Sjarapova vindt tennisballen te zwaar

De kampioene van Wimbledon, Maria Sjarapova, vindt dat de tennisballen die tijdens WTA-toernooien wordt gebruikt, veel te zwaar.

Ze zegt zelfs dat haar recente blessures aan haar schouders en borstkas te wijten is aan de zwaarte van de ballen. Inmiddels heeft de Russische tennisster een officiële klacht bij de WTA ingediend.

Sjarapova had ook al een verzoek bij de WTA ingediend om de officiële Tretorn-ballen voor het afsluitend Masters toernooi te vervangen. "De ballen zijn te zwaar voor mijn arm", aldus Sjarapova. Maar met haar verzoek werd niets gedaan bij de WTA. Wel kreeg ze bijval van haar landgenote Zvonareva, die ook een directe link legt met haar lichte blessures. "Ik denk dat wij bij alle toernooien lichtere ballen moeten gebruiken. Tijdens het toernooi in Philadelphia kreeg ik last van mijn arm en had ik problemen met mijn pols."

Voorlopig wil de WTA de Tretorn-ballen gewoon aanhouden, ook omdat ze immers een driejarig contract hebben met het merk. "Maar ook wij willen geen blessures bij de speelsters. Hun gezondheid staat bij ons op de eerste plaats", aldus woordvoerder Darrell Fry. De WTA raadpleegde vanwege de klacht van Sjarapova dan ook enkele experts en pleegde navraag bij andere tennisters. " Uit dat onderzoek is gebleken dat er geen verband is te leggen tussen de kwetsuren en de Tretorn-ballen", aldus Fry. "Mochten er in de toekomst nog meer klachten binnenkomen dan zullen wij die evengoed bekijken."