Gullit wil selectie behouden

Maurice (mbn)
De laatste weken gaan er flinke geruchten over spelers die in de winterstop zouden mogen vertrekken bij Feyenoord. Gullit behoudt echter liever iedereen uit zijn selectie.

Vooral rond Buffel wordt de laatste weken gezinspeeld op een tussentijds vertrek, zeker nadat hij heeft aangegeven zijn contract niet te verlengen. Echter ook rond Smolarek, Lazovic en Loovens zijn verhalen over een mogelijke vertrek of een verhuur in de winterstop.

Gullit ziet liever iedereen blijven: "Ik heb de beslissende stem. Het liefst heb ik dat iedereen blijft. Voor het geval er toch iemand mocht vertrekken, hebben we een schaduwelftal achter de hand. Of die spelers dan haalbaar zijn, is een ander verhaal."

Hij begrijpt wel dat een speler als Thomas Buffel wil vertrekken: "Thomas wil spelen, daar kan ik inkomen. Het is zíjn keuze niet te verlengen. Maar van een verminderde motivatie merk ik niets. Hij traint keihard."

Ook Loovens zou liever meer speeltijd krijgen en dat begrijpt Gullit: "Als trainer zie ik het liefst dat Glenn altijd speelt. Maar dit is zijn rol, achter Saidi. Het is de vraag of hij met een verhuur aan Excelsior beter af is. Aan een club in de eredivisie zou hij wel wat hebben. Maar ik heb liever niet dat Glenn vertrekt."