'André wist dat zijn dood aanstaande was'

André Hazes wist dat hij niet zo lang meer te leven had. Dat vertelde weduwe Rachel gisteravond in het tv-programma Barend en Van Dorp. "Ik denk dat hij het de laatste maanden heeft zien aankomen. Hij deed zo veel dingen in het gezin die niet typisch Dré waren", aldus Rachel Hazes. De omgeving van de volkszanger besefte echter niet hoe ernstig ziek hij was.

Tijdens een ziekenhuisopname in het Belgische Gent werd duidelijk dat Hazes mogelijk te kampen had met een auto-immuunziekte. De gehoorproblemen van de zanger zouden ook hiertoe te herleiden zijn. Volgens een arts was het niet mogelijk dat de plotse doofheid aan een blootstelling aan harde muziek te wijten was.

In het gesprek ging Rachel ook in op het drankgebruik van haar man. Hazes zou het alcoholisme hebben afgezworen, maar zijn pilsje kon hij niet laten staan. De zanger dronk dagelijks ongeveer 24 biertjes. "Op een gegeven moment heb ik me er bij neergelegd. Je wist toch dat je het niet kon winnen. Hij leefde liever nog vijf jaar met zijn biertje dan tien jaar zonder", vertelde Mojo-directeur John Mulder, ook aanwezig bij Barend en Van Dorp.

Overigens staat er een nieuwe cd van de overleden zanger op stapel. Op de cd staan vooral oude werken die in een nieuw jasje zijn gestoken en drie nieuwe 'typische Hazesstukken'. Begin december verschijnt er een dvd met de hoogtepunten van de afscheidsceremonie voor André Hazes in de ArenA. Een laatste wens van de volkszanger zal op 23 september 2005, een jaar na zijn overlijden, in vervulling gaan. Hazes had in zijn testament laten vastleggen dat zijn as in een vuurpijl moet worden weggeschoten boven zee.

André Hazes
André Hazes overleed op 23 september op 53-jarige leeftijd