Oranje selectie

Bondscoach Marco van Basten heeft zijn selectie voor het oefenduel met Engeland van aanstaande woensdag bekend gemaakt. Daarbij onder meer de nieuwelingen Henk Timmer (33) en Ugur Yildirim (22).

Henk Timmer, doelman van AZ, kreeg voor het eerst een uitnodiging. Bij het laatste duel met Andorra was ajacied Maarten Stekelenburg nog reserve-doelman. Enkele collega's van de doelman, die wel de voorselectie haalden, Barry van Galen en Martijn Meerdink zijn niet opgeroepen. Desondanks zijn er vier spelers van de Alkmaarse ploeg uitverkoren, dat daarmee één van de hofleveranciers van Oranje is. Ajax levert eveneens vier spelers.

Ugur Yildirim van SC Heerenveen kreeg eveneens voor het eerst een uitnodiging voor het Nederlands elftal. Dat is op zich logisch nadat de aanvaller nadrukkelijk de keus had gemaakt om voor Oranje uit te komen. Hij had al enige tijd de aandacht van de bondscoach.

In vergelijking met de selectie voor het duel met Andorra ontbreken Pierre van Hooijdonk, Ruud van Nistelrooy en Arjen Robben. De aanvallers moesten afzeggen in verband met blessures. Edgar Davids werd deze keer gepasseerd. Davids komt bij zijn huidige club Inter te weinig aan te spelen toe. Zijn aanvoerdersband zal nu door Edwin van der Sar worden gedragen. Nigel de Jong en Jan Kromkamp keren terug bij het Nederlands elftal.

De selectie:

Doel:
Edwin van der Sar (Fulham), Henk Timmer (AZ)

Verdediging:
Khalid Boulahrouz (HSV), Wilfred Bouma (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Nigel de Jong (Ajax), Jan Kromkamp (AZ), Joris Mathijsen (AZ), Mario Melchiot (Birmingham City)

Middenveld:
Mark van Bommel (PSV), Johnny Heitinga (Ajax), Denny Landzaat (AZ), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Ajax)

Aanval:
Romeo Castelen (Feyenoord), Dirk Kuyt (Feyenoord), Roy Makaay (Bayern München), Ugur Yildirim (SC Heerenveen)

Apotheek ontruimd na vondst poederbrief

Een apotheek in het Limburgse Heerlen is vanochtend ontruimd wegens de vondst van een poederbrief. Deze werd vanochtend bezorgd aan de winkel aan de Crutserveldweg.

Volgens de politie, die in samenwerking met de brandweer het pand ontruimde, wordt de standaardprocedure gevolgd. Dit betekent dat de poederbrief is veiliggesteld, de precieze inhoud zal nog worden onderzocht. Alle mensen die mogelijk met de brief in aanraking zijn geweest, worden in verband met besmetting onderzocht en moeten mogelijk worden ontsmet.

Opnieuw tegenslag Demouge

NEC-spits Frank Demouge is waarschijnlijk opnieuw voor lange tijd uitgeschakeld.

Dit seizoen speelde de aanvaller nog maar vier wedstrijden voor de Nijmeegse club, wegens een slepende blessure aan zijn knie. Afgelopen maandag speelde hij een wedstrijd mee met jong-NEC, maar uit onderzoek is donderdag gebleken dat zijn rechterknie opnieuw beschadigd is.

Na zijn optreden maandag reeg Demouge opnieuw last van zijn knie. Uit onderzoek in een Amsterdams ziekenhuis is gebleken dat de aanvaller waarschijnlijk een botkneuzing aan zijn rechterknie heeft. Herstel kan mogelijk twee maanden gaan duren.

Half januari werd de speler nog uit de selectie van de Nijmeegse club gezet omdat hem onprofessioneel gedrag werd kwalijk genomen, nadat hij als geblesseerde speler met de de spelers was wezen stappen.

Cavs onderuit in Miami

Na een moeilijk begin kwamen de Miami Heat toch als winnaars uit de strijd. Tegen de Cleveland Cavaliers wonnen Shaq en zijn mannen met 100-88.

Na het eerste kwart keken de Heat nog tegen een achterstand van vier punten aan. De weg naar Shaquille O'Neal werd door de Cavs in het eerste kwart goed verdedigd. Met name door Zydrunas Ilgauskas die Shaq goed uit de bucket hield. Maar in het vervolg van de wedstrijd kwamen de Heat op gang. De acherstand werd weggepoetst en na het tweede kwart was de stand 50-43 in het voordeel van de Heat. De tweede helft ging vrij gelijk op, maar de Cavs kwamen nooit meer in de positie om de wedstrijd te winnen. Met nog ruim acht minuten te spelen in het laatste kwart gooide Lebron James de Cavs nog op één punt, 77-76, maar de Heat namen een 9-0 run en gooiden de wedstrijd op slot.

O'Neal scoorde 26 punten en pakte twaalf rebounds. Eddie Jones had 22 punten en Dwyane Wade 20. Bij de Cavs werd James topscorer met 31 punten, ook gaf hij tien assists. Ilgauskas had 23 punten.

Overige uitslagen:

LA Lakers - San Antonio Spurs: 91-103
Memphis Grizzlies - LA Clippers: 103-106

Driehonderd ontwijkers van file gepakt

Donderdagmiddag heeft de politie Amsterdam-Amstelland ongeveer driehonderd automobilisten bekeurd die een file op de A1 probeerden te ontwijken. De overtreders gebruikten een sluiproute die in de spits is gesloten, aldus een woordvoerder van de politie vrijdag.

Het stukje sluiproute is de Diemerpolderweg, waar automobilisten tussen 16.00 en 18.00 uur geen gebruik van mogen maken. Van de driehonderd fileontwijkers werden er 75 direct aan de kant gezet voor een bekeuring. De overige overtreders krijgen de boete thuis in de bus.

All-star line-up bekend

Vannacht zijn de starters bekend gemaakt voor de All-star game op 20 februari in Denver. Yao Ming kreeg de meeste stemmen (ruim 2.5 miljoen), Shaquille O'Neal volgde op korte afstand (ruim 2.4 miljoen). Yao Ming zet hiermee een nieuw record met het meeste aantal stemmen ooit.

In de Western Conference krijgt Yao Ming gezelschap van forwards Kevin Garnett en Tim Duncan. Startende guards zijn Tracy McGrady en Kobe Bryant. De vraag blijft of Bryant kan starten, hij zit nu nog langs de kant met een blessure. Coach van het westen is Greg Popovich (Spurs).

In de line-up van de Eastern Conference zullen, naast O'Neal, forwards Vince Carter en Grant Hill starten. De guards zijn Allen Iverson en Lebron James. James, als tweedejaars NBA-speler, maakt zijn eerste opwachting in een All-star game. Coach van het oosten is Stan van Gundy (Miami).

Een overzicht van beide line-ups.
EASTERN CONFERENCE
F - Vince Carter, New Jersey
F - Grant Hill, Orlando
C - Shaquille O'Neal, Miami
G - Allen Iverson, Philadelphia
G - LeBron James, Cleveland
Coach: Stan Van Gundy, Miami

WESTERN CONFERENCE
F - Tim Duncan, San Antonio
F - Kevin Garnett, Minnesota
C - Yao Ming, Houston
G - Kobe Bryant, L.A. Lakers
G - Tracy McGrady, Houston
Coach: Greg Popovich, San Antonio

Iedere coach zal nog moeten stemmen om te zien welke spelers de bank gaan vullen. De uitslag hiervan wordt 8 februari bekend gemaakt.

CD: Ol Dirty Bastard - Osirus

13 november van het afgelopen jaar; één van de meest spraakmakende figuren uit de hiphopwereld overlijdt aan een hartaanval in de studio. Ol’ Dirty Bastard, de laatste tijd ook wel bekend als Dirt McGirt, was lid van het toonaangevende hiphopcollectief Wu Tang Clan waarmee hij vooral furore maakte in de jaren ’90. Met z’n aparte, herkenbare flow maakte ODB zich razend populair met zijn debuutplaat Return To The 36 Chambers (een verwijzing naar het debuutalbum van de Wu Tang Clan). Na nog twee mindere albums te hebben gereleased en een hele tijd vast te hebben gezeten werd hij getekend door Roc-A-Fella Records, het label waar onder andere Jay-Z zijn albums onder uit brengt. Door ODB’s ruige lifestyle is hij helaas te vroeg overleden maar zijn album was gelukkig wel al klaar. Kan hij met dit album terugkeren naar het niveau van Return To The 36 Chambers of blijft hij op het lage niveau steken van zijn laatste twee albums…?


Activision wordt groen met Shrek 3

Activision heeft onlangs bekend gemaakt dat het de game Shrek 3 gaat ontwikkelen en uitbrengen. Om dit te bereiken heeft Activision een overeenkomst gesloten met Dreamworks. Dit komt niet onverwachts, aangezien de samenwerking al begon met het voor de consoles ontwikkelde spel Shrek 2.

Daarnaast heeft het de titel Shrek: SuperSlam bekend gemaakt. Dit is een vierspeler beat 'em up in de stijl van Super Smash Brothers Melee, waarbij elk karakter uit de film(s) zijn of haar eigen special moves heeft. Zo kan Donkey jongleren, de gelaarsde kat 'swashbucklen' en Shrek kan natuurlijk de belly-flop. SuperSlam staat gepland voor de herfst van dit jaar, alhoewel Activision nog wel platformdetails bekend moet maken.

Organisator WK zwemmen pleegt zelfmoord

Yvon DesRochers, de algemene directeur van het organisatiecomité van het WK zwemmen 2005 in Montreal, heeft zelfmoord gepleegd.

Volgens berichten van Radio Canada werd Yvon DesRochers dood gevonden in zijn Mercedes met een vuurwapen naast zich. Hij was jurist van beroep. Sinds 2002 was hij aangesteld als hoofd van het organisatiecomité WK zwemmen. Eerder werkte hij voor het National Arts Centre en was hij betrokken bij de Olympische Spelen van Montreal 1976 als directeur van het kunst- en cultuurprogramma.

DesRochers had de laatste tijd veel kritiek gekregen. De Internationale Zwemfederatie (FINA) had op 19 januari j.l. besloten om het wereldkampioenschap zwemmen niet in Montreal te houden zoals eerder gepland. Dit besluit werd genomen vanwege de zware financiële problemen bij het organisatiecomité, dat onder leiding stond van DesRochers.

PSP definitief vertraagd

Nadat gisteren de Amerikaanse release date voor de PSP bekend werd gemaakt, verscheen er een minder positief nieuwtje voor Europa: de PSP is definitief vertraagd. Oorspronkelijk was de releasedate gepland voor Q4 2004 (wat betekende dat de handheld ergens in maart in Europa zou uitkomen), maar dat is veranderd naar "ergens in de lente". Wanneer dat precies is is onzeker, maar maart wordt het niet meer.

De vertraging wordt gewijd aan de hardware-tekorten, eerder verschenen al berichten dat de PSP moeilijk te produceren valt. Sony hoopte wereldwijd drie miljoen stuks te verschepen bij de launch, maar ze hebben er ongeveer een miljoen te weinig. Hierdoor valt Europa voorlopig buiten de boot.

Nintendo DS gebruikt RSA-beveiliging

RSA Security liet onlangs weten dat Nintendo voor haar Nintendo DS-platform een licentie genomen heeft op RSA's BSAFE-encryptiesoftware. Deze encryptie zal ervoor zorgen dat de draadloze communicatie tussen meerdere DS'en veilig en beschermd zal plaatsvinden.

BSAFE-technologie wordt gebruikt om de digitale rechten te waarborgen van publishers die via draadloze verbindingen hun titels delen. Eén van de belangrijkste kenmerken van de Nintendo DS is namelijk dat er ook met één licentie samen gespeeld kan worden, waarbij het spel via de draadloze verbinding in de andere DS geladen wordt. De technologie stelt Nintendo ook in staat om content te beschermen die op proefbasis in winkels beschikbaar gesteld wordt. Via demopods in de winkels zal het in de toekomst namelijk mogelijk zijn om met je eigen Nintendo DS een winkel in te lopen en via de draadloze verbinding software uit te proberen.

Man steekt baby dood in supermarkt

Een baby van elf maanden is vrijdag in het hoofd gestoken in een supermarkt in Japan. Het jongetje overleed aan zijn verwondingen. De dader stak niet alleen de baby dood, maar verwondde in de speelhoek van de winkel ook diens 3-jarige zusje. Na zijn afschuwelijke daad vluchtte de Japanner de winkel uit, maar niet veel later kon hij worden gearresteerd.

De laatste jaren zijn kinderen verscheidene keren het doelwit geweest van moordaanslagen. Vaak worden deze gepleegd door verwarde mannen. Zo doodde een voormalige psychiatrisch patiënt in 2001 acht scholieren. Een krantenbezorger verdronk vorig jaar een meisje in zijn badkuip en sneed haar in stukken. De foto's van zijn gruwelijke daad stuurde hij per telefoon naar de moeder van het meisje.

Heerenveen moet Edman betalen

SC Heerenveen moet Erik Edman een bedrag van 180.000 euro betalen. Het College van Arbiters van de KNVB heeft dit besloten.

Edman verruilde afgelopen zomer de Heerenveense club voor het Engelse Tottenham Hotspur. De Zweed meende dat hij recht had op een aandeel in de transferopbrengst, terwijl Heerenveen zei dat de Zweed afstand had gedaan van dat recht.

Edman kwam in 2001 van het Zweedse AIK naar de club uit het Abe Lenstra-stadion. Hij speelde in drie seizoenen 91 competitiewedstrijden, waarin hij een maal wist te scoren. Tijdens Euro 2004 maakte hij vorig jaar indruk. Naast Tottenham had toen ook Internazionale interesse in de Zweed.

Cube: Een gratis FPS in ontwikkeling

Ben je één van de (weinige?) bezitters van een Pegasos Power PC dan kun je nu al gratis de experimentele LiveCD downloaden. Bijvoorbeeld op de servers van de universiteit van Twente. Deze LiveCD is gebaseerd op het populaire Gentoo Linux.

Cube is een open source multi- en singleplayer first person shooter, gebaseerd op een totaal nieuwe engine. Het lijkt op een indoor FPS engine, maar biedt zeer hoge resoluties, precisie en configureerbare opties voor OpenGL en SDL videokaarten.Praktisch alles in de engine gebeurt real-time, zelfs tijdens multiplayer games. Vanzelfsprekend is het mogelijk je eigen maps te maken waarbij je gebruik kunt maken van een volledig pakket aan opties. De maps hoeven namenlijk niet eerst gecompileerd te worden. Het spel zal gepresenteerd worden op de Fosdem 2005 (Open Source Developers European Meeting), 26 en 27 februari in Brussel.

Voor de programmeurs onder ons: De source-code van de engine vind je hier.

Een live cd voor Intel compatible systemen staat helaas nog niet gepland.

Simpele proef toont eigen DNA

Beasjtie en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Je kan je eigen DNA zien door een slok zout water te nemen en daarmee te gorgelen. Daarna de slok uitspuwen in een bak verdund afwasmiddel, terwijl je daar wat ijskoude jenever bij giet. Er verschijnen dan witte sliertjes en dat is dan je DNA.

Deze methode werd gisteren gegeven door prof. dr. B. Hamel tijdens zijn oratie als hoogleraar Klinische Genetica aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De hoogleraar haalde het recept uit een boek. Hij heeft het zelf nog niet geprobeerd maar denkt wel dat het werkt, ''want in principe gebeurt er hetzelfde als bij DNA-testen in een laboratorium. In welke verhouding zout, zeep en alcohol tot elkaar moeten staan, is een kwestie van uitproberen'', aldus Hamel.

''André Rieu doelwit ontvoering''

Mike-E en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens het Maastrichtse weekblad De Ster is André Rieu enkele weken geleden ontsnapt aan een mogelijke ontvoering. Bewakers van Rieu reden toen een auto klem met een Pools kenteken die de wagen van de violist 's nachts achtervolgde.

De politie van Maastricht gaat nu vaker surveilleren in de buurt van de St-Pietersberg, waar Rieu woont. Maar de politie denkt vooralsnog niet dat het ook daadwerkelijk een ontvoeringspoging was. ''Het kan net zo goed allemaal toeval zijn,'' zegt een woordvoerder.

'Tokkies belangrijkste in 2004'

Mike-E had ons via de nieuws-submit te melden:

Aso-familie de Tokkies zijn de belangrijkste nieuwsfiguren van afgelopen jaar, dat is de mening van 4.000 jonge scholieren die meededen aan een verkiezing, die werd georganiseerd door de Stichting Krant in de Klas. Rapper Ali B. en dj Tiësto eindigden als twee en drie. In 2001 was Osama bin Laden de belangrijkste bij de scholierenverkiezing, in 2002 Pim Fortuyn en in 2003 Saddam Hoessein.


Belangrijk

De verwoestende tsunami in Azië is volgens de scholieren de belangrijkste nieuwsgebeurtenis van vorig jaar. De moord op Theo van Gogh eindigde als tweede.

De uitslag

Belangrijkste persoon 2004

1. Tokkies 15%
2. Ali B. 11%
3. dj Tiësto 10%
4. Saddam Hoessein 9%

Belangrijkste nieuws 2004

1. Tsunamiramp 48%
2. Moord op Van Gogh 27%
3. Gijzeling Beslan 11%
4. Zinloos geweld 10%
5. Bedreiging van Ayaan Hirsi Ali 8%
6. Lance Armstrong wint Tour 7%

Athletic in halve finales Copa

Athletic Bilbao heeft zich als derde club geplaatst voor de halve finales van de Spaanse beker, de Copa del Rey.

Bilbao won de uitwedstrijd tegen Real Valladolid met 0-1, na vorige week in het eigen San Mamés stadion al met 3-2 te hebben gewonnen.

Eerder plaatsten Osasuna en Real Betis zich al voor de halve finales. Osasuna won van Sevilla FC en Real Betis was te sterk voor UDA Gramemet, dat uitkomt op het derde Spaanse niveau.

De vierde halve finalist zal uit de wedstrijd tussen Numancia en Atlético Madrid komen. De heenwedstrijd in Soria eindigde in 0-0 en op 16 februari zal de return wrden gespeeld in Atlético's Estadio Vicente Calderón.

Release Forza Motorsport met een maand vertraagd

Net nu de fans van Gran Turismo de datum der datums hebben gekregen komt Microsoft met slechter nieuws voor de Xbox-bezitters die zitten te wachten op Forza Motorsport. De release komt nu namelijk pas een maand later. Eerder werd de release al verschoven van eind 2004 naar april, nu zal de game hier pas 3 mei in de winkels verschijnen. De game wordt beschouwd als dé GT-killer bij uitstek en zal meer dan 230 auto's bevatten.

Dodelijke mieren bedreigen Disney-park

Een dodelijke mierensoort heeft een groot nest gebouwd bij het Disney-pretpark in aanbouw in Hongkong. Het gif van de rode mieren kan fataal zijn voor kinderen, ouderen en mensen met allergische reacties. Het nest zou inmiddels al vernietigd zijn.

Hongkong kampt sinds kort met de agressieve dieren, die waarschijnlijk met planten en bloemen uit het aangrenzende Zuid-China meekwamen. In de stad zijn al ruim zeshonderd nesten aangetroffen.

Weer seksschandaal bij brandweer VS

Vijf brandweerlieden in het Amerikaanse Tampa (Florida) zijn ontslagen of geschorst wegens een naaktreportage in hun brandweerkazerne. Op internet verschenen foto's van twee naakte vrouwen op een glimmende brandweerauto.

Het is niet de eerste keer dat zoiets voorvalt. Eind vorige maand werden in Sacramento (Californië) vier brandweermannen geschorst omdat zij in diensttijd seks hadden. Drie brandbestrijders, onder wie een commandant, bleken toen in een kazerne met een vrouwelijke collega te hebben gerommeld.

Rumsfeld bood Bush zijn ontslag aan

De Amerikaanse minister van defensie Rumsfeld zegt dat hij twee keer zijn ontslag heeft aangeboden aan president Bush vanwege het Abu Ghraib-schandaal. In mei doken er foto's op waarop te zien was hoe Amerikaanse militairen Irakezen vernederden in deze gevangenis. Volgens Rumsfeld heeft Bush hem telkens gevraagd aan te blijven.

De minister was politiek verantwoordelijk voor de mishandelingen van Iraakse gevangenen in de beruchte gevangenis bij Bagdad. Rumsfeld werd verweten dat hij het wangedrag niet ernstig genoeg nam en arrogant was. Hij zei aanvankelijk dat het om een paar militairen ging die niet in opdracht handelden. Later bleek uit onderzoek dat de leiding er wel degelijk van af wist en het wangedrag toeliet.

Programma HCE (Week 5)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend. Woensdag werd al een wedstrijd afgewerkt.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 5)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00De GraafschapFeyenoord -
vr20.00Willem IINEC -
.
za19.30sc HeerenveenAZ -
za19.30ADO Den Haag FC Den Bosch -
.
zo14.30AjaxFC Twente -
zo14.30FC UtrechtNAC Breda -
zo14.30VitesseRoda JC -
zo14.30RKC WaalwijkFC Groningen -

Langkawi: Brown pakt zijn derde ritzege


Op Graeme Brown lijkt in de ronde van Langkawi geen maat te staan. Gisteren kwam hij voor de derde keer juichend over de streep. In de massaspurt was hij Moreno Di Biase (Colombia - Selle Italia) en Steffen Radochla (Team Wiesenhof) te slim af. De Japanner Koji Fukushima blijft leider.

De Belg Nico Sijmens (Landbouwkrediet) bleef, samen met nog twee andere vluchters, lange tijd vooruit in de etappe van Maran naar Raub. Zij pakten een maximale voorsprong van vijf minuten. Circa zeven kilometer voor de meet vond de Panaria-ploeg het echter welletjes. Het peloton slokte het drietal op en de sprinters konden zich klaarmaken voor de strijd om de dagzege.

In de Massasprint was Brown vervolgens niet de snelste, maar wel de slimste van het stel. De Italiaanse spurter Di Biase leek op weg te zijn naar zijn eerste zege van het seizoen, totdat hij dezelfde fout maakte als Zabel in Milaan-Sanremo van vorig jaar: hij waande zich enkele meters voor de finish al winnaar. De Australiër profiteerde hier optimaal van en greep alsnog de winst.

Uitslag zevende etappe:
1 Graeme Brown (Aus/Ceramica Panaria) 3.45.44
2 Daniele Di Biase (Ita/Colombia Selle Italia) z.t
3 Steffen Radochla (Dui/Wiesenhof) z.t
4 Oleg Grishkine (Rus/Navigators) z.t
5 Robert Hayles (GBr/Great Britain) z.t

Algemeen klassement na zeven etappes:
1 Koji Fukushima (Jpn/Bridgestone) 22.11.31
2 Nathan O'Neill (Aus/Navigators) 1.20
3 Ryan Cox (ZAf/Barloworld) 1.22
4 Jose Rujano (Ven/Colombia Selle Italia) 1.36
5 Tiaan Kannemeyer (ZAf/Barloworld )1.41

Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.