Sturing langer bij Vitesse

De Arnhemse club Vitesse heeft het contract met haar hoofdtrainer Edward Sturing verlengd tot 30 juni 2007.

Edward Sturing had een contract tot het einde van dit seizoen, en kon tot 2010 blijven bij Vitesse als hoofd opleidingen. Die laatste optie vervalt met het afsluiten van het nieuwe contract.


De verlenging van het dienstverband van Edward Sturing bij de geelzwarten is ongetwijfeld ingegeven door de goede resultaten van het huidige seizoen. Waar vorig jaar het zwaard van Damokles nog regelmatig boven het hoofd van de trainer hing, is het momenteel een stuk zonniger boven zijn kruin. Vitesse bevindt zich momenteel op de zesde plaats van de Eredivisie, en heeft daarom nog voldoende kansen zich te plaatsen voor Europees voetbal volgend jaar.

Voor de komende twee seizoenen kunnen we de stabiele lijn die dit seizoen door Sturing en zijn staf is ingezet, met dezelfde mensen doortrekken. Voor de continuïteit binnen de club en de sportieve doelstellingen van de club, is dit van groot belang", meldt algemeen directeur Van der Kraan op de officiële clubwebsite.

Edward Sturing vindt de contractverlenging een blijk van waardering voor zijn aanpak en behaalde resultaten. "De club heeft de voorwaarden die ik van belang acht voor mijn functioneren en dat van het elftal, naar tevredenheid ingevuld. Daardoor stond niets een langer verblijf in Arnhem meer in de weg", aldus een tevreden spinnende trainer op de Vitesse-site.