Vlaams raadslid tegen musical Herman van Veen

Een musical van de Nederlander Herman van Veen stuit op verzet in de Vlaamse gemeente Zwevegem. Een raadslid van de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) vindt dat de voorstelling verboden moet worden omdat er geen woord Nederlands in voorkomt. De musical The First Lady over het leven van Jacky Kennedy is geheel in het Engels.

"Wie een gezonde Vlaams reflex heeft, blijft weg uit het theatercentrum", stelt het raadslid Eric Maes in de krant Het Laatste Nieuws. De burgemeester van Zwevegem heeft een verbod echter geweigerd. De gemeente verstrekt naar aanleiding van de kritiek wel een Nederlandse vertaling van de teksten aan de bezoekers.

Regisseur Herman van Veen laat in een reactie weten de musical niet te kunnen aanpassen voor één uitvoering. De voorstelling liep eerder zonder problemen in Nederland en Duitsland. Zangeres Lori Spee, van oorsprong Amerikaanse maar al jaren in Nederland woonachtig, vertelt het levensverhaal van de voormalige Amerikaanse first lady Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis.

Musical The First Lady