Albers hard aan het werk voor F1

Maurice (mbn)
Christijan Albers is in deze dagen hard aan het werk. In het voor vele coureurs vakantieseizoen doet Albers alles om voor volgend seizoen een stoeltje in de Formule 1 binnen te slepen.

Aangezien Albers het meeste kans maakt bij Jordan en Minardi is het voor de coureur erg belangrijk om, naast het laten zien dat hij snel is, sponsors om zich heen te verzamelen. Zeker omdat onduidelijk is of Trust volgend jaar Albers wil ondersteunen. Trust zit nog steeds tot 2006 vast aan een exclusiviteitscontract met Jos Verstappen en weet daarom niet of het iets voor Albers kan doen.

Albers heeft al wel een nieuwe partij gevonden. ABN Amro gaat de coureur ondersteunen. De bank zal niet gaan optreden als sponsor, maar Albers wel als ambassadeur gebruiken en zegt bovendien financiële garanties te willen afgeven.

De komende weken zal Albers eerst zich in de tests moeten bewijzen. Op 1 december zal hij voor Jordan op Jerez testen. Een test die in het verleden verschillende keren is uitgesteld, maar eigenlijk nog wel is geregeld door Trust. Daarnaast heeft Minardi aan Albers gevraagd om stand-by te zijn tijdens de tests van dat team komende week op Misano.

De test bij Jordan zou eerder dit seizoen plaatsvinden, maar werd tot twee keer toe door Albers afgezegd. Volgens Albers kan hij het nu niet meer afzeggen: "Anders pakken ze me, zeiden ze. In elk geval is de sfeer met de engineers goed. Ik ben met opzet twee dagen op Silverstone gaan kijken, om met alle betrokkenen de zaken goed door te spreken. Of ik een tweede dag bij Jordan zal testen? Och, wat goed is, krijgt een vervolg."