Invalidepasje voor hond in rolstoel

De achtjarige teckel Teddy is sinds vrijdag de trotse bezitter van een heus invalidepasje. De hond kan nu vrij en zonder halsband rondrollen in alle publieke parken in de Duitse stad Bad Homburg.

Een incident met de teckel zorgde eerder deze week voor grote opschudding in Duitsland. Het baasje van Teddy kreeg namelijk een boete van twaalf euro omdat zijn hond niet aangelijnd was. Het beestje heeft echter een letsel aan zijn ruggengraat waardoor hij zijn achterpoten niet kan gebruiken. De 43-jarige baas had daarom een soort van rolstoel in elkaar geknutseld, waar de hond prima mee overweg kan. Nadeel is dat Teddy niet aan de riem kan, iets wat in Bad Homburg wel verplicht is voor honden.

Nadat op de televisie beelden werden uitgezonden van Teddy die vrolijk rondhuppelde op zijn twee poten en twee wielen, werden de lokale autoriteiten overstelpt met telefoontjes en brieven van kwade burgers. Dit leidde ertoe dat de toezichthouders die de boete uitdeelden een uitbrander kregen en het baasje van Teddy een invalidepasje voor zijn hond. Dit bewijs ontslaat de teckel van zijn aanlijnverplichting.