Zorgen om radicale moslimjongeren

pegakemi had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Den Haag hebben drie moskeeën een groep van radicale moslim-jongeren verboden de gebedshuizen te betreden. Het groepje zaaide de afgelopen maanden onrust in de moskeeën, omdat ze imams verweten niet de ware islam te prediken.

De bezoeken van de groep kenmerkten zich door een bijzonder provocerend karakter. Zo verkondigden ze dat echte moslims zich moeten kleden zoals de profeet Mohammed dat deed. Ook gaf de groep aan dat echte moslims geen respect voor homo's dienen te hebben. Verder moesten vrouwen het daarbij ontgelden.

Bij het moskeebestuur van de El Moushenin Moskee was de grens bereikt toen de groep kritiek uitte op het functioneren van de imam in de moskee. De groep werd voor het laatst in de El Islam Moskee gezien, op de dag van de belegering van het terroristenpand. In die moskee werd de imam openlijk belachelijk gemaakt en voor schut gezet. Ze waarschuwden dat hij op een afvallige lijkt. En tegen een afvallige, zo stelden ze, mag geweld worden gebruikt.

Zelfs in de als orthodox bekend staande As-Soennah Moskee zijn de radicale moslimjongeren niet meer welkom. Burgemeester Deetman van Den Haag geeft aan niet bezorgd te zijn over het clubje. Deetman is van mening dat de gemeente zich niet moet bemoeien met wat er in de moskee gebeurt.

Gevreesd wordt nu dat de jongeren zich verder gaan afzonderen en radicaliseren.