Puntenaftrek voor Fortuna Sittard

De licentiecommissie van de KNVB heeft de noodlijdende voetbalclub Fortuna Sittard bestraft met drie punten in mindering voor het niet nakomen van financiële verplichtingen. Het is de eerste Nederlandse club die dit overkomt.

Ondanks dat Fortuna Sittard een faillissement lijkt te kunnen vermijden, heeft het drie punten in mindering niet kunnen voorkomen. Op basis van de strenge begrotingsregels die de KNVB deze zomer haaft aangenomen, heeft de licentiecommissie de club een tweede waarschuwing gegeven, welke drie punten aftrek betekent. De belangrijkste reden is dat de club achterloopt met het betalen van salarissen en een belastingschuld heeft opgebouwd.

Fortuna Sittard had de KNVB gevraagd om enkele dagen uitstel, zodat de club de regeling met de gemeente verder had kunnen uitwerken. "Jammer dat het nu gebeurt", reageerde Fortuna-commissaris Jos Nuyen laconiek. "De nieuwe licentiecommissie wil kennelijk zijn tanden laten zien." Eerder kreeg de eerstedivisieclub al een waarschuwing vanwege de schulden en niet-sluitende begroting.