'Mooie Mario' pakt de etappezege in Qatar

De 'koning' van de sprint heeft eindelijk weer eens gewonnen. Mario Cipollini (Liquigas) kwam vandaag als eerste over de streep in de vierde etappe van de Ronde van Qatar. In een millimeterspurt was hij Tom Boonen (Quick-Step) en Aart Vierhouten (Davitamon-Lotto) te snel af.

De 37-jarige Italiaan, die aan het eind van het seizoen zijn fiets aan de wilgen hangt, liet in de straten van Doha zien nog steeds over een krachtige sprint te beschikken. Hij won, weliswaar nipt, de spurt van een 43-koppen tellende kopgroep. Het peloton met erkende sprinters, zoals McEwen (Davitamon-Lotto) en Rodriguez (Davitamon-Lotto), eindigde op maarliefst een half uur achterstand.

Cipollini bezorgde met zijn overwinning zijn nieuwer werkgever, de Liquigas-ploeg, de eerste zege van het seizoen. Ook 'Cipo' zelf behaalde zijn eerste winst van het nog prille wielerseizoen. De laatste overwinning van de Italiaan was alweer een aantal maanden geleden. Zijn laatste overwinning behaalde hij op 21 april 2004 in de Ronde van Georgia.

In het algemeen klassement is de leiding nog steeds in handen van de Deen Lars Michaelsen (CSC). Hij won gisteren de derde etappe in een ontsnapping. Beste Nederlander blijft Maarten Tjallingii op de vijfde plaats. De renner van het Marco Polo-team is aan een sterke ronde van Qatar bezig.

Uitslag vierde etappe:

1.M.Cipollini (Ita/Liquigas) 169 km in 3u31'37"
2.T.Boonen (Bel/Quick-Step) z.t
3.A.Vierhouten (Ned/Lotto) z.t
4.B.Schröder (Dui/Wiesenhof) z.t
5.R.Hunter (ZAf/Phonak) z.t

Algemeen klassement na vier etappes:
1.L.Michaelsen (Den/CSC) in 15u22'00"
2.M.Breschel (Den/CSC) op 1'14"
3.F.Guidi (Ita/CSC) 1'28"
4.T.Boonen (Bel/Quick-Step) 5'21"
5.M.Tjallingii (Ned/Marco Polo) 5'43"