Datingbureau veroordeeld om foute partner

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaanse rechtbank heeft de Oekraïense Nataliya Fox een schadevergoeding van omgerekend 330.000 euro toegekend. De jury vond namelijk dat het datingbureau Encounters International nalatig was geweest door de vrouw aan een agressieve Amerikaan te koppelen.

Nataliya kwam in 1998 naar de Verenigde Staten om te trouwen met James Fox, een man met wie zij via het datingbureau kennis had gemaakt. Twee jaar later werd Fox echter agressief en sloeg zijn vrouw in elkaar. Hij vluchtte naar Haïti en vroeg een scheiding aan.

De vrouw beschuldige Encounters International daarop van fraude en nalatigheid, door haar mannelijke cliënten niet goed na te trekken. Ook stelde ze dat het bureau haar niet had verteld dat er een Amerikaanse wet is die geïmmigreerde vrouwen het recht geeft een agressieve man te verlaten, zonder direct terug te hoeven naar haar geboorteland.

Encounters International gaf aan zich niet verantwoordelijk te voelen en stelde zelfs dat de vrouw de mishandeling had verzonnen om zo in Amerika te kunnen blijven. De jury gaf de vrouw desondanks gelijk en veroordeelde het bureau tot het betalen van een schadevergoeding. Het is de eerste keer dat een Amerikaans datingbureau verantwoordelijk gesteld wordt voor het gedrag van een geleverde partner.