Namco gaat zich meer richten op de PC markt

Maarten (kepler)
Namco heeft vandaag aangekondigd dat ze Grantley Day hebben aangenomen als hoofd PC Development. Grantley Day werkte eerder 5 jaar voor EA als hoofd ontwikkeling van de Maxis-divisie en was verantwoordelijk voor Sims Online en het online-gedeelte van de Sims en SimCity. Hieruit kun je opmaken dat Namco zich in de toekomst meer wil gaan richten op de PC markt.

Nobuhiro Kasahara, directeur van Namco Hometek Inc. zei hierover:
"As Namco expands its games business onto the PC platform, it is critical for us to find the best talent in the industry and Grantley Day brings tremendous experience in developing cutting-edge online and multiplayer gaming technology, which is vital to Namco's future success in the PC games market."

Een van de eerste taken die Day daar krijgt is om meer samenwerking met Flagship Studios (opgericht in 2003, door de bedenkers van Diablo) te krijgen. Namco en Flagship Studios (FS) hebben begin dit jaar al een overeenkomst gesloten waar Namco hun spellen zou gaan uitgeven en distribueren. FS heeft al diverse toptitels in het vooruitzicht die onder Namco Hometeks PC-divisie zouden worden uitgebracht.