PSV in de clinch met FC Porto

De 20-jarige Braziliaanse speler Leandro do Bonfim heeft meegetraind met FC Porto. PSV is het hier helemaal niet mee eens en overweegt daarom stappen te ondernemen tegen de Portugese club.

PSV meent dat het contract dat zij heeft afgesloten met de Braziliaanse spits rechtsgeldig is. De speler en zijn raadgevers menen echter van niet, en verkeren daarom in de veronderstelling dat Leandro mag doen en laten wat hij wil. Vrij vertaald: mag voetballen en trainen waar hij wil.


Aangezien Leandro nu voor de eerste keer heeft meegetraind bij de Portugese club, meent PSV recht te hebben op een kennisgeving vanuit Portugal. Maar FC Porto is er volgens eigen zeggen nog helemaal niet uit. Reinaldo Teles namens FC Porto: 'Er is nog niets besloten, maar we werken wel die kant op. '

Het feit dat Porto bezig is met de speler moge blijken uit het feit dat de Portugese bond namens FC Porto in Zeist om vrijgave van de Braziliaan heeft gevraagd. Namens PSV heeft de KNVB op zijn beurt dat verzoek niet ingewilligd.

PSV zal daarbij waarschijnlijk helemaal geen medewerking verlenen aan een vrijgave. De club uit Eindhoven en Leandro staan namelijk al een tijdje lijnrecht tegenover elkaar. De kans dat ze alsnog tot een vergelijk komen is te verwaarlozen, ook vanwege de beschuldigingen die over en weer zijn uitgesproken. De FIFA buigt zich momenteel over het conflict.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.