Tribes: Vengeance

Michel (TripleM)
Allereerst iets over je speler. Het is in Tribes: Vengeance niet zo dat je een persoon kiest en je gewoon aan het spelen gaat. In het begin van de single player spelmode, waarover later meer, kies je een basisuitrusting. Door uit een aantal verschillende opties te kiezen kun je je karakter precies naar je smaak samenstellen.

Bepantsering

Drie verschillende types bepantsering beschermen je tegen schade van vijandelijke wapens. Ieder type heeft zijn voor- en nadelen en ondersteunt bovendien een eigen set wapens. De drie types bepantsering zijn:

- Kinetic. De lichtste van de drie uitrustingen zorgt ervoor dat je weliswaar niet heel erg veilig rondloopt en -vliegt, maar je snelheid is met deze uitrusting het hoogst.
- Natural. De (gulden?) middenweg. Wat zwaarder dan de Kinetic uitrusting, dus wat langzamer. Daar staat wel tegenover dat je wat beter beschermd wordt tegen de wapens van de vijand.
- Colosus. Kolossaal, zo simpel als wat. Een soort tank, maar dan één die je aandoet. Zwaar, dus log, maar ook een uitstekende bescherming tegen wie dan ook die het tegen je op durft te nemen. Deze uitrusting heeft als bijkomend nadeel dat je geen voertuigen kunt besturen. Logisch, want hier is geen airbag tegen opgewassen!

Wapens

Een veelzijdig wapenarsenaal is belangrijk in een multiplayer game als Tribes: Vengeance. Samen met de verschillende uitrustingsvormen zorgen ze voor veelzijdigheid en nog meer keuze! Je kunt op drie plaatsen wapens dragen, dus kun je er maximaal drie meeslepen de strijd in. Los van de drie wapens die je zelf kiest heb je altijd je Energy Blade, een energiezwaard voor de (zeer) korte afstand.

Inclusief deze Energy Blade heb je de keuze uit elf verschillende wapens. Uiteraard ontbreken wapens als een Chaingun, Grenade Launcher, Rocket Launcher en een Mortar Launcher niet, maar ook een Disc Launcher, Grappler (een grijphaak) en een Burner (schieten met vuurballen, jawel!) liggen in de wapenkast op je te wachten. Oh en natuurlijk ontbreekt een Sniper Rifle niet. Ja, met die wapens zit het wel goed in Tribes: Vengeance.

Packs

Deze game is gewoon kut voor mensen die niet kunnen kiezen. Heb je eindelijk je bepantsering uitgezocht, weet je ook welke wapens je wil gaan gebruiken, ben je nog niet klaar! Iedere bepantsering heeft op de heup namelijk nog plaats voor een zogenaamd enhancement pack. De naam zegt het al, met een pack verbeter je vaardigheden.

Een Energy Pack zorgt ervoor dat je energie sneller oplaadt (die energie verbruik je bijvoorbeeld door de jetpack te gebruiken), een Shield Pack verzacht de schade die wapens toebrengen, een Repair Pack laat je health langzaam vollopen en een Speed Pack laat je hard gaan. Net als in het echt .

Voertuigen

De Tribes-traditie houdt ook in dat je voertuigen kunt bemannen, dan wel besturen. Zo is er het snelle Rover terreinvoertuig, de Jump Tank springtank (tja, wat moet ik er anders van maken!), een Fighter Pod luchtvoertuig en het grote Assault Ship, waar een piloot samen met een aantal andere spelers flink wat schade kan aanrichten.